Informasjon om varetellingen søndag 3. januar

Postet av Hedrum Orienteringslag den 29. Des 2020

Nå er det kun få dager til vi skal møtes for å bidra litt ekstra til "kassa" vår. Det blir varetelling hos COOP Extra ved Krokemoveien i Sandefjord søndag 3. januar fra kl. 09. Det er fremdeles ikke for sent å melde seg på. Ta en titt på denne artikkelen for å vite mer.

Blir du med så treffer du følgende som allerede har meldt seg på (jo flere vi blir – jo raskere blir vi ferdige):

 • Espen Johnsen + 3
 • Anne Marit Nauf + 1
 • Torill Fjære + 3
 • Per Einar Strøm + 1
 • Anders Kristian Holt + 2
 • Astrid Lie
 • Roger Lysnes + 1
 • Asle Johnsen
 • Katrine van Raaij + 3

Vi starter opp kl. 09 søndag 3. januar og holder på ca 6 timer. Melder flere seg på blir vi sikkert ferdig tidligere. Adressen er Coop Extra Krokemoa, Krokemoveien 61, 3224 Sandefjord. Se også dette kartet.


Viktig: Ekstraordinær rutine grunnet koronasituasjonen. Følgende gjelder under varetellingen:

 • Alle må ta med munnbind. Store muligheter for at vi må benytte dette.
 • Det blir ingen matservering, vi må ta med mat selv (niste el.l.). Vi får drikke (kaffe, brus).
 • Det er ingen restriksjoner for antall personer som kan være i lokalet så lenge avstandsregler overholdes.
 • Vi skal holde minst 2 meter avstand fra hverandre – eller minst 1 meter i maks 15 minutter.
 • Alle må være helt friske. Vi kan ikke være syke eller ha noen av følgende symptomer:
  • Hoste
  • Sår hals
  • Feber
  • Føler seg dårlig/ ha dårlig almenntilstand
 • Husk hoste- og nysevaner (i albue) samt ha god håndhygiene ved bruk av såpe og vann eller håndsprit.
 • Rene klær.
 • Alle må vaske hendene eller bruke håndsprit før de går inn i butikken.


Skal bli bra å møtes til felles innsats igjen! :-)


Styret
12 fremmøtte på alternativ "Juleflesketrim"

Postet av Hedrum Orienteringslag den 26. Des 2020

Siden den tradisjonelle "Juleflesketrimmen" til Lauvesetra blei avlyst i år, var det flott at Martin og Anne-Marit tok et initiativ og la opp tur til Blåbæråsen. Herlig å få lufta seg litt innimellom kampen mot kaloriene. Kjempetrivelig med bål på toppen av Blåbæråsen. Det var topp stemning blant de 19 frammøtte.

Fortsatt god jul til alle sammen!
Juletur med frisk luft og bål 2. juledag

Postet av Hedrum Orienteringslag den 25. Des 2020

Hei alle o-lagsvenner

Dette året blir det ikke noe av den tradisjonsrike turen til Lauvesetra på 2. juledag. Det er nok allikevel en del som kan tenke seg å få litt frisk luft den dagen. Vi kan derfor friste med et eget opplegg for o-lagets medlemmer.

Fra kl. 10 til 12 på 2. juledag kan man møte ved Holttun grendehus. Derfra har Martin laget en løype som ender ved en bålplass med god plass oppe på Blåbæråsen (flere bål blir laget om det kommer mange). Det blir en annen løype tilbake til Holttun igjen. Pga korona blir det ikke servert noe kaffe, så ta med deg det du ønsker å drikke og spise selv.

Vi håper at dette kan være et plaster på såret og lyse litt opp i en ellers grå værsituasjon. Pass på å holde god avstand hele veien, både langs løypa og ved bålet.

Julehilsen fra Martin og Anne Marit 
O-boka 2020

Postet av Hedrum Orienteringslag den 2. Des 2020

For alle

"O-boka" er boka for alle o-entusiaster. Dette er en årbok om orienteringsmiljøet for orienteringsmiljøet, og som blir gitt ut hvert eneste år. Den er innbundet og meget fyldig med sine 232 sider, 60 kart og 600 bilder.


Kasper Fosser og Sindre Holt

Denne gangen har O-boka vært med Kasper Fosser på vann-trening. Han forteller også om sitt forhold til sjokolade og sovetider. Kasper Fosser er jo en som Sindre har konkurrert med mange ganger, og som han hadde et durabelig oppgjør med på NM mellomdistanse i fjor.


Bråstopp for Anne Margrethe Hausken

Vi får også høre hvordan det ble bråstopp for satsingen for Anne Margrethe Hausken og en hel drøss med artikler og bilder fra kretsene, bl.a. vår egen.


Hvordan bestille boka

Boka koster kr. 390,- om du bestiller den av klubben (vanlig pris er 450,- + porto). Dette kan jo være en flott julepresang til noen som liker å titte litt på hva som hender i o-miljøet.

Ta kontakt meg meg (Roger Lysnes) på tlf 91 52 29 64 eller på epost roger@lysnes.net og du ønsker å bestille. Jo flere som vil ha den - jo billigere blir det.


EXTRA EXTRA EXTRA EXTRA!!!

Fremdeles muligheter for trening i o-løyper

Postet av Hedrum Orienteringslag den 30. Nov 2020


Selv under corona-pandemien er det muligheter for å få seg noen gode treninger. Kretsen har lagt ut informasjon fra klubber vedr. åpne treninger som alle kan være med på.Her blir det fortløpende lagt ut informasjon om nye områder. Du finner listen her.

Husk også Vinter-Jukola. Selve løpene blr ikke arrangert på onsdager, men stort sett blir løypene lagt ut slik at man kan løpe dem når man ønsker selv. Det gjelder også løypene for denne uka. Der er Larvik OK arrangør og løypene ligger ut fra i dag til søndag (Dolviskauen). Informasjon finner du her.

Så ingen grunn til å sitte fast i sovaen og "feite seg opp" FØR jul. ;-)
Åpne treninger for alle

Postet av Hedrum Orienteringslag den 25. Nov 2020

Det er nå opprettet en side hvor vi vil legge ut en oversikt over de åpne treningene vi til enhver tid har ute. Foreløpig vil du finne én trening på listen. Hvor mange (eller hvor få) det vil bli framover - avhenger av interessen.

Så om du tar turen, legg gjerne igjen en kommentar på denne siden (eller i vår Facebook-gruppe). Anders Kristian har sikkert lyst til å høre fra dem som har tatt turen ut.

Dette er et gratis opplegg også for løpere fra andre klubber. Så om du møter flere ute i skogen, eller på parkeringa, husk smittevernregler.

Du finner siden fra toppmenyen Aktiviteter / treninger - Åpne treninger. Eller så kan du klikke her.

Lykke til med trening!
Treningene avlyst inntil videre

Postet av Hedrum Orienteringslag den 9. Nov 2020


Etter den siste anbefalingen fra Larvik kommune i forbindelse med covid-19, har styret besluttet at de organiserte treningene på tirsdager og torsdager avlyses fram til kommunen kommer med ny informasjon.


Vi oppfordrer samtidig til å opprettholde treningen på eget initiativ, for eksempel innen husstanden eller sammen med noen få faste treningsvenner.


Vi håper situasjonen endrer seg raskt til det bedre, slik at vi kan starte opp treningene igjen om ikke så lenge.


Lykke til med egentrening fram til vi møtes igjen!


Hilsen styretResultater klubbmesterskapet 2020

Postet av Hedrum Orienteringslag den 20. Okt 2020

Alltid litt å pusle med på arena :-)Det ble et meget vellykket klubbmesterskap. Skulle man sette fingeren på noe, så måtte det vel være antall fremmøtte. Vi kunne absolutt vært flere, men vi som var der koste oss. En stor takk til Anders Kristian som ordnet det hele med løyper og alt. Og litt hjelp av Martin fikk han også. 🙂

Resultatene, samt Livelox, ligger på nettet og finnes her:

Også i år ble det kåret verdige klubbmester. Hele listen finner du under (samt noen bilder etter det). Se også vår Facebookgruppe.


Klubbmestere SPRINT
D 13-14Annika van Raaij
D 40-Torill Hynne Fjære
D 50-Tone Sølie Lysnes
H 17-20Viljan van Raaij
H 21-Ludvig Johnsen
H 40-Jørgen Fjære
H 50-Tom Aasrum
H 65-Per Dag Nordkvelde
H 70-Martin Nauf
H 80-Magnar Reppesgård

  

Klubbmestere MELLOM
D 13-14Annika van Raaij
D 21-Pernille Nauf Borgersen
D 40-Kari Reppesgård Lie
D 50-Tone Sølie Lysnes
H 17-20Viljan van Raaij
H 21-Ludvig Johnsen
H 40-Jørgen Fjære
H 50-Tom Aasrum
H 65-Per Dag Nordkvelde
H 70-Martin Nauf
H 80-Magnar Reppesgård


Datasjefen har alt under kontroll ;-) 

Torill er straks klar for god innsats i løypa

 

 

Atle i farta

 
Henrik har nettopp startet på innspurten. Springer faktisk så raskt at han blir uklar...

 


Tone har god kontroll mot sistepost

 Varetelling på Coop Extra ved Krokemoveien 3. januar

Postet av Hedrum Orienteringslag den 18. Okt 2020

Jeg går helt surr jeg... Vi har også i år fått tilbud om å gjennomføre varetelling på Coop Extra ved Krokemoveien i Sandefjord (butikken Anne jobber i). Det er nå 2 år siden sist vi var der - og slik jeg husker det så var dette en dugnad i Hedrum o-lag sin ånd. Vi var sammen hele tiden - og spiste pølser sammen. 😃

For å kunne takke ja til jobben må vi være minst 20 personer over 16 år. Vi starter kl. 09 og er ferdig ca 6 timer senere. Jo flere vi blir - jo raskere går det. Datoen er søndag 3. januar.

Dette er jo gode penger til klubben, så jeg håper det melder seg minst 20. Noen har sagt ifra allerede, men vi trenger mange fler.

Si ifra så raskt som mulig til meg (91 52 29 64 / roger@lysnes.net). Vi har kun få dager på oss til å melde ifra om vi ønsker å ta oppdraget eller ikke. Vi sees!

Hilsen "sjefen" 😎Oi, såååå liten skrift det var...

 


En flott start på vintertreningen

Postet av Hedrum Orienteringslag den 13. Okt 2020


En blid innegjeng etter første harde runde med øvelser (én har ikke gitt alt ser det ut til) Det ble en flott start på vintertreninga. Espen kjørte et knallhardt opplegg med intervaller ute, og Anders Kristian fortsatte like hardt med styrkeøvelser inne. Man kunne kjenne det skikkelig at kroppen hadde godt av dette (les: vi ble slitne).


Vi var imidlertid ikke 30 stykker på treningen slik vi var før, men det er ingen grunn til å henge med nebbet av den grunn. Corona eller ikke - vi hadde det kjempebra på trening! 😃👍


Vi begynte med 7 ivrige HOL'ere ute, og økte med 2 på styrketreningen inne. Kan vi klare å bli minst 10 stykker neste tirsdag tro? Det er jo veldig lett å få til. Det eneste som skal til er at flere tar turen til treninga. 😉

I morra er det noen ivrige som blir med på Vinter-Jukola. Det er et uhøytidelig o-løp (trening), hvor det er deltakelse fra både gamle Vestfold og gamle Telemark.

Vi sees ihvertfall på søndag på klubbmesterskapet i sprint og mellomdistanse (du har vel ikke glemt å melde deg på...). 😊Utrolig at vi kan smile så bredt etter en så hard intervalløkt :-)

 

Vintertreningen starter i morgen (tirsdag 12/10)

Postet av Hedrum Orienteringslag den 12. Okt 2020

Da var "endelig" høstferien over, og vi kan sette i gang med vintertrening på tirsdager og torsdager! Det er som vanlig oppmøte på Hedrum ungdomsskole tirsdager klokken 18, og i Bøkeskogen torsdager klokken 18.


Tirsdager:

Oppmøte på Hedrum Ungdomsskole ved svømmehall. Treningen begynner kl 18, så kom litt før det. Det blir trening ute den første timen (intervaller og o-teknikk). Alle må ha med REFLEKSVEST hver gang. Ellers er det lurt å ha hodelykt også.

Deretter blir det styrketrening inne i gymsalen. Pga korona blir det litt anderledes inne enn før:

 • Vi må holde 1-2 m avstand.
 • De fleste øvelsene blir på en matte.
 • Ta med et håndkle til å ha inne på treningen.
 • Vi "spriter" matta før og etter trening (vi har "sprit").
 • Det er anbefalt å dusje hjemme, men garderobene er åpne så en kan gjøre som en selv vil.


Torsdager:

Oppmøte i Bøkeskogen (ved veien ned til festplassen). Treningen begynner kl. 18, så kom litt før det. Det blir en blanding av intervaller og langturer. Testløp tar vi ca en gang i måneden hvis forholdene tillater det. Langturene blir i rolig tempo, og vi deler inn i 2 grupper (kort og lang tur).


Ta kontakt med Anders Kristian (95080831) om det er noe du lurer på.ElgOrienterer.jpg


Klubbmesterskap sprint og mellomdistanse

Postet av Hedrum Orienteringslag den 10. Okt 2020

Søndag 18 oktober blir det arrangert klubbmesterskap i både sprint og mellomdistanse. Årets sesong er jo svært preget av korona, så denne gangen blir vi ikke sammen med Sandefjord OK. Det blir også begge distanser (i en forkortet utgave) på samme dag. Arenaen blir på Byskogen Barnehage. For full innbydelse se her.
En meget vellykket granbardugnad

Postet av Hedrum Orienteringslag den 28. Sep 2020

Det ble en meget vellykket granbardugnad i år også. Solen glimret med sitt fravær, men det ble allikevel en svært så hyggelig dag. Mannfolkgjengen på fredag hadde fått klippet ganske så mye, så da gikk det ganske så fort å ta resten. Pølsebålet var vel varmt allerede ved 12-tiden, og da var alt klippet ferdig.

Til dere som aldri har vært med på dette før, bli med til neste år. Dette er en hyggelig dugnad sammen med hyggelige mennesker. Også er det kos rundt bålet etterpå da. 😊

På fredag var det lavvotur for voksne guttær. Vi var 7 stykker utover kvelden, og 5 som overnattet i teltene. Det ble et skikkelig ruskevær utover natten, men vi overlevde. 😊

Vi ser allerede fram til neste år med både lavvotur og granbardugnad. Ta også en titt på bildearkivet.
Kort info fra styremøtet 2020.09.21

Postet av Hedrum Orienteringslag den 21. Sep 2020

Her følger en kort oppsummering av noen av sakene vi hadde oppe i styremøtet i kveld. Bare å ta kontakt med noen i styret om det er noe dere lurer på (eller send epost til post@hedrumolag.no). Eventuelt kan dere også legge inn en kommentar på denne saken (om du har logget deg inn).

 • Klubbmesterskapet 2020
  Vi gjør et forsøk på et enkelt arrangement av klubbmesterskapet for BÅDE sprint og mellomdistanse søndag 18/10 i Byskogen. Mer informasjon kommer snart.
 • Høstruslær LOT 2020
  Vi kommer til å arrangere 2 turer i år. Martin Nauf tar den ene og Anders Kristian tar den andre. Ta gjerne kontakt med en av dem om du har lyst til å hjelpe til (merke, ta imot betaling, parkeringsvakt, etc).
 • Granbardugnad og Lavvotur for guttær
  Dette blir arrangert til helgen. Se egen sak på hjemmesiden for mer informasjon.
 • Julemesse 2020
  Det blir dessverre ikke arrangert julemesse i år pga. COVID19.
 • Vinter-jukola
  Vi arrangerer Vinter-jukola 4. november 2020 og 3. februar 2021.
 • Årsfest og årsmøte
  Vi avventer situasjonen litt til og ser hvordan coronasituasjonen utvikler seg.
 • Tur til Solstua på Lifjell
  Hytta er bestilt, men vet enda ikke om dette kan bli noe av pga coronasituasjonen.
 • Nordjysk 2-dagers
  Dette arrangeres 12-14 mars 2021. Tur og opphold er bestilt, men vet enda ikke om dette kan bli noe av pga coronasituasjonen.
 • Turorientering
  Vi har hatt en forenklet turorienteringsopplegg i år. Selve løypene har holdt høy kvalitet, men vi har kun tilbudt kjøp på nettet i år. Det er 25 brukere som har registrert seg på nettet og det er lastet ned 64 kart.
 • Treninger høst/vinter
  Anders Kristian lager utkast til treningsplan. Ikke sikkert vi kan benytte gymsal og garderober/dusj på skolen på tirsdager.
 • Sørlandsgaloppen 2021
  Vi har utsatt vårt arrangement sammen med Lardal OL og Larvik OK til sommeren 2022.
 • 50-års jubileumsrapport
  Denne har ligget og "ruget" lenge, faktisk i flere år. I kveld fikk styremedlemmene overrakt en utskrift med en nesten ferdig versjon av rapporten. Det er kun siste korrektur som mangler.
 • Touch-frie brikker (Emitag)
  Alle utgifter i forbindelse med dette dekkes av klubben. Etterhvert vil vi kjøpe brikker til de aktive medlemmene i klubben.
 • Touch-fri arrangementsutstyr
  Roger sjekker med Emit om hvilke startpakker som finnes - og til hvilken pris.

Dette var altså kun en kort oppsummering av en del av sakene vi diskuterte i kveld. Det er som nevnt bare å ta kontakt med noen i styret (eller post@hedrumolag.no) om du har spørsmål vedr. disse. Neste styremøte blir 9. november. Har du noe du ønsker vi skal ta opp - så send det til post@hedrumolag.no.

I morgen er det Vårcup igjen, denne gangen i Sandefjord. Jeg gleder meg.

Sportslig hilsen Roger
Granbardugnad og Lavvotur 2020

Postet av Hedrum Orienteringslag den 16. Sep 2020


Granbardugnad

Plutselig var høsten her igjen. Selv om det er litt skummelt med corona, så skal det gå helt fint med granbardugnad. Lørdag 26. september kl. 09.30 setter vi igang. Om du ikke kan komme så tidlig - så er det bare å komme senere. Jo flere vi blir etterhvert - jo bedre er det. :-)

Ta med deg en rosesaks til klippinga. Hekkesaks trenger du ikke, den blir for stor. Ellers må du ha på deg "skauklær". Ta også med bålmat (pølser etc), da det blir pølsebål etterhvert.

Her er slik det var i 2018: Lenke

Frammøtested er på Åsrumveien rett ved Mørk (nærmeste hus har adresse Åsrumveien 130). Det blir merka fra krysset Skinmoveien/Åsrumveien. Kommer du fra Laskenkrysset så ser du plassen rett før Mørk.

Stedet er ca her: https://kart.gulesider.no/m/tkGvy

Ta med:

 • Klær etter vær
 • Grillmat
 • Drikke (kald og/eller varm)
 • Sitteunderlag
 • Godt skotøy og klær som tåler skogen (f. eks fjellsko/ turklær)
 • Arbeidshansker, granbar stikker!
 • Sag eller grensaks

Alle er hjertelige velkomne til en hyggelig dag i skogen!


Lavvotur

Mannfolka prøver seg på "lavvotur" fra fredag denne gangen også. Men pga coronasituasjonen så blir det ikke lavvo denne gangen, men et større telt å overnatte i for å ivareta smittevernet. Mannfolka møter fredag kl. 15 (eller så tidlig du kan). Da rekker vi å klippe en del granbar før mørket stiger på - og vi kan begynne å "juge".

Fint om du sier ifra på forhånd til Martin (957 20 367) om du skal på lavvoturen. Dette for å vite hvor stor overnattingsplass vi må ha.


Har du ellers noen spørsmål, er det bare å kontakt Martin på tlf: 957 20 367.2 Kommentarer

Kort info fra KM Lang og KM stafett i helgen

Postet av Hedrum Orienteringslag den 23. Aug 2020


Roger: "Jaggu godt jeg hadde et par resrær på laget!

I helgen ble det arrangert KM langdistanse og KM stafett. Det var ikke mange med fra Hedrum, men de som var der fikk god valuta for deltakelsen.

På lørdag var det tungt, men skikkelig godt o-terreng. Det ble ingen KM-medaljer til Hedrum denne dagen selv om innsatsen var høy. På søndag derimot, ble det bronsemedalje til Hedrum i klasse H 150. Roger, Espen og Anders Kristian var veldig fornøyde med dette. Vi hadde også et lag i klasse H 195 samt delt lag med Sandefjord i klasse D 13-16. Annika var godt fornøyd med sin innsats på laget i klasse D 13-16.

Resultatene finner du her: KM Lang / KM Stafett
Sommer'n er over - la o-løpa komme

Postet av Hedrum Orienteringslag den 16. Aug 2020

Selv skogen roper etter oss nå! 😊

Sensommer/høstsesongen er allerede i gang. Annika har løpt sterke løp i Hovedløpet på langdistanse og sprint. Henrik har fått brynt seg på NM Ultralang og Norgescup. I tillegg hadde vi 2 deltakere på publikumsløp sprint og 16 deltakere på Kjoseløpet. Så vi er absolutt i gang allerede.

På tirsdag starter Høstcupen opp med sprint i Tønsberg. Det blir helt sikkert en flott opplevelse i sommervarmen vi enda har. Det er 9 påmeldte fra klubben nå, men vi kan jo bli enda fler (jeg melder meg på straks). Rettelse 18. august: Jeg måtte melde meg av igjen da jeg er i karantene fram til torsdag/fredag. Den ordinære påmeldingsfristen har allerede gått ut, men man kan etteranmelde seg fram til tirsdag kl. 14. Merk at det IKKE er mulig å melde seg på etter det tidspunktet, ei heller direkte på arena. Dette grunnet Covid-19.

Meld deg på Høstcupen her. Se også innbydelse og PM.

Sommerferien for min del er nå "endelig" over - og jeg gleder meg til å møte dere alle på løp igjen. Helgen 22. - 23. august er det KM-helg (individuelt og stafett) - ikke glem det! 😉

Vi sees!

Hilsen R😃ger
Og så kom regnet...

Postet av Hedrum Orienteringslag den 16. Jun 2020

Vi var nærmere 30 stykker som møtte til sommeravslutning ved Holttun. De som kom tidlig fikk kost seg med grillmat og en god prat. Men...så begynte ryktet å svirre rundt bordene om at noen hadde følt et regndrypp på hånden. Og så var det en til som kjente noe...

Noen minutter senere falt himlen ned som noen sier. Vi måtte dermed søke ly innendørs. Da benyttet Roger anledningen til å informere litt. Her er en kjapp oppsummering:

 • Det arrangeres flere løp i sommer som sikkert frister. Det er bl.a. snart KM sprint og mellomdistanse. Og i juli arrangeres Fjelløpet. Hold deg oppdatert på Eventor.
 • Vi har nå ett turorienteringskart klar for salg. Dette må kjøpes og lastes ned på https://turorientering.no/hedrumol. Vi har allerede solgt 6 kart.
 • På styremøtet i går ble det besluttet at medlemmene ikke skal ha utgifter i forbindelse med de nye touch-free brikkene. Meld dere på som vanlig til løp, og dere blir ikke fakturert for brikkeleie. Etterhvert vil vi kjøpe slike brikker til alle slik at vi slipper å leie.
 • Vårt arrangement Sørlandsgaloppen neste år er flyttet til 2022. Vi kommer tilbake med mer informasjon senere. Vi skal arrangere sammen med Lardal OL og Larvik OK.
 • En meget forsinket 50-års jubileumsberetning er snart klar for visning. Roger leste noen korte utdrag fra rapporten som en slags "teaser" (lokkemiddel). Utdragene finner du neders i denne nyheten.

Kvelden ble avsluttet tidlig pga regnet, men tror alle fikk kost seg litt allikevel. Jeg ønsker alle en god sommer - og så sees vi igjen i august. Og ikke glem de løpene som arrangeres fra nå av og utover i sommerren.

Sommerlig hilsen fra Roger 🌞


Her er utdragene fra jubileumsrapporten som snart er tilgjengelig på nettet:

Den første starten

Før Hedrum orienteringslag ble stiftet, hadde Hvarnes Idrettslag, Farrisbygda Idrettslag, Kvelde Idrettslag og Hedrum Idrettslag hver sine orienteringsgrupper. I alle 4 lagene var aktiviteten i første halvdel av 60-årene svak. I 1965 var det faktisk totalt kun 4 o-løpere som deltok regelmessig på løp fra disse o-gruppene. Man begynte derfor å diskutere sammenslåing og ble raskt enige om å innkalle til et møte for å drøfte dette. Dersom det var interesse for dette skulle det dannes et nytt lag.

O-pusten og ungdomsutvalget

Så kom det et forslag om det ikke var en god ide å lage en klubb-avis. Det syntes alle i ungdomsutvalget var en god ide. De fikk god respons hos styret og dro i gang med å lage første utgave. De fikk reklame og innslag fra både leder og kjente navn som Drugis Drågsepper og Rot Kivrøjb.

Oppturer og andre glimt fram til 1990-tallet

Når vi var med på Sørlandsgaloppen på Sørlandet fra 1979 og utover på 80-tallet, hadde vi i flere år vår egen o-camp på Voje i Vegårshei. Her hadde vi avtale med en bonde om å få ligge på tunet til en nedlagt gård som han eide, like ved et idyllisk vann. Hver morgen var det ringing med ei kubjelle for felles bading.

O-ringen og Europa - et artig tilbakeblikk fra Per Dag Nordkvelde

Da var det Helge, Paul Rune, Morten, Per Ingar og jeg som dro. Vi hadde leid en folkevognbuss, og hadde med en bil til som vi plasserte i en låve i Danmark. Vi hadde en turnus på 2 timers kjøring. Første overnatting var i Sønderborg. Da vi skulle videre dagen etter, fant Per Ingar ut at avkjøringen til Tyskland gikk nordover. Ikke noe problem tenkte han, krysset motorveien, over midtrabatten, og tordnet sydover mot Tyskland.

Resultater klubbmesterskap

1966 Damsmyr, Prestegårdsskogen. Det første klubbmesterskapet.

Gutter u/18 år:       Arne Løve

Menn 18-35 år:       Annullert fordi alle var kjente i området.

Menn o/35 år:        Paul Nordkvelde

Velkommen til sommeravslutning på Holttun tirsdag 16. juni fra kl. 17.

Postet av Hedrum Orienteringslag den 13. Jun 2020


Vi prøver oss på en sommeravslutning på Holttun tirsdag 16 juni. Dette blir en helt uformell sammenkomst hvor det primære er å møtes for en koselig prat før sommeren. Er jo lenge siden vi har sett hverandre nå. Alle medlemmer er hjertelig velkomne. Dere kan komme fra kl. 17, men kom gjerne kl. 18.30 om dere ikke rekker før. 😊

Vi holder grill, antibac, såpe og vann. Dere tar med mat og drikke samt eventuelt egen grillklype og annet dere trenger. Det står noen benker og bord der, men fint om dere tar med eget bord og stoler i tilfelle det ikke er nok. Vi kan jo ikke trenge oss sammen på få bord i disse koronatider.

Vi håper mange møter så vi kan få tatt en skikkelig prat igjen. I dag var flere på o-løp, så kanskje disse vil ta med seg kartene. Pass imidlertid på 1-meters regelen når man for eksempel skal diskutere løypevalg etc. Håper dette blir en flott avslutning på en meget rar vårsesong.

Ønsker også å nevne at "Solkystløpet" arrangeres på onsdag av Larvik OK. Mer informasjon og påmelding finnes her.

Blir gøy å treffes igjen! 😃👍 


Smittevernregler

Som dere sikkert har fått med dere så er det nye regler for smittevern fra 15. juni. Da kan vi møtes inntil 200 personer på for eksempel et grendehus, som passer oss utmerket. Jeg vil imidlertid gjøre oppmerksom på følgende smittevernkrav vi må følge:

 • Minst 1 meter avstand (unntatt mellom de som er i samme husstand).
 • Ingen syke kan møte.
 • Mulighet for god håndhygiene.
 • Oversikt over hvem som er til stede.
 • Informasjon til dem som deltar.
 • Bistår med smitteoppsporing.
 • Følger relevante standarder om smittevern.

Det er Hedrum o-lag v/Roger Lysnes som er ansvarlig arrangør. Mer informasjon finnes her.
O-løp, tur-orientering og annet videre mot...og gjennom sommeren

Postet av Hedrum Orienteringslag den 8. Jun 2020

Hei alle HOL-ere 😃

Nå er det på tide å komme ut av korona-dvalen. Vi må selvfølgelig passe på å følge smittevernreglene fra myndigheter og Norges Orienteringsforbund, men selv med dem så kan vi utøve den sporten vi elsker så mye.


Oppdatert terminliste

Noen har sikkert fått med seg det Eelco informerte om på Facebook-gruppen vår for litt siden, nemlig oppdatert terminliste for sommeren i den nye stor-kretsen Vestfold og Telemark. Det første løpet ble arrangert av Larvik OK i Vestmarka 27. mai med 19 stykker fra Hedrum. Veldig bra!

De neste løpene er som følger:

På løpet neste helg (som er rammet inn med rødt) er det kun 2 stk. fra Hedrum påmeldt foreløpig. Men regner jo med at dette øker betraktelig fram mot påmeldingsfristen som er på onsdag. Ønsker du å melde deg på, eller å se litt nærmere på løpet, er det bare å klikke her. Alle andre løpe får du informasjon om på Eventor.


Egentrening og klubbtrening med o-poster

Ellers er Anders Kristian meget aktiv med å legge løyper og sette ut poster. Vi har poster liggende ute, som en del andre klubber, som du kan løpe gjennom når du ønsker. Det er altså et godt antall med poster liggende ute om du ønsker å ta deg en treningstur med poster. Du finner hele listen her.

Anders Kristian er også aktiv med å tilrettelegge for klubbtreninger. Deltakelsene på de siste treningene har hvert 2, 9 og 15. En meget bra økning altså. Se bare på bilde fra siste trening her. På torsdag blir det også trening, da fra Holttun som du finner her.


Turorientering

Helt til slutt (nesten) kan det nevnes at til helgen får vi endelig et turorienteringskart som dere og andre kan bryne seg på. Denne gangen blir kartet kun tilgjengelig for nedlasting fra nettet. Etter hvert kommer nok 3 kart til – og muligens blir også fysisk kart tilgjengelig på utsalgssteder. Vår turorienteringsopplegg finner du på turorientering.no. Oppretter du en bruker på turorientering.no kan du laste ned kart (kr. 50,- pr. kart), registrere poeng og konkurrere mot andre. Nesten som på Stolpejakten. Si ifra til alle du kjenner om dette!


Stolpejakt

Apropos Stolpejakt. Vi ønsker å sette i gang med dette, men skulle gjerne hatt en som kan tenke seg å være "primus motor" for Stolpejakten i klubben vår. Vi har allerede vært i kontakt med Stolpejakten flere ganger, så det formelle skal være i orden. Men det praktiske sliter vi litt med. Så om du synes Stolpejakten er gøy, og synes Hedrum også burde ha dette, ring til meg (Roger 91522964) med en gang. Da skal du få "frie tøyler" og få lov til å jobbe så raskt du ønsker med dette. Vi ønsker å starte opp umiddelbart. 😊Dette var ment som en kort melding fra meg, men ser at "skrivekløen" gjorde den litt lenger. Håper at dere orker å lese gjennom alt. Jeg ønsker også å nevne at det er en viss mulighet for at vi inviterer til en slags sommeravslutning, men det får tiden (raskt) vise.

Uansett får dere ha en flott sommer. Og kos dere med alt det gode været som sikkert kommer. Og så sees vi kanskje på noen løp i sommer – og i hvert fall på løp etter sommeren.


Sportslig hilsen fra "sjefen" Roger 😎
Det ble en veldig fin trening på Fjære i går

Postet av Hedrum Orienteringslag den 5. Jun 2020

Anders Kristian hadde laget bra løyper, og vi fikk alle brynet oss på et nytt terreng. Terrenget kunne by på litt av hvert, alt fra flotte drømmepartier til noe mer ruskete. Men det er jo slik det skal være for at det ikke skal bli kjedelig.

Etter treningen tok vi et fellesbilde av alle sammen, unntatt Martin som enda var ute i skogen. Siden vi brukte selvutløser la ingen merke til at Martin hadde plukket konvaller og fikk lurt seg med på bildet allikevel. Han er jo så høy at han fint kunne strekke seg over tretoppene.

Neste torsdag blir det trening ved Holttun. Der møtes vel vi alle igjen? Og kanskje det blir mer konvaller.

Sportslig hilsen Roger :-)
Bli med på treninga i kveld - på nytt kart og greier

Postet av Hedrum Orienteringslag den 4. Jun 2020

I dag blir det trening på et helt nytt kart. Det blir også vanlig løypetrykk og ikke håndttegnede løyper. Været blir også helt utmerket for en flott økt i skogen.

Stedet er ved lavvoen til Torill og Jørgen - så det blir et fantastisk sted å trene. Er du ikke kjent så finner du lavvoen her.

Ingen grunn til ikke å møte altså. Vi sees! :-)
Tøffe pannebånd med Hedrum-logo til aktive o-løpere!

Postet av Hedrum Orienteringslag den 27. Apr 2020

Vi har fått 50 stk tøffe pannebånd med Hedrum-logo som passer utmerket til aktive o-løpere. Om du har lyst til skinne i o-løypa, så ta kontakt med Astrid (92 41 18 04) med en gang for å holde av et (førstemann til mølla). Vi har 20 stk i størrelse 56 (junior) og 30 stk i størrelse 58 (senior). Vi har fått disse av Trimtex – og da vil det heller ikke koste deg noe. 😊

Minner også om at det finnes flere tilgjengelige løyper og poster i Vestfold og Telemark du kan dra nytte av nå. Ta en titt på denne nettsiden for en oversikt. 
2 treningsøkter ligger ute til fri benyttelse

Postet av Hedrum Orienteringslag den 11. Apr 2020

Det ligger nå ute 2 treningsøkter som alle kan benytte seg av.

Den ene er en postplukk eller kurve løype på 3.7 km på Surte kartet. Parkering ved Skjærsjø. Følg Vindfjellstien oppover (tungt). Ca 800 m. Merket med merkebånd i stien der start er. Det henger små postflagg ute på postene. Kart kan lastes ned her.

Den andre økten er på Holt kartet. Parkering på Holttun. Der er det hengt ut små postflagg. Der er det bare merket poster på kartet (ikke laget noe løype). Da kan man tegne inn å lage sin egen løype ut fra det. En kan få laget både A-B og C løype av postene som ligger ute. Kart kan lastes ned her.

Dette er også et gratis tilbud for o-løpere utenfor vår klubb.Kontakt Roger (91 52 29 64) eller Anders Kristian (95 08 08 31) om du har spørsmål. Kart kan lastes ned ved å benytte linkene over.

Ta en tur ut i naturen. Veldig fint ute nå. God tur!

Hilsen Anders Kristian :-)Spennende påskejakt i Kvelde

Postet av Hedrum Orienteringslag den 6. Apr 2020

Lite å finne på i Påsken? Eller har du bare lyst til å komme deg ut en tur? Hvorfor ikke jakte på noen påskeegg i Kvelde? Vi har lagt ut 50 påskeegg som du kan finne og "poppe" (klekke). For å gjøre dette laster du ned app'en ZippyGo til din mobiltelefon og benytter den omtrent på samme måte som Stolpejakten.

Du kan også gå inn på nettsiden zippygo.no for å lese mer om hvordan dette virker samt ta en titt på kartet (se i listen over tilgjengelige kart). Der finner du også linker for å laste ned appen, en for iOS (iPhone) og en for Android (Samsung etc).

Om du har spørsmål så er det bare å sende inn til post@hedrumolag.no.

Lykke til med jakten!


En stor takk til Ida Vår Kierulf Meyer fra Konkylie Data for hjelp med igangsetting.
Hei alle o-venner :-)

Postet av Hedrum Orienteringslag den 29. Mar 2020

Håper skogen over ser fristende ut? Det er viktig i disse coronatider å få fokus over på noe annet en det vi hører om i nyhetene døgnet rundt - og det er selvfølgelig den idretten vi elsker.  :-)

Dette er kun en kort påminnelse om at det er viktig å komme seg ut og få frisk luft og mosjon. Kom deg ut og nyt naturen. Trenger du kart så ta kontakt med Tom (45 40 44 12). Han kan sikkert sende deg et som du kan skrive ut selv.

Vi jobber bl.a. med følgende for å få til aktivitet:

 • Poster ute i terrenget som HOL-medlemmer og andre i Vestfold og Telemark kan prøve seg på.
 • Turer på kart for befolkningen i Larvik kommune.
 • Turorientering.

Om det er noen som kan tenke seg å for eksempel sette ut noen poster, eller bidra på noen annen måte, så er det bare å ta kontakt med Roger (91 52 29 64).

Det finnes allerede tilgjengelige løyper og poster i Vestfold og Telemark du kan dra nytte av nå. Ta en titt på denne nettsiden for en oversikt.

Vi treffes forhåpentligvis igjen om ikke så lenge.

En sportslig hilsen fra Roger
Alle idrettsarrangementer og organisert idrettsaktivitet både innendørs og utendørs er forbudt!

Postet av Hedrum Orienteringslag den 12. Mar 2020


Helsedirektoratet har vedtatt omfattende tiltak for å hindre spredning av Covid-19. Disse tiltakene gjelder foreløpig fram til torsdag 26. mars 2020 kl 24.00.

Ett av tiltakene er FORBUD MOT og STENGING av idrettsarrangementer og organisert idrettsaktivitet både innendørs og utendørs. Norges Idrettsforbund har også tatt konsekvensen av dette og har lagt ut følgende informasjon. Norges Orienteringsforbund har også sin informasjon.

Dette betyr at alle treninger, o-løp og møter i regi av Hedrum o-lag i denne perioden er avlyst/utsatt. Dette vil også gjelde andre arrangementer/aktiviteter som for eksempel Vinter-Jukola og vintertreningene til STIF.

Det er fremdeles lov, og anbefalt, å ha egentrening eller annen aktivitet for å holde seg i form. Dette kan være ute eller inne. Pass imidlertid på å forholde deg slik at du ikke kan smitte, eller bli smittet, av andre.

Les mer om vedtaket fra Helsedirektoratet her.
Nordjysk 2-dagers er avlyst

Postet av Hedrum Orienteringslag den 11. Mar 2020


Som dere kanskje har fått med dere så er Nordjysk 2-dagers nå avlyst. Det blir derfor ingen sesongåpning i Danmark i år. Vi vil allikevel ikke avbestille fergebilletter og hotellrom siden avbestillingsfristen er utløpt.

Det er derfor fremdeles mulig å reise for de som ønsker seg en tur til Danmark, om man mener dette er trygt. Vi henviser til informasjonen fra Folkehelseinstituttet, Color Line og arrangør av Nordjysk 2-dagers. Det forventes at man følger de rådene som blir gitt der. Man vil reise på egen risiko.

De som ønsker å ta turen til Danmark må ta kontakt med Roger først for å avtale henting av billetter.

Vi krysser fingrene for at coronaviruset går tilbake raskt slik at mest mulig av sesongen 2020 kan gjennomføres som planlagt.

Styret

Reiseinformasjon om Danmarksturen 2020

Postet av Hedrum Orienteringslag den 10. Mar 2020

Ny oppdatering pga coronavirus. Det blir fremdeles tur til Danmark! 😃

Vi i styret har vurdert situasjonen vedr. corona-viruset. Etter å ha sett på anbefalingene fra Folkehelseinstituttet, tiltakene fra arrangøren av Nordjysk 2-dagers samt tiltakene til Color Line på sine ferger, har vi kommet til følgende beslutning:

Hedrum o-lag avlyser ikke sin tur til Nordjysk 2-dagers. Vi har allikevel forståelse for at noen ikke ønsker å reise. Avbestilles reisen minimum 48 timer før avreise, kan man trolig få tilbake inntil 25% av reisekostnaden (gjelder de som er på HOL sin egen booking). Vi har sendt SMS til alle gruppene som skal til Danmark og opplyst om dette.


Det er nå kun få dager til avreisen mot Danmark og herlige dager. Gå inn på reiseinformasjonen for å finne ut mer om turen. Oppmøtetidspunkt fredag er som vanlig kl. 07 på parkeringa ved terminalbygget for utdeling av billetter. Ta var på disse - de skal nemlig brukes på vei hjem også.

Lørdag og søndag er det o-løp. Lørdag kveld er det fellesmiddag ute på restaurant. Alle fasiliteter i badelandet kan benyttes fritt gjennom hele helgen.

Tar du bilder på turen og vil ha de på hjemmesiden? Send til Tonje Lysnes på enten Facebook eller epost (tonje@lysnes.net). Husk at eventuelle personer på bildene må godkjenne at de blir lagt ut på nettet.
Klubbkveld 24. mars kl 1800 i kantina på Hedrum Ungdomsskole

Postet av Hedrum Orienteringslag den 9. Mar 2020

Mumle mumle mumle, er det snart kaffe og kake tro?

Vi inviterer til en hyggelig klubbkveld tirsdag 24. mars kl. 18 i kantina på Hedrum Ungdomsskole. Her får du høre siste nytt og hva som vil skje framover. Kan hende du også får svar på umulige spørsmål som "varer jula helt til påske?" og "finnes det flere fluer enn maur i verden?".

Det vi helt sikkert skal snakke om er hvordan vi skal ha det framover i klubben vår. Vi har i alle år hatt et fantastisk miljø - og det skal vi ha i mange år framover også. Men er det noe spesielt vi må gjøre for å sikre dette? Kan det for eksempel være å få nye unge medlemmer? ;-)

Som seg hør og bør blir det selvfølgelig en pause med enkel servering. Vi håper at så mange som mulig vil møte.

Hilsen styret
Nytt æresmedlem, premier, gaver og utmerkelser på årsmøtet

Postet av Hedrum Orienteringslag den 12. Feb 2020

Tormod ble æresmedlem!

Men det ble også mange andre premier, gaver og utmerkelser på årsmøtet:

 • Sindre fikk pokal for Bestemann 2019.
 • Espen fikk innsatspokalen.
 • Tormod og Roger fikk en liten gave for innsats i hovedstyret for O-festival.
 • Torill Fjære, Thor Magne og Sissel fikk blomster som avtroppende styremedlemmer.
 • May Britt Moltenberg fikk gave for hjelp med posten også når hun ikke lenger er med i styret.
 • Jubilanter 2019; Unni Lysnes 75 år fikk blomst.
 • Og selvfølgelig ble klubbmesterskappremier delt ut.
Årsmøte + foreløpig årsrapport

Postet av Hedrum Orienteringslag den 10. Feb 2020

Husk årsmøtet tirsdag den 11. februar 2020 kl 18.00 som vanlig på Åshall! Dvs ingen trening. Og som vanlig blir det rundstykker, kaker, premier, utmerkelser og blomst for jubilanter!

Vedlagt er foreløpig årsrapport som inkluderer også sakslisten for årsmøtet. Mange flotte bilder og referater fra HOL i 2019! For å spare miljøet, last årsrapporten ned på Ipad, les i helga og ta med Ipad tirsdag (jeg kommer ikke til å skrive ut mange papir eksemplarer)

Foreløpig HOL årsrapport 2019.pdf
O-fest(ivalen) er flyttet til Holttun

Postet av Hedrum Orienteringslag den 24. Jan 2020

De fleste har sikkert fått det med seg, men greit med litt info allikevel. Årsfesten, eller o-fest(ivalen) som den heter i år, er flyttet fra Åshall til Holttun. For de som ikke vet hvor Holttun er, så ligger lokalet rett før Mørk (følg veien fra Skinmo mot Mørk). Se også dette kartet på Gule Sider.

Vi møtes til en hyggelig og feststemt aften i morgen. Dette skal bli gøy! :-)
Innkalling til årsmøte i Hedrum O-lag

Postet av Hedrum Orienteringslag den 22. Jan 2020

Styret innkaller herved til årsmøte i Hedrum O-lag.

Årsmøtet avholdes tirsdag den 11. februar 2020 kl 18.00 som vanlig på Åshall. Her blir det blant annet godkjennelse av årsrapport, regnskap, budsjett og valg. Det blir også utdeling av klubbmesterskapspremier og utmerkelser.

Saker som et medlem ønsker å tatt opp på årsmøtet, må sendes styret senest 01.02.20. Fullstendig saksliste med alle saksdokumenter vil bli gjort tilgjengelig for medlemmene senest én uke før årsmøtet på https://www.facebook.com/groups/hedrumol/ .

Til dere som ikke har vært på årsmøtet til Hedrum O-lag før kan det sies at mange pleier å møte. Det er som en klubbkveld med blant annet bevertning. Og etter selve årsmøtet avslutter vi med en kort klubbkveld.

Velkommen til årsmøte!


Styret
Årsfest 2020 / O-fest(ival)

Postet av Hedrum Orienteringslag den 8. Jan 2020

Nå er det endelig tid for den årlige årsfesten. I år inviterer vi også festglade o-folk fra Lardal OL og Larvik OK. Blir helt topp å feire en godt gjennomført O-festival sammen med dem. Innbydelsen finner du her. I år blir årsfesten lørdag 25. januar på Åshall, og starter klokken 19:00.


Påmelding senest 19. januar til Per Einar Strøm på SMS 97 55 31 87 eller epost p-eis@sf-nett.no. Betal til kto 2510.07.08933 senest 20. januar (husk å oppgi navn på dem det gjelder).

Pris:

250,- for medlemmer / foreldre til medlemmer
350,- for ikke-medlemmer

Vi ønsker alle over 18 år hjertelig velkomne. Dette er en begivenhet du ikke vil gå glipp av!

Vi sees!
Revidert lov Hedrum O-lag

Postet av Hedrum Orienteringslag den 2. Jan 2020

Lov for Hedrum O-lag er revidert iht. ny lovnorm for Norsk Idrettsforbund: Link til Lov Hedrum O-lag 2020

Ref. Norsk Idrettsforbund; det er ikke nødvendig å kalle inn til et ekstraordinært årsmøte for å vedta endringer som må innarbeides som følge av endringer i lovnormen. Endringen kan vedtas som et ordinært styrevedtak på neste styremøtet.

For de som ønsker å vite mer om bakgrunn, endrigner og detaljer, følg denne lenken: https://www.idrettsforbundet.no/tema/juss/diverse/nyhet---endringer-i-nifs-regelverk-fra-1.-januar-2020/ 


Hilsen Eelco