Kalenderen er oppdatert!

Postet av Hedrum Orienteringslag den 21. Des 2016

Dere har kanskje ikke lagt merke til det? Men, helt nederst på hjemmesiden er det en kalender. Og den er nå oppdatert etter aktivitetslista frem til mars. Bare å ta en titt!
Årets siste trening

Postet av Hedrum Orienteringslag den 15. Des 2016

Da var årets trening gjennomført. Det var cirka 10 personer som møtte opp. Vi hadde dekket på med gløgg, kakao og pepperkaker.
Årets siste vintertrening

Postet av Hedrum Orienteringslag den 15. Des 2016

I dag klokken 18:00 er det klart for årets siste vintertrening. Treningen foregår i Bøkeskogen som vanlig, og oppmøte ved flaggstengene. Etter treningen blir det servert varm gløgg/ sjokolade med krem til de som ønsker det. Vel møtt!
Siste tirsdagstrening før jul

Postet av Hedrum Orienteringslag den 12. Des 2016

I morgen er det tirsdag og klart for årets siste tirsdagstrening! Treninga går som vanlig med trening først fra 18-19, og styrketrening/bading siste timen fra 19-20. Ryktene sier at kanskje nissen kommer innom også.
Julegavetips

Postet av Hedrum Orienteringslag den 7. Des 2016

Er du tom for ideer til julegaver? Fortvil ikke! Vi har mye utvalg av hjemmelagde produkter til voksen, barn og dukker.

Luer 80-200 kr
Tovet votter 150 kr
Strømpebukser 150 kr

Genser 300-350 kr
Tunika/kjole 150-250 kr
Sokker 50-150 kr

Dukketøy 50-150 kr
Sitteunderlag 150 kr


Ta kontakt med Unni Lysnes på tlf 978 09 582
Det blir labyrintorientering på treninga i morgen

Postet av Hedrum Orienteringslag den 5. Des 2016

I morgen blir det labyrintorientering på treninga for de som er ute. Noen har prøvd dette før, og etter signalene den gangen så var det ganske artig. I tillegg er det nyttig også.

Denne treningsformen vil styrke den kognitive delen av hjernen, altså den delen som bl.a. har med innlæring og hukommelse å gjøre. Er jo veldig viktig å ha den delen av hjernen i orden når man driver med orientering.

Etter safta blir det bading eller styrketrening.

Vel møtt!
Aktivitetsliste for desember 2016 til mars 2017 er nå klar

Postet av Hedrum Orienteringslag den 1. Des 2016

Vi arrangerte Vinter-Jukola i går ved Holt. Det var et flott syn på start. Sindre var løypelegger.

Ny aktivitetsliste for perioden desember - mars er nå klar. Du finner aktivitetslista i hovedmenyen på nettsidene våre. Som vanlig er den fullspekket med o-løp, treninger og annet.

Selv om det nå er vinter trenger du ikke ligge på latsiden. Masse å finne på fram til sesongen begynner igjen. Allerede til helgen er det o-løp i Langesund (er nok for sent å melde seg på her). Onsdag 14. desember arrangeres Sandefjord Christmas CityRace i Sandefjord. Dette er kjempepopulært, så bli med du også. Påmelding i Eventor som vanlig.

Ellers er det Juleflesketrim 2. juledag, årsfest, årsmøte, pizza/bowling, danmarkstur og annet. Hele oversikten har du i aktivitetslista. Og så må du selvfølgelig ikke glemme treninga, både våre treninger på tirsdag/orsdag samt søndagstreningen som STIF arrangerer. I kveld var vi en blid gjeng som trente i bøkeskogen. Alle gjorde en flott innsats og var litt bedre trent da de gikk hjem.

Vi sees!

Sportslig hilsen Roger :-)Ruslertur 20. november

Postet av Hedrum Orienteringslag den 19. Nov 2016

Ruslertur i morgen, søndag 20. november går som normalt. Denne søndagen blir det tur i Furustadskogen, og parkering finner du på Danebo.

Vel møtt!
Klubben i mitt hjerte

Postet av Hedrum Orienteringslag den 16. Nov 2016

Nå er det en kampanje ute å går som heter "Klubben i mitt hjerte". Den går ut på å gi en stemme til din klubb. De som får over 50 stemmer er med i trekningen av hele 10.000 kroner.

Disse 10.000 kronene hadde vært noe å vinne eller hva? Alt du trenger å gjøre er å trykke her, søke opp "Hedrum Orienteringslag" og så stemme. Dette tar kun 10 sekunder å gjennomføre. Vi må få 50 stemmer i løpet av en dag for å være med i trekningen. Dette betyr at du kan gå inn å stemme hver dag. Vi kan altså vinne flere dager om vi har fått 50 stemmer. Del med venner og familie, så er ikke dette noe problem!
Er du klar for rusletur på søndag?

Postet av Hedrum Orienteringslag den 11. Nov 2016

6. november ble dessverre rusleturen avlyst, men førstkommende søndag. Altså 13. november er det klart for ny tur. Vi gleder oss masse og håper at du blir med!
Rusleturen 6. november avlyst

Postet av Hedrum Orienteringslag den 3. Nov 2016

På grunn av værforhold er rusleturen førstkommende søndag (6.november) avlyst. Vi beklager dette og krysser alle fingrene for at vi får gjennomføre turen neste uke istedenfor (13. november)
Oppdatering: Høstgampen og høstgampfesten er avlyst

Postet av Hedrum Orienteringslag den 2. Nov 2016

Vi ser oss dessverre nødt til å avlyse Høstgampen i år. Årsaken er melding om for mye snø fredag og lørdag slik at det mest sannsynlig blir problemer med kjørevei, parkering og terreng. Vi håper å se dere igjen på Vinter-Jukola, Vårcup'en og Sørlandsgaloppen.


På grunn av manglende oppslutning må vi dessverre avlyse høstgampfesten på lørdag. Innbetalt beløp vil bli tilbakebetalt.
Årsfest for yngre!

Postet av Hedrum Orienteringslag den 31. Okt 2016

Nå er det tid for årsfest for yngre! Dette blir en artig kveld du ikke vil gå glipp av. Det blir servert pizza og brus, og kvelden er fullspekket med aktiviteter og konkurranser. Stedet er Hedrum Barneskole og klokkeslettet er 18:00-20:00. Det blir derfor ingen trening denne tirsdagen for de yngste. Selve innbydelsen ser du HER

20160409_PizzaTime.jpg1 Kommentar

O-boka er ute for salg!

Postet av Hedrum Orienteringslag den 28. Okt 2016

Nå er endelig O-boka ute for salg. Det har vel gått rykter rundt om en annonse? Sammen med Larvik OK har vi en helsides annonse i O-boka for å markedsføre Sørlandsgaloppen vi skal ha neste år. I tillegg til denne fantastiske annonsen, er denne boka fullspekket med kart, bilder og artikler. Norsk Orientering har skrevet mer om hva du kan lese om i boka her.
For å bestille denne boka kan du kontakte Roger Lysnes på tlf: 915 22 964.


Flere bilder fra "shooten" vi hadde med fire spreke ungdommer fra Hedrum og Larvik ser du under her
Klubbkveld

Postet av Hedrum Orienteringslag den 25. Okt 2016

I dag klokken 18 var det tid for klubbkveld, og rundt 50 personer møtte opp, både unge og voksne. Espen Johnsen ledet møtet, og gikk gjennom temaer som Sørlandsgaloppen 2017, O-festivalen 2019 mm. Katrine Gjestrum og Mathea Strøm Grønn pratet om "ungdommen", hva som er planen videre og litt om ungdomsutvalget. Rett før pausen hadde May Nordkvelde ordet, og hadde en oppsummering av Lågendalsmarkedet.

I pausen var det laget ferdig vaffler, sveler og kaffe/ te. I tillegg ble det delt ut et ark med et par spørsmål angående dugnad og løp som ble svart på i grupper rundt bordene. Med dette fikk vi startet tankeprosessen rundt Lågendalsmarkedet. Neste år, 2017, blir det for siste gang marked på Bjerke. Hva gjør vi etter det?

Etter pausen var det oppsummering og arkene med spørsmål ble samlet inn.


Her gjøres det klart med vaffler, sveler og kaffe/te

Katrine og Mathea, med innslag fra Espen snakket om ungdommen og ungdomsutvalget

Espen ledet møtet

May snakket om Lågendalsmarkedet

Ungdommen var på plass for å delta på klubbkvelden

Vaffler, sveler og kaffe/te var på plass til pausen

I pausen var det tid for diskutering rundt bordene

Trening utgår, klubbkveld isteden

Postet av Hedrum Orienteringslag den 24. Okt 2016

I morgen tirsdag utgår treningen og det blir da klubbkveld istedenfor. Klokken 18:00 i kantina på Hedrum Ungdomsskole, gå inn ved kantineinngangen.

Temaer som blir tatt opp på klubbkvelden er følgende:

 • Sørlandsgaloppen 2017
 • O-festival 2019
 • Lågendalsmarkedet

Ta med godt humør, og eventuelt noen tanker rundt temaene. I tillegg er det bare å ta med gamle mobilen som du har liggende. Dette går til inntekt til Hedrum O-lag (se mer her).

20151027_klubbkveld.jpg

Har du en brukt mobil liggende å slenge? Vel, vi har bruk for den!

Postet av Hedrum Orienteringslag den 20. Okt 2016

Hedrum O-lag har et samarbeid med Telenor om å samle inn mobiltelefoner. For hver mobiltelefon vi klarer å samle inn får vi et beløp fra Telenor som går til klubben. Dette er en kjempebra dugnad for Hedrum, men også for miljøet.

Det eneste du trenger å gjøre er å slette det som er på mobilen og ta ut sim-kortet. Deretter tar du den med på klubbkvelden 25/10-16. Så da er det bare en ting å gjøre, hør med venner, familie og kollegaer om de har noen ligge å slenge og få de med. For mer informasjon se her.
Velkommen til høstgampfest!

Postet av Hedrum Orienteringslag den 17. Okt 2016

Lørdag 5. november klokken 19:00 er det tid for høstgampfest på Hedrum Bygdetun. Alle som er over 18 er hjertlige velkome. Det koster 150 kr, om du er medlem, ikke medlem, aktiv, passiv osv. I løpet av kvelden blir det musikk, mat og god stemning. Dette er noe å glede seg til!

20150517SamlingEtterBorgertoget.jpg


Praktisk informasjon:

Dato: lørdag 5. november
Sted: Hedrum Bygdetun
Tid: 19:00-01:00
Pris: 150 kr per person
Påmelding:

150kr til kontonummer: 2510.07.08933 innen 31.10.16 Husk å skrive navn

Det vil bli servert mat, drikke må taes med selv.

Hele innbydelsen ser du her
Oppdatering på granbardugnad

Postet av Hedrum Orienteringslag den 11. Okt 2016

I går (mandag) var det flere som møtte opp for å klippe granbar, og de var jaggu meg effektive. Dette betyr da at dugnaden på lørdag utgår. Siste rest av granbar blir klippet av de som er med på lavvoturen fra fredag til lørdag.

Granbardugnad.jpg


Frist til å melde seg på lavvoturen er onsdag 12/10, og om du har noen spørsmål så kontakt Martin på tlf 95720367.
Er du klar for vintertrening?

Postet av Hedrum Orienteringslag den 9. Okt 2016

Da var høstferien over, og vi setter i gang med vintertrening på tirsdag! Og hva er vintertrening lurer kanskje du på? Vel, det betyr oppmøte på Hedrum ungdomsskole tirsdager klokken 18, og i Bøkeskogen torsdager klokken 18, frem til jul.

På tirsdager varer treningen til 20:00, og det er mye delt gjennom hele treningen;

Minste: trening fra 18-19, ute første ganger og så inne i gymsalen. 19-20 bading i svømmehall

Eldste: trening fra 18-19 ute. 19-20 bading eller styrketrening i gymsalen

(minste- skolealder til 11-12 år. Eldste- 11-12 år og oppover)

Treningen blir variert; O-teknisk, intervall og vanlig løping. Siden treningen foregår ute er refleksvest ekstremt viktig, her holder det ikke med en liten rundt beinet/armen. Når "mørten" kommer er det veldig lurt å ha med en hodelykt i tillegg. Husk klær etter gradestokken, det blir bare kaldere. Husk superundertøy, vanter, lue, hals ol. når dette trengs.

På torsdager er det oppmøte klokken 18:00 ved flaggstengene i bøkeskogen, og treningen varer frem til 19:00. Det blir fordelt mellom rolige løpeturer og noen intervall økter. Her gjelder det og riktig med klær, refleksvest og hodelykt.


ElgOrienterer.jpg
Sørlandsgaloppen

Postet av Hedrum Orienteringslag den 7. Okt 2016

Sørlandsgaloppen arrangeres hvert år, og til neste år er vi så heldige å arrangere sammen med Larvik OK. Datoen er torsdag 6.- søndag 9. juli 2017. Dette er et såpass stort løp at allerede nå har planleggingen startet. Det blir både sprint og mellom- og langdistanser. Foreløpig så er dette ganske langt frem i tid, men noen har kanskje fått oppgaver allerede?

I går ettermiddag var det fire ungdommer fra Hedrum O-lag og Larvik O-klubb som stilte opp i O-tøy. Det ble tatt flere fine bilder som skal publiseres i en helsides annonse i O-boka 2016for å markedsføre Sørlandsgaloppen vi skal ha til neste år.


Det er satt på plass en hovedkomité, med medlemmer blandet fra Hedrum O-lag og Larvik O-klubb:

FunksjonNavnKlubb
LederRoger LysnesHedrum OL
NK og mannskapJørn SundbyLarvik OK
Info og løpskontorTom KristensenLarvik OK
Teknisk og arenaEspen JohnsenHedrum OL
Økonomi og regnskapAtle BorgersenHedrum OL
Kart og løyperOle Petter AasrumLarvik OK

Følg med på hjemmesidene http://www.sorlandsgaloppen.no/ og http://www.facebook.com/sorlandsgaloppen . Her blir det lagt ut mer informasjon utover året og frem mot løpene i juli.
Lavvotur for voksne guttær

Postet av Hedrum Orienteringslag den 2. Okt 2016

Endelig er det tid for oss gutta til å ha lavvotur med overnatting igjen. Vi setter opp lavvoen med ekstra sove- og pratetelt ved Mørk. Det blir merket fra Mørkkrysset (rv 304/207). Tidspunktet for begivenheten er fredag 14. oktober fra kl. 15.00 (da kommer de første, resten kommer utover ettermiddagen/kvelden).

Husk å ta med:

 • Sovepose og liggeunderlag
 • Mat (kvelds, nattmat og frokost)
 • Panne eller lignende for å lage maten på bålet
 • Sag eller grensaks
 • Klær etter vær
 • Godt skotøy og klær som tåler skogen (fjellstøvler og turklær f.eks)
 • Drikke og/eller snop
 • Godt humør


Før mørten siger på blir det klipping av granbar, og så rigger vi oss til i lavoen eller teltet og pratær om ditt og datt med noe godt attåt. Denne seansen er et møst for alle som liker friluftsliv og mye juging utover de sene nattestimer.

Det gjøres oppmerksom på at det ikke er lov å ta med seg husdyr - dette gjelder også reinsdyr. Meld deg på til Martin Nauf (957 20 367) senest onsdag 12. oktober om du ønsker å bli med.


(Ønsker du ikke å grille er det mulighet for å bestille pizza, si ifra sammen med påmelding)


Vi sjåast!

PS: Kun adgang for MENN over 18 år!Granbardugnad

Postet av Hedrum Orienteringslag den 2. Okt 2016

Nå er det tid for granbardugnad igjen! Første dag blir mandag 10. oktober mellom 13:00-17:00. Denne dagen er ikke noe alle må være med på, men de som har mulighet er hjertelige velkomne. Fredag 14. oktober starter lavvotur for voksne "guttær" i 17-tiden, her kommer de til å klippe granbar før det blir mørkt (mer info om lavvoturen se egen nyhet).

Granbardugnad.jpg

Hoveddagen med granbarklipping og telling er lørdag 15. oktober. De voksne "guttane" starter klokken 9, så det er bare å komme så raskt du kan etter det. Det vil bli bål og muligheter for grilling fra 12-tiden. Vi holder på til vi er ferdige.

Ta med til dugnaden:

 • Klær etter vær
 • Grillmat
 • Drikke (kald og/eller varm)
 • Sitteunderlag
 • Godt skotøy og klær som tåler skogen (fjellstøvler/turklær f.eks)
 • Hansker, granbar stikker!
 • Sag eller grensaks

Denne dagen har vi tre oppgaver som må utføres - så alle uansett alder vil kunne delta. Det trengs noen til å klippe granbar, noen som kan bære granbar til et felles sted, og til slutt noen kan telle i mindre hauger så vi får en oversikt.

I år, som i fjor samles vi ved Mørk-krysset (rv304/rv207). Mer informasjon finner du her


Dette er gøy for hele familien! :-)
Årets siste treningsløp

Postet av Hedrum Orienteringslag den 29. Sep 2016

I dag klokken 18:00 startet årets siste treningsløp. Det blåste forferdelig mye, men humøret var på plass. Det møtte opp cirka 20 stykk som var klare til å starte, og fem sto klare til å ta de imot i mål med kaffe, kaker og vaffler - det er ikke dårlig!


Nå gleder vi oss til en velfortjent høstferie - og oppstart på vintertrening tirsdag 11. oktober.1 Kommentar

Ny og forbedret

Postet av Hedrum Orienteringslag den 28. Sep 2016

Hvis du allerede ikke har lagt merke til det, så har vi nå oppdatert og forbedret "ungdommen" her på Hedrum O-lag sine hjemmesider. Istedenfor å kun ha en side, har vi laget en type blogg der isteden, samt viser bilder til instagram og hurtigknapp til diverse sosiale medier. Dette gjør det mye enklere for oss å vise oss frem, og det er nettopp det vi skal gjøre!

Under kategorien "ungdommen" vil det bli postet innlegg om treninger, samlinger og diverse. Det sosiale blir bare bedre og bedre for hver samling og trening.

2013_Hedrum_i_farta.jpg
Siste treningsløp før vinteren

Postet av Hedrum Orienteringslag den 28. Sep 2016

Torsdag 29.09.16 er det klart for årets siste treningsløp før vinteren. Er du klar?

Møt opp klokken 18:00, ferdig skiftet på Frostvedt skole. Treningen vil det være delt i to grupper, viderekomne og nybegynnere. Det vil bli brukt løyper fra nattcup'en som var tirsdag 27.09.16

Neste uke er det høstferie- og da ingen trening, så gi ekstra hardt og få en velfortjent ferie. Neste trening blir da tirsdag 11. oktober, og starten på vintertrening.


ElgOrienterer.jpg
Ungdommen

Postet av Hedrum Orienteringslag den 27. Sep 2016

I år har vi en spesiell satsing på ungdommen fra 14 - 25 år. Kari R. Holt har tatt på seg det nyopprettede vervet som Ungdomsmentor. Oppgaven som ungdomsmentor går ut på å bidra til at ungdomsmiljøet i klubben holder seg godt. Hittil i år har det blitt arrangert to ungdomskvelder (en hos Kari og en hos Katrine) samt en pizza/filmkveld.

Hedrum O-lag håper at dette skal bidra til at vi beholder et godt og aktivt ungdomsmiljø i klubben. For mer informasjon kan Kari R. Holt kontaktes (95 01 20 70)

Under er noen bilder fra aktivitetene tidligere i år.
1 Kommentar

Vestfold Høstcup 2016 løp 5 - siste for i år

Postet av Hedrum Orienteringslag den 18. Sep 2016

Dette er faktisk siste løpet for i år. Verdt å få med seg.

Se også innbydelse og PM

Dette er faktisk siste høstcup for i år, og denne gangen er det Sandefjord OK som arrangerer. Parkering er ved Mokollen barnehage, Mokollveien 30. Merket fra Sandefjordsveien (innfartsveien til Sandefjord), avkjøring til Ringveien. Inntil 500 m å gå til samlingsplass.Ta gjerne med deg noen nye som ønsker å prøve på orientering.

Møt opp ferdig skiftet i trenings-/løpstøy. Ellers bør du ta med deg følgende:

- Tørt skift om du skulle bli våt
- Noe annet å ha på om løpsskoene skulle bli sølete/våte
- Campingstol (evnt stolsekk)
- Ved dårlig vær: regntøy
- Kompass/EKT-brikke (de som har)
- En flaske med vann/saft
- Penger om du ønsker å kjøpe noe i kiosken

Man starter når man vil mellom kl 1700 og 1830. Du får selvfølgelig følge rundt løypa om du trenger det, men da bør du møte opp tidlig så du kan starte rett etter kl 1700.

Om du har problemer med transport til løpet så ta kontakt med Roger (915 22 964) i god tid før avreise.

Vel møtt til årets Høstcup!

Sportslig o-hilsen

Roger :-)
Vestfold Høstcup 2016 løp 4

Postet av Hedrum Orienteringslag den 12. Sep 2016

Bladene begynner visst å gulne nå...så se ekstra nøye etter når du ser etter posten

Se også innbydelse og PM

Denne gangen er det Stokke IL som arrangerer. Parkering er ved Arnadal idrettshus, ca 300 m til samlingsplass. Hvis fullt vil også parkeringen ved Fossnessenteret benyttes, ca 500 m til samlingsplass.

Ta gjerne med deg noen nye som ønsker å prøve på orientering. Husk at vi også har nybegynnerkurs som starter 1. september. Møt gjerne opp på nybegynnerkurset du også med noen som ønsker å bli med på o-løp. Om du blir med de nye er det mye større sjanse for at de fortsetter etter kurset.

Møt opp ferdig skiftet i trenings/løpstøy. Ellers bør du ta med deg følgende:

- Tørt skift om du skulle bli våt
- Noe annet å ha på om løpsskoene skulle bli sølete/våte
- Campingstol (evnt stolsekk)
- Ved dårlig vær: regntøy
- Kompass/EKT-brikke (de som har)
- En flaske med vann/saft
- Penger om du ønsker å kjøpe noe i kiosken

Man starter når man vil mellom kl 1700 og 1830. Du får selvfølgelig følge rundt løypa om du trenger det, men da bør du møte opp tidlig så du kan starte rett etter kl 1700.

Om du har problemer med transport til løpet så ta kontakt med Roger (915 22 964) i god tid før avreise.

Vel møtt til årets Høstcup!

Sportslig o-hilsen

Roger :-)Sindre på Junior-NM

Postet av Hedrum Orienteringslag den 11. Sep 2016Flotte omgivelse i årets vertskaps-by for NM, Bodø

I løpet av livet er det enkelte dager man må ta et ekstra skritt frem. Denne uken var det nok kanskje slik for Sindre Holt da han reiste helt til Bodø for å delta på sitt første junior NM. Her er mindre lek og mer alvor enn på Hovedløpet - og det arrangeres samtidig med senior NM. Allikevel er det ikke mer alvorlig enn at det er spennende og morsomt i tillegg til å være utfordrende. Sindre var med på langdistansen torsdag og mellomdistansen lørdag.

På langdistansen benyttes kart i målestokk 1:15000 som vanlig i NM. Dette er også standarden for VM. Vi løper jo ikke på denne målestokken til vanlig og Sindre sa etter løpet at dette var uvant og at han ikke helt klarte å omstille seg til denne målestokken. Han bommet en del, men hadde også noen bra strekk. Var ikke fornøyd med løpet. Ifølge strekktidene gikk det ikke så aller verst til og med 5. post. Men på 6. post ble det en større bom og mange minutter gikk tapt. Sindre havnet til slutt på en 30. plass av 63 startende.

På lørdagens mellomdistanse gikk det mye bedre. Flere av strekkene var virkelig gode og spesielt på de 4 første strekkene gjorde han et kjempe-løp. På 4. post lå han helt oppe på en 3.-plass! På 5. post gikk han dessverre på en større bom og havnet en del lengre ned på resultatlista. Etter dette ble konsentrasjonen kanskje litt borte og noen flere bommer kom. Han endte allikevel på en helt grei 24. plass av 70 startende. Det skal man ikke være misfornøyd med.

Alt i alt var ikke Sindre fornøyd med resultatene i sitt første junior NM. Det er imidlertid ingen grunn til å henge med hodet av mesterskapets resultater. Det er mange som har kommet til sitt første mesterskap og hatt "skuffende" resultater, men så glimret helt i toppen i senere mesterskap. Så bare stå på Sindre. Om du vil kan du nå langt. Og vi heier på deg uansett!
Vestfold Høstcup 2016 løp 3

Postet av Hedrum Orienteringslag den 4. Sep 2016

Denne gangen er det vi som er arrangører

Innbydelsen finner du her.

Denne gangen er det vi som arrangerer og arena er ved Rødbøl Skole (merket fra Holms Kafeteria). Dette er vårt nye kart i nytt spennende terreng. De som har løpt orientering en stund har imidlertid kanskje løpt her på kart for mange år siden.

Ta gjerne med deg noen nye som ønsker å prøve på orientering. Husk at vi også har nybegynnerkurs som starter 1. september. Møt gjerne opp på nybegynnerkurset du også med noen som ønsker å bli med på o-løp. Om du blir med de nye er det mye større sjanse for at de fortsetter etter kurset.

Møt opp ferdig skiftet i trenings/løpstøy. Ellers bør du ta med deg følgende:

- Tørt skift om du skulle bli våt
- Noe annet å ha på om løpsskoene skulle bli sølete/våte
- Campingstol (evnt stolsekk)
- Ved dårlig vær: regntøy
- Kompass/EKT-brikke (de som har)
- En flaske med vann/saft
- Penger om du ønsker å kjøpe noe i kiosken

Man starter når man vil mellom kl 1700 og 1830. Du får selvfølgelig følge rundt løypa om du trenger det, men da bør du møte opp tidlig så du kan starte rett etter kl 1700.

Om du har problemer med transport til løpet så ta kontakt med Roger (915 22 964) i god tid før avreise.

Vel møtt til årets Høstcup!

Sportslig o-hilsen

Roger :-)​En utrolig bra innsats fra alle på Lågendalsmarkedet

Postet av Hedrum Orienteringslag den 4. Sep 2016

Så er Lågendalsmarkedet over for denne gang. En flott og innbringende dugnad er gjennomført. Allerede mandag kl. 9 startet en gjeng med rydding, soping og vasking. Lokalene måtte jo blir klare for helgens marked.

Onsdag ettermiddag startet arbeidet med å fylle disse rommene med lopper samt etablere resten av markedsplassen. Det ble mange tunge løft, men vi klarte det sammen.

På markedsdagen lørdag hadde vi sol og blå himmel. Alle var fornøyde og strålte om kapp med sola. Søndag ble det ruskevær, men vår dugnadsgjeng var like glade. Det er vel kanskje bare Hedrum O-lag sine medlemmer som kan smile og ha godt humør selv om det er ruskevær. Hva er det vi er laget av???

Arbeidsfordelingen ble planlagt så godt som mulig. Noen arbeidsoppgaver medfører mer aktivitet enn andre. Det er flott for da kan de som ikke er så spreke av forskjellig årsaker også være med på dugnaden. Vi fikk noe forfall pga sykdom etc, men det ble taklet. For at vi skal kunne gjøre en enda bedre jobb neste år vil jeg gjerne ha tilbakemeldinger fra dere alle sammen, både ris og ros.

Vi har ikke noen direkte omsetningstall ferdig enda, men sender det ut så fort det er klart. Eventuelt tar vi det opp på høstens klubbkveld. Til slutt må vi gratulere så mye til de som har tatt medaljer under KM i helgen.

Du finner flere bilder fra Lågendalsmarkedet i bildegalleriet.

En varm hilsen fra
Markedsansvarlig
May Nordkvelde :-)
Nybegynnerkurs og trening

Postet av Hedrum Orienteringslag den 1. Sep 2016


Torsdag 1. september kl 18 begynner treningen samtidig som vi arrangerer nybegynnerkurs i orientering. Oppmøtested er Frostvedt Skole.


Vi ønsker enkeltpersoner og familier i alle aldere velkomne. Kurset er gratis og det kreves ingen forkunnskaper. Vi begynner med informasjon og teori inne, men forflytter oss raskt ut så vi kan prøve på orientering allerede første kvelden. Ta derfor på deg klær for en tur ute i nærområdet.

Orientering er enklere enn de fleste tror og alle kan lære det. Noen sier at "orientering er ikke for meg - for jeg har ikke retningssans". Men det stemmer jo ikke. Vi har jo kompass som hjelper oss med den "mangelen". Så er du nysgjerrig på denne idretten så møt opp.

Vi er nå ca 200 medlemmer i Hedrum o-lag, men ønsker å dele denne fine sporten med flere. De siste årene har både antall medlemmer og aktivitetsnivå økt betraktelig. Hedrum O-lag satser på bredde og mestring krydret med ekstra opplæring for de som ønsker det. Velkommen skal dere være.

Om du ikke har mulighet til å møte første kvelden så er det bare å komme neste kveld. Ta kontakt med Thor Magne Malmquist (41321331) om det er noe du lurer på.Du kommer vel? :-)Hilsen
Hedrum O-lag
Flotte resultater i KM i helgen

Postet av Hedrum Orienteringslag den 30. Aug 2016


Sindre Holt sikret gullmedaljen i klasse H17-18 lørdag og fikk stafettsølv på søndag

Selv om vi arrangerte Lågendalsmarkedet hadde vi noen utsendte til KM lang og stafett som var med å kjempet om medaljer. Det viste seg at innsatsen var meget bra og at vi fikk god uttelling blandt våre deltakere.

På den individuelle distansen på lørdag tok Sindre Holt en meget bra seier i klasse H17-18. I tillegg fikk både Jarle Lysnes og Viljan van Raaij en flott sølvmedalje i h.h.v. klasse H19-20 og H13-14. Ta også en titt på resultatlisten.

På søndag var det stafett. Her stilte vi med 3 lag og 2 av dem fikk medaljer. I klasse H17 ble det en sølvmedalje (Sindre Holt, Anders Kristian Holt, Jarle Lysnes) og i klasse H195 en bronse (Helge Fossheim, Magnar Reppesgård, Martin Nauf). Se også resultatlisten.

Det ble dermed 2 medaljer på både Sindre (1 gull, 1 sølv) og Jarle (2 sølv). Alt i alt en meget innbringende helg tatt i betraktning at de aller fleste fra oss var opptatt med Lågendalsmarkedet. Vi gratulerer så mye!


Jarle kunne ta med seg en sølvmedalje hjem både lørdag og søndag


Viljan kunne stolt ta med seg en sølvmedalje hjem på lørdag

Husk påmelding til helgens løp på Gon

Postet av Hedrum Orienteringslag den 29. Aug 2016

Husk påmelding i morgen til helgens løp. Det blir spennende sprintstafett på lørdag (KM) og sprintdistanse på søndag. Larvik OK er arrangør og det er oppmøte på Gon begge dager. Påmelding er som vanlig på Eventor eller hos påmelder Tone (977 00 538). Her er innbydelsene: Lørdag / Søndag
Vestfold Høstcup 2016 løp 2

Postet av Hedrum Orienteringslag den 29. Aug 2016

Blir det et drømmeløp denne gangen tro?

Innbydelsen finner du her.

Denne gangen er arena på Kirkevoll, merket fra FV 680 Kopstadveien. Dette er et morsomt og lite terreng.

Ta gjerne med deg noen nye som ønsker å prøve på orientering. Husk at vi også har nybegynnerkurs som starter 1. september. Møt gjerne opp på nybegynnerkurset du også med noen som ønsker å bli med på o-løp. Om du blir med de nye er det mye større sjanse for at de fortsetter etter kurset.

Møt opp ferdig skiftet i trenings/løpstøy. Ellers bør du ta med deg følgende:

- Tørt skift om du skulle bli våt
- Noe annet å ha på om løpsskoene skulle bli sølete/våte
- Campingstol (evnt stolsekk)
- Ved dårlig vær: regntøy
- Kompass/EKT-brikke (de som har)
- En flaske med vann/saft
- Penger om du ønsker å kjøpe noe i kiosken

Man starter når man vil mellom kl 1700 og 1830. Du får selvfølgelig følge rundt løypa om du trenger det, men da bør du møte opp tidlig så du kan starte rett etter kl 1700.

Om du har problemer med transport til løpet så ta kontakt med Roger (915 22 964) i god tid før avreise.

Vel møtt til årets Høstcup!


Sportslig o-hilsen

Roger :-)Vestfold Høstcup 2016 løp 1

Postet av Hedrum Orienteringslag den 21. Aug 2016


En fristende skog kledd i full sensommerdrakt venter på oss

Hei alle sammen!

Nok en sommer er over og det er på tide å få aktivisert kroppen igjen. På tirsdag (23/8) starter Vestfold Høstcup opp i Andebu etter samme modell som tidligere. Også i år har vi et mål om å klare 1750 starter i løpet av sesongen. Vi nærmer oss nå 1000 starter, så er fremdeles en del igjen til vi når målet. Vi må derfor melde seg på så mange løp som mulig. Står vi på alle sammen så kan vi klare det. :-)

Ta gjerne med deg noen nye som ønsker å prøve på orientering. Husk at vi også har nybegynnerkurs som starter 1. september. Møt gjerne opp på nybegynnerkurset du også med noen som ønsker å bli med på o-løp. Om du blir med de nye er det mye større sjanse for at de fortsetter etter kurset.

For å finne løpet på tirsdag er det bare å kjøre til Andebu sentrum da det er merket derifra. Pr. nå (søndag kl. 17.20) er allerede påmeldt 24 fra Hedrum, så dette blir gøy.

Møt opp ferdig skiftet i trenings/løpstøy. Ellers bør du ta med deg følgende:

- Tørt skift om du skulle bli våt
- Noe annet å ha på om løpsskoene skulle bli sølete/våte
- Campingstol (evnt stolsekk)
- Ved dårlig vær: regntøy
- Kompass/EKT-brikke (de som har)
- En flaske med vann/saft
- Penger om du ønsker å kjøpe noe i kiosken

Man starter når man vil mellom kl 1700 og 1830. Du får selvfølgelig følge rundt løypa om du trenger det, men da bør du møte opp tidlig så du kan starte rett etter kl 1700.

Om du har problemer med transport til løpet så ta kontakt med Roger (915 22 964) i god tid før avreise.

Vel møtt til årets Høstcup!

Sportslig o-hilsen
Roger :-)
Ny aktivitetsliste og WMOC

Postet av Hedrum Orienteringslag den 8. Aug 2016


En glad og spent gjeng før dagens løp: May, Per Dag, Mia, Anne Marit og Martin

Nå er endelig ny aktivitetsliste klar med spennende aktiviteter helt fram til desember. Lenken i hovedmenyen er oppdatert, men du kan også finne den her. Regner med å se mange av dere på løp og andre aktiviteter i ukene og månedene framover.

Og så er det ikke bare ungdommen som er aktive denne uken. Også de eldre rører på seg og er deltakere på WMOC (World Masters Orienteering Championships) i Tallinn i Estland. I dag var det spennende finaler med god innsats fra våre. Det går rykter om at en utfyllende rapport blir tilgjengelig i årsrapporten. Det blir helt sikkert spennende lesning.

Her er resultatene fra dagens løp:

A-finale
Magnar 30. plass
Anton brutt

B-finaler
May 50. plass
Martin 56. plass

C-finale
Per Dag 49. plass

D-finale
Bjørn 36. plass

Og her er et par bilder til:


Anton og Magnar er noen skikkelige luringerBjørn er blid og fornøyd som alltid
Utrolig bra resultater i Hovedløpet i dag

Postet av Hedrum Orienteringslag den 7. Aug 2016


Nok en flott dag på Hovedløpet 2016 for Henrik, Viljan og Kristoffer

I dag stod langdistanse på agendaen og våre løpere var klare til dyst. Først ut var Kristoffer som gikk på noen bommer og havnet litt ned på listen. Litt senere startet Viljan og Henrik som begge hadde ambisjoner om å nå godt opp på resultatlisten.

Viljan viste seg å bli den sterkeste fra oss med en kjempeflott 7. plass - og det var liten tidsavstand opp til medaljeplass. Også Henrik hadde en bra gjennomføring og kom på en fin 21. plass. Dette betyr at begge får premie i dag også. I dag var de også de 2 beste løperne fra Vestfold. Se også resultatlisten: Våre løpere / Alle

Lykke til videre på O-landsleiren alle tre. Det blir sikkert noen flotte og minnerike dager.
Hovedløpet og o-landsleiren 2016

Postet av Hedrum Orienteringslag den 6. Aug 2016


Tre kjekke gutter i våre nye og flotte o-vester :-)

I går kveld startet o-landsleiren 2016, denne gangen i Konnerud. Fra Hedrum stiller Henrik Holt, Viljan van Raaij og Kristoffer Fjære i klasse H14. De får helt sikkert noen spennende dager fram til avslutningen på onsdag.

I tillegg til selve o-landsleiren med mye trening og moro blir det også fighting i konkurranseløype i hovedløpene. De blir arrangert på følgende dager:

Lørdag 6/8: Sprint
Søndag 7/8: Lang
Onsdag 10/8: Kretsstafett

Ta også en titt på hjemmesiden samt Facebook for mer informasjon om arrangementet.

Både sprint- og langdistansen kan følges live fra live-senteret. Dette anbefales da det er ganske så spennende å følge med på våre løpere.

På dagens distanse kom alle tre godt i mål. Spesielt Viljan og Henrik gjorde det bra og kom på henholdsvis 17. og 26. plass av totalt 90 løpere. Kristoffer, som nok er litt ør siden han akkurat har kommet hjem fra USA-tur, kom på en helt grei 70. plass. Resultatlisten finner du her: Hedrum / Alle

Vi gleder oss til fortsettelsen.
Lågendalsmarkedet

Postet av Hedrum Orienteringslag den 3. Jul 2016

Lågendalsmarkedet er et gårds- og loppemarked på Bjerke gård v/Lågendalsveien 8 km nord for Bommestad. Det arrangeres lørdag 27. august og søndag 28. august kl. 11-16 begge dager.

Det blir underholdning og aktiviteter hele helgen for store og små. Ridning og kjøring med ponnier, klovnen Buster, orientering og Hedrum Bondelag kommer med dyr.

Lørdag:
- Larvik Trekkspillklubb kl. 12.30 og 14.30

Søndag:
- Varden Trekkspillorkester kl. 12.00 og 14.45
- Hundeoppvisning v/Sandefjord Hundeklubb og agility kl.13.00.

Utlodning, salg av lopper (nye lopper søndag), grønnsaker, husflid m.m. fra Lågendalen. Auksjon søndag kl. 15.30.

Stor kafeteria med rømmegrøt og kaker samt grilling av pølser og hamburgere. Vi har bankterminal.

Parkeringsavgift kr. 30,-

Arrangør:
Hedrum Orienteringslag
www.hedrumolag.no
www.facebook.com/lagendalsmarkedet
Spennende rekruttsamling i Vrådal

Postet av Hedrum Orienteringslag den 15. Jun 2016

I helgen 4-5 juni ble det arrangert en morsom og spennende rekruttsamling i Vrådal. Fra Hedrum deltok Ludvig og Marlene Skramdal. May-Britt var med som leder.

Vrådal viste seg fra sin fineste side med strålende sol og skikkelig godvarme. Lørdag var fylt med aktiviteter fra morgen til kveld. Alle gjennomførte en fin treningsøkt nede ved Nisser-vannet. De sprekeste løp 3 runder i varmen! Etterpå var det full innsats igjen på «fange-leken» og «klype-løp».

Det ble stadig varmere, så det var godt med et bad i Nisser. På ettermiddagen var det klart for enda flere aktiviteter. Nå var det glohett. Likevel var det full innsats på «karttegn-stafett» og «godteri-stafett». Etter å ha vært i farta hele dagen smakte det med taco-bord på Vrådal hotell. Vi voksne hadde nå brukt opp kreftene på å være med på bare en trening og ellers vært på sidelinja. Barna hadde masse krefter igjen og fortsatte å løpe rundt på hotellet og lekte frem til leggetid.

Etter en natts søvn var batteriene ladet opp igjen, og alle gjennomførte o-løp i Drangedal. Dette var flott skogsterreng og god o-trening.

Se også i vårt bildegalleri for flere bilder fra samlingen.
Vårcup løp 9

Postet av Hedrum Orienteringslag den 12. Jun 2016

Innbydelse

Tidligere resultater: Løp1 Løp2 Løp3 Løp4 Løp5 Løp6 Løp7 Løp8 Sammenlagt

Nå er det tid for løp 9 som er det siste løpet i årets Vårcup. Denne gang er arena ved Foksrød Skytebane. Merket etter avkjøring mot Torp fra E18. Mer informasjon finner du i PM. Meld deg på i Eventor eller ved å ringe Tone (977 00 538). Siden dette er siste vårcup-løpet blir det salg av hamburger, pølser, kaffe og kaker til hyggelige priser.

Ta gjerne med deg noen nye som ønsker å prøve på orientering. Har du vært på nybegynnerkurs så er det ingen grunn til å nøle - det er bare å melde seg på. Du får hjelp av oss erfarne og du kan løpe sammen med andre rundt løypa om du ønsker. Ta kontakt med Tone (977 00 538) eller Thor Magne (413 21 331) om du lurer på noe.

Møt opp ferdig skiftet i trenings/løpstøy. Ellers bør du ta med deg følgende:
- Tørt skift om du skulle bli våt
- Noe annet å ha på om løpsskoene skulle bli sølete/våte
- Campingstol (evnt stolsekk)
- Ved dårlig vær: regntøy
- Kompass/EKT-brikke (de som har)
- En flaske med vann/saft
- Penger om du ønsker å kjøpe noe i kiosken

Man starter når man vil mellom kl 1730 og 1900. Du får selvfølgelig følge rundt løypa om du trenger det, men da bør du møte opp tidlig så du kan starte rett etter kl 1730.

Om du har problemer med transport til løpet så ta kontakt med Roger (915 22 964) i god tid før avreise.

Vel møtt til årets Vårcup!

Sportslig o-hilsen

Roger :-)
O-festivalen 2016

Postet av Hedrum Orienteringslag den 12. Jun 2016

Her er det nøye analysering etter ett av løpene i O-festivalen i fjor

Snart braker det løs i skogene rundt Sarpsborg for 2000-3000 o-løpere. Da arrangeres nemlig O-festivalen som er Norges flaggskip når det gjelder orienteringsløp. Dette er et meget bra arrangement med godt løypetilbud for både mosjonister og verdenseliten. Så her er det bare å melde seg på. Hittil er det påmeldt 32 starter fra Hedrum i løpet av denne helgen (fredag lørdag søndag E-fredag E-lørdag E-søndag). Men vi kan bli mange flere.


O-festivalen er et meget populært arrangement i Norge. Allerede nå er det påmeldt over 1100 løpere på lørdagen – og det blir stadig flere. Mye artig foregår denne helgen, bl.a. sprintorientering i Sarpsborg sentrum med storskjerm, barnas o-festival og full fart i skogen ved Rudskogen Motorsenter lørdag og søndag. For de som overnatter på Utne Camping blir det selvfølgelig langbord. Ta også en titt på O-festivalen sin hjemmeside. Bli med du også da vel?


O-festivalen går over 3 dager (fredag 24/6 til søndag 26/6), men det er helt i orden å bare være med på enkeltløp om man ønsker det. Vi som skal være med på flere løp kommer til å overnatte i telt/bobil/campingvogn på Utne Camping (utnecamping.no) som ligger litt nord for Sarpsborg langs E6. Det er ingen leiligheter/rom igjen, men fremdeles plass til telt/campingvogn/bobil. Meld deg på selv via Eventor samt bestill plass på Utne Camping om du ønsker det. Eventuelt kan du ta kontakt med Tone (977 00 538). Husk at ordinær påmeldingsfrist er mandag 13. juni. Mulighet for etteranmelding helt fram til mandag 20. juni mot ekstra avgift.Sommeravslutning på torsdag

Postet av Hedrum Orienteringslag den 6. Jun 2016

Grillmat smaker alltid godt - og spesielt i godt selskap. Velkommen! :-)

Sommeren nærmer seg med stormskritt (enkelte vil si at den allerede har vært her). Det er derfor på tide å ta en liten pust i bakken og nyte ferietiden. Men før dette må vi selvsagt møtes til en sommeravslutning med GRILLING som vanlig. Tidspunktet er torsdag 9. juni kl. 18.


Alle medlemmer er hjertelig velkomne - og ta gjerne med familie og venner. O-laget holder grill, stor stekeplate samt pølsebål. Du tar med deg mat, tilbehør, campingstol og campingbord. Dette er en flott anledning for alle våre nye medlemmer til å bli kjent med de som har holdt på en stund.

Grillen vil være varm fra kl. 18, men det er bare å møte opp i god tid før dette om du har lyst. Rekker du ikke å komme før kl. 18 så gjør ikke det noe da vi holder grillen varm en god stund. Stedet vi skal være på er lavvoen til Jørgen og Torill - den finner du her. Det er IKKE værforbehold - vi har god plass inne i lavvoen om det skulle regne.

Bare å ringe til Roger (91522964) om du har spørsmål. Vi sees! :-)Vårcup løp 8

Postet av Hedrum Orienteringslag den 6. Jun 2016

Innbydelse

Tidligere resultater: Løp1 Løp2 Løp3 Løp4 Løp5 Løp6 Løp7 Sammenlagt

Nå er det tid for løp 8 som er det nest siste i årets Vårcup. Denne gang er arena ved Kaldnesbanen i Tønsberg. Merket fra kanalbrua mellom Tønsberg og Nøtterøy. Mer informasjon finner du i PM. Meld deg på i Eventor eller ved å ringe Tone (977 00 538).

Ta gjerne med deg noen nye som ønsker å prøve på orientering. Har du vært på nybegynnerkurs så er det ingen grunn til å nøle - det er bare å melde seg på. Du får hjelp av oss erfarne og du kan løpe sammen med andre rundt løypa om du ønsker. Ta kontakt med Tone (977 00 538) eller Thor Magne (413 21 331) om du lurer på noe.

Møt opp ferdig skiftet i trenings/løpstøy. Ellers bør du ta med deg følgende:
- Tørt skift om du skulle bli våt
- Noe annet å ha på om løpsskoene skulle bli sølete/våte
- Campingstol (evnt stolsekk)
- Ved dårlig vær: regntøy
- Kompass/EKT-brikke (de som har)
- En flaske med vann/saft
- Penger om du ønsker å kjøpe noe i kiosken

Man starter når man vil mellom kl 1730 og 1900. Du får selvfølgelig følge rundt løypa om du trenger det, men da bør du møte opp tidlig så du kan starte rett etter kl 1730.

Om du har problemer med transport til løpet så ta kontakt med Roger (915 22 964) i god tid før avreise.

Vel møtt til årets Vårcup!

Sportslig o-hilsen

Roger :-)
Påmelding til Midtsommerløpene

Postet av Hedrum Orienteringslag den 6. Jun 2016

Til helgen arrangeres Midtsommerløpene i Stokke. Dette har blitt et stort arrangement og det er allerede påmeldt 415 på lørdag og 494 på søndag. Fra Hedrum er vi hittil hhv 21 og 24. Vi pleier tradisjonelt å være mange så her er det bare å melde seg på. :-)

Om du ikke har vært med på noe o-løp tildligere er dette en fin anledning til å prøve hvordan det er. Som du sikkert har hørt har alle løp tilbud til nybegynnere, og dette løpet er intet unntak. Ønsker du mer informasjon er det bare å ta kontakt med Thor Magne (41321331).

Ønsker du å melde deg på er det bare å registrere seg på Eventor (lørdag søndag) eller ringe til Tone (977 00 538). Ta også en titt på innbydelsen og PM (lørdag søndag).
Nye klubbmestere kåret

Postet av Hedrum Orienteringslag den 3. Jun 2016

Det var en flott samlingsplass. Maten holder på å gjøres klar i bakgrunnen.

I fjor arrangerte vi klubbmesterskap på sprintdistansen for første gang. Dette ble en kjempesuksess og man ble enig om at dette skulle arrangeres hvert år.

Sandefjord OK var arrangør og kunne friste med flott løyper. Været var også meget bra med nesten 30 varmegrader i skyggen.

Vi storkoste oss oppe på Midtåsen i Sandefjord og nye klubbmestere ble kåret.Hele resultatlisten finner du på Eventor. Nedenfor finner du listen over klubbmestere (vi har en litt annen klasseinndeling enn det som står i Eventor):

D 11-12 Marlene Skramdal
H 11-12 Christian Filip Selbo Malmquist
D 13-14 Louise Bentsen Malmquist
H 13-14 Viljan van Raaij
D 15-16 Ylva Aasestad
H 15-16 Kristian Juel Johannessen
D 17-20 Mathea Strøm Grønn
H 17-20 Sindre R Holt
D 21- Torill Hynne Fjære
H 40- Jørgen Fjære
D 40- Tone Sølie Lysnes
H 50- Roger Lysnes
D 50- May Nordkvelde
H 60- Per Dag Nordkvelde
D 70- Astrid Reppesgård Lie
H 70- Helge FossheimH 75- Anton Lomme


Vi gratulerer så mye! Klubbmesterskappremien blir delt ut på årsmøtet som vanlig.


Noen av de stolte klubbmesterne våre
Vårcup løp 7

Postet av Hedrum Orienteringslag den 30. Mai 2016

Innbydelse

Tidligere resultater: Løp1 Løp2 Løp3 Løp4 Løp5 Løp6 Sammenlagt

Nå er det tid for løp 7 i årets Vårcup. Denne gang er arena i Guriløkka ved Sande, merket fra Sande jernbanestasjon. Mer informasjon finner du i PM. Meld deg på i Eventor eller ved å ringe Tone (977 00 538).

Ta gjerne med deg noen nye som ønsker å prøve på orientering. Har du vært på nybegynnerkurs så er det ingen grunn til å nøle - det er bare å melde seg på. Du får hjelp av oss erfarne og du kan løpe sammen med andre rundt løypa om du ønsker. Ta kontakt med Tone (977 00 538) eller Thor Magne (413 21 331) om du lurer på noe.

Møt opp ferdig skiftet i trenings/løpstøy. Ellers bør du ta med deg følgende:
- Tørt skift om du skulle bli våt
- Noe annet å ha på om løpsskoene skulle bli sølete/våte
- Campingstol (evnt stolsekk)
- Ved dårlig vær: regntøy
- Kompass/EKT-brikke (de som har)
- En flaske med vann/saft
- Penger om du ønsker å kjøpe noe i kiosken

Man starter når man vil mellom kl 1730 og 1900. Du får selvfølgelig følge rundt løypa om du trenger det, men da bør du møte opp tidlig så du kan starte rett etter kl 1730.

Om du har problemer med transport til løpet så ta kontakt med Roger (915 22 964) i god tid før avreise.

Vel møtt til årets Vårcup!

Sportslig o-hilsen

Roger :-)
Invitasjon til o-troll-leir i Vrådal 4.-5. juni

Postet av Hedrum Orienteringslag den 24. Mai 2016

Våre rekrutter, i alderen 8-12 år, (født 2004-2008), har anledning til å delta på tur til Vrådal. Det blir trening, vannaktiviteter, utelek, felles middag og deltakelse i Drangedalsløpet søndag 5. juni. Fremmøte på Vrådal Hotell lørdag kl 11:00, avreise fra Vrådal søndag kl 14:00 (ca). Vi sørger for påmelding til løpet.

Påmelding til turen gjøres til Thor Magne innen torsdag kl 1800, på telefon 41321331, eller e-post thor.magne@live.no

Dette er noe alle våre rekrutter bør være med på. Vi har meget god erfaring fra tidligere opplegg som dette. Hele innbydelsen finner du her: O-troll_leir_2016.pdf

Mvh Thor Magne
Invitasjon til klubbmesterskapet i sprint

Postet av Hedrum Orienteringslag den 24. Mai 2016

Klarer vi å bli like mange på klubbmesterskapet i sprint som vi var på vårløpet i år?

Her er startliste

Her er PM

Vi er nettopp ferdig med klubbmesterskapet i normaldistanse, men hviler ikke av den grunn. Straks er det duket for nye klubbmestere - denne gangen på sprintdistansen. Liste over påmeldte finner du her. Se også hvordan det gikk i fjor her.

OBS: Alle får servert varme kyllinglår, salat, loff, brød, brus og vann. Ønsker du noe annet å spise/drikke må du ta med dette selv.

Klubbmesterskapet i sprint går av stabelen torsdag 2. juni med første start fra kl. 18 (N-åpen fra kl. 17:30). Arenaen blir på Glassmesterløkka ved Mokollen i Sandefjord. Merk at det ikke blir fristart, men derimot startlister med 1 minutt startintervall (N-åpen har fristart som vanlig).

Sandefjord OK skal også avholde sitt klubbmesterskap i sprint samtidig med oss. Det synes vi er veldig hyggelig. For å gjøre påmeldingen så enkel som mulig vil klasseoppdelingen i Eventor være i henhold til Sandefjord sin klasseinndeling (vanskelig med 2 samtidige klasseinndelinger på ett og samme løp). Meld deg på i den klassen som passer med alderen din. Vi deler opp i våre klasser manuelt etter at man har kommet i mål.

Til info så er våre klubbmesterskapklasser som følger:

D/H 11-12
D/H 13-14
D/H 15-16
D/H 17-20
D/H 21-
D/H 40-
D/H 50-
D/H 60-
D/H 65-
D/H 70-
D/H 75-
D/H 80-

I tillegg kan man starte i C-åpen og N-åpen, men her kåres det ikke klubbmestere. Se innbydelse for informasjon om løypelengder etc.

Påmelding er som vanlig på Eventor eller til Tone (977 00 538).
Våre jubileumsløp neste helg

Postet av Hedrum Orienteringslag den 22. Mai 2016

Reklamefilm for jubileumsløpene

OBS: Det er nå mulig å melde seg på i klasse D/H -10.

OBS: Fyll opp bilene da det er begrenset med parkeringsmuligheter.

Neste helg arrangerer vi våre jubileumsløp. Det blir mellomdistanse på lørdag og sprint på søndag. På lørdag blir det også et spesielt opplegg for de i aldersgruppen 15-18 år. De skal nemlig få bryne seg på et bakkeløp. MOT.TV-samling arrangeres også.

Merk at ordinær påmeldingsfrist er endret til tirsdag 24/5 for begge løp.

Klikk under for mer informasjon:
Vårcup løp 6

Postet av Hedrum Orienteringslag den 22. Mai 2016

Innbydelse

Tidligere resultater: Løp1 Løp2 Løp3 Løp4 Løp5 Sammenlagt

Nå er det tid for løp 6 i årets Vårcup. Denne gang er arena i Holmestrand sentrum (sprint). Det blir sikkert veldig artig. Meld deg på i Eventor eller ved å ringe Tone (977 00 538).

Ta gjerne med deg noen nye som ønsker å prøve på orientering. Har du vært på nybegynnerkurs så er det ingen grunn til å nøle - det er bare å melde seg på. Du får hjelp av oss erfarne og du kan løpe sammen med andre rundt løypa om du ønsker. Ta kontakt med Tone (977 00 538) eller Thor Magne (413 21 331) om du lurer på noe.

Møt opp ferdig skiftet i trenings/løpstøy. Ellers bør du ta med deg følgende:
- Tørt skift om du skulle bli våt
- Noe annet å ha på om løpsskoene skulle bli sølete/våte
- Campingstol (evnt stolsekk)
- Ved dårlig vær: regntøy
- Kompass/EKT-brikke (de som har)
- En flaske med vann/saft
- Penger om du ønsker å kjøpe noe i kiosken

Man starter når man vil mellom kl 1730 og 1900. Du får selvfølgelig følge rundt løypa om du trenger det, men da bør du møte opp tidlig så du kan starte rett etter kl 1730.

Om du har problemer med transport til løpet så ta kontakt med Roger (915 22 964) i god tid før avreise.

Vel møtt til årets Vårcup!

Sportslig o-hilsen

Roger :-)
Resultater klubbmesterskap mellomdistanse

Postet av Hedrum Orienteringslag den 22. Mai 2016

Selv om været kunne vært bedre ble det allikevel et flott klubbmesterskap. Først flotte løyper ute i skogen og deretter artige diskusjoner rundt grillen.

Det ble noe bomming ute i skogen - slik det skal være. Er jo ikke noe gøy om man alltid går rett i alle poster. Da blir det heller ikke noe å prate om etterpå.

Alle ser nok fram til neste klubbmesterskap, da i sprint, som arrangeres 2. juni i Sandefjord.

Klubbmestere i mellomdistanse i år ble:

 • D 11-12, Marlene Skramdal
 • D 13-14, Ingvild Johnsen
 • D 17-20, Victoria Myklebust Strøm
 • D 21-, Pernille Nauf
 • D 40-, Tone Sølie Lysnes
 • D 50-, May Nordkvelde
 • D 70-, Astrid Reppesgård Lie
 • H 11-12, Christian Filip Selbo Malmquist
 • H 13-14, Viljan van Raaij
 • H 15-16, Brynjel Heggernes
 • H 17-20, Sindre R. Holt
 • H 40-, Jørgen Fjære
 • H 50-, Roger Lysnes
 • H 60-, Per Dag Nordkvelde
 • H 65-, Martin Nauf
 • H 70-, Tor Bjørvik
 • H 75-, Anton Lomme

Fullstendig resultatliste finner du her.


Her er noen flere minner fra kvelden:


De fleste har nå kommet i mål


Atle Strøm sistemann i mål, men ble ikke sist i klassen


Endelig tid for grilling. Det var til tider trangt rundt grillen, men alle fikk mat.
Trening på Verningen

Postet av Hedrum Orienteringslag den 18. Mai 2016

Treningen denne uka blir på Verningen, nærmere bestemt "sandtaket". Denne gangen blir det bl.a. trening på å orientere etter høyder. De som har tar selvfølgelig med brikke og kompass. Blir som vanlig egen løype for nybegynnere.

Vel møtt! :-)Gratulerer med dagen!

Postet av Hedrum Orienteringslag den 17. Mai 2016

Ha en flott grunnlovsdag i dag. Vi møtes i Borgertoget.


Minner også om påmelding til Hjalmarløpet i Skien på lørdag og KM Mellomdistanse ved Langevannet i Ramnes på søndag.
Ordinær påmeldingsfrist til klubbmesterskapet i dag

Postet av Hedrum Orienteringslag den 16. Mai 2016

Stemning fra klubbmesterskapet i 2014

Ordinær påmeldingsfrist til klubbmesterskapet er i dag, 16. mai. Det er mulig å melde seg på senere også - eventuelt møte direkte på klubbmesterskapet, men da er det ikke garantert at det er kart igjen til deg.

Klubbmesterskapet for mellomdistanse arrangeres i Stokke fredag 20. mai. Ikke lenge til altså. Etter løpet tar vi en velfortjent grillaften. Husk at klubbmesterskapet teller som startende løp slik at det bidrar til å nå målet vårt på 1750 starter totalt i år.

Her finner du innbydelsen. Påmeldingen kan du ta på Eventor eller hos Tone (97700538). En liste over de som har meldt seg på hittil kan du finne her.

Her er korrigerte løypelengder:
N løype 1,5 km
C løype 2,6 km D/H11-12, Åpen C
B løype 2,5 km D/H 13-14
A løype 4,9 km H17-20, H40, D/H21
A løype 3,6 km H15-16, D17-20, D40, H50, H60
A løype 3,5 km D15-16, D50, H65
A løype 2,7 km D60, D65, D/H70, D/H80
Bli med i Borgertoget 17. mai

Postet av Hedrum Orienteringslag den 15. Mai 2016

Mange deltok fra Hedrum OL i Borgertoget i fjor

Her er 17. mai program, informasjon om Borgertoget og kart for oppstilling til Borgertoget.

Som dere sikkert har fått med dere skal vi i år gå som første deltaker etter flaggborg etc. siden vi har 50-års jubileum. Det er derfor viktig at vi er mange som møter slik at vi får vist hvor mange vi er.

Det er ingen møteplikt, men styret håper at så mange som mulig møter. Alle kan delta, både unge og eldre, aktive og støttemedlemmer. Er du forelder til en aktiv kan du også delta.

Det er flere som har meldt at de kommer, men vi trenger enda fler. Si ifra til Roger (915 22 964) om du kommer så har en viss kontroll på antallet. Men om du ikke har meldt ifra til Roger er det selvfølgelig bare å møte allikevel. Jo flere - jo bedre!

Du kan stille i løpstøy, overtrekkstøy eller pyntet (bunad etc). Alle tar med seg flagg (selvfølgelig) samt en kvist eller gren. Vi må jo lage litt "skog". Det gjør ingenting om det er litt størrelse på denne "kvisten".

Kommer du i løpstøy/overtrekkstøy så ta med deg et orienteringskart (fra ett eller annet løp du har vært med på), kompass og EKT-brikke.

Vi møtes utenfor Amfi (plass nr. 5) kl. 16:45. Borgertoget går kl. 17.15, men vi trenger den tiden til å organisere oss. Noen skal være o-poster og andre skal løpe/gå rundt i ei o-løype. Resten skal være trær. Dette blir helt sikkert bra!

Har du spørsmål vedr. borgertoget så ta kontakt med Roger (915 22 964).


Vel møtt til et flott borgertog!Lavvotur for modige jenter fredag 20. mai

Postet av Hedrum Orienteringslag den 15. Mai 2016

Lavvoen var visst litt lekk i fjor - ingen vet hvorfor
PS: Bildet kan avvike fra virkeligheten - Lavvoen er nok litt tettere enn bildet viser :-)

Nå er det tid for nok en hyggelig lavvotur for våre modige jenter. Har du ikke vært med på dette før så kan det anbefales på det varmeste. Se innbydelse og PM for mer informasjon. Skynd deg å meld deg på, for dette skjer allerede fredag 20. mai. Og vi gutta...er bare bittelittegranne misunnelige.
Vårcup løp 5

Postet av Hedrum Orienteringslag den 9. Mai 2016

Innbydelse

Tidligere resultater: Løp1 Løp2 Løp3 Løp4 Sammenlagt

Nå er det tid for løp 5 i årets Vårcup. Denne gang er arena i Larvik ved Thor Heyerdahl Videregående Skole. Så nå er det kort vei for de fleste. Merket fra Elveveien. Meld deg på i Eventor eller ved å ringe Tone (977 00 538).

Ta gjerne med deg noen nye som ønsker å prøve på orientering. Har du vært på nybegynnerkurs så er det ingen grunn til å nøle - det er bare å melde seg på. Du får hjelp av oss erfarne og du kan løpe sammen med andre rundt løypa om du ønsker. Ta kontakt med Tone (977 00 538) eller Thor Magne (413 21 331) om du lurer på noe.

Møt opp ferdig skiftet i trenings/løpstøy. Ellers bør du ta med deg følgende:
- Tørt skift om du skulle bli våt
- Noe annet å ha på om løpsskoene skulle bli sølete/våte
- Campingstol (evnt stolsekk)
- Ved dårlig vær: regntøy
- Kompass/EKT-brikke (de som har)
- En flaske med vann/saft
- Penger om du ønsker å kjøpe noe i kiosken

Man starter når man vil mellom kl 1730 og 1900. Du får selvfølgelig følge rundt løypa om du trenger det, men da bør du møte opp tidlig så du kan starte rett etter kl 1730.

Om du har problemer med transport til løpet så ta kontakt med Roger (915 22 964) i god tid før avreise.

Vel møtt til årets Vårcup!

Sportslig o-hilsen

Roger :-)
Klubbmesterskap mellom åpnet for påmelding

Postet av Hedrum Orienteringslag den 6. Mai 2016

Stemning fra klubbmesterskapet i 2014

Nå kan man melde seg på klubbmesterskapet for mellomdistanse. Dette arrangeres i Stokke fredag 20. mai. Ikke lenge til altså. Etter løpet tar vi en velfortjent grillaften. Husk at klubbmesterskapet teller som startende løp slik at det bidrar til å nå målet vårt på 1750 starter totalt i år.

Her finner du innbydelsen. Påmeldingen kan du ta på Eventor eller hos Tone (97700538). En liste over de som har meldt seg på hittil kan du finne her.
Vi har nå nådd 60 påmeldte starter til Pinseløpene i Kongsberg

Postet av Hedrum Orienteringslag den 5. Mai 2016

Bilde fra samlingsplass I 2014

Kan vi klare å få 20 starter til slik at vi når målet vårt på 80? Det er kun 10 personer som starter begge dager som skal til. Dette blir helt sikkert en fantastisk tur som alltid. Denne gangen på en helt nybygget skole. For mer informasjon se tidligere nyhet her.

Hvem som har meldt seg på fra oss finner du her: Lørdag Søndag
Vårcup løp 4

Postet av Hedrum Orienteringslag den 1. Mai 2016

Innbydelse

Tidligere resultater: Løp1 Løp2 Løp3 Sammenlagt

Nå er det tid for løp 4 i årets Vårcup. Denne gang er arena i Sandefjord ved Framnes Brygge. Merket fra rundkjøringen ved Kilen. Meld deg på i Eventor eller ved å ringe Tone (977 00 538).

Ta gjerne med deg noen nye som ønsker å prøve på orientering. Har du vært på nybegynnerkurs så er det ingen grunn til å nøle - det er bare å melde seg på. Du får hjelp av oss erfarne og du kan løpe sammen med andre rundt løypa om du ønsker. Ta kontakt med Tone (977 00 538) eller Thor Magne (413 21 331) om du lurer på noe.

Møt opp ferdig skiftet i trenings/løpstøy. Ellers bør du ta med deg følgende:
- Tørt skift om du skulle bli våt
- Noe annet å ha på om løpsskoene skulle bli sølete/våte
- Campingstol (evnt stolsekk)
- Ved dårlig vær: regntøy
- Kompass/EKT-brikke (de som har)
- En flaske med vann/saft
- Penger om du ønsker å kjøpe noe i kiosken

Man starter når man vil mellom kl 1730 og 1900. Du får selvfølgelig følge rundt løypa om du trenger det, men da bør du møte opp tidlig så du kan starte rett etter kl 1730.

Om du har problemer med transport til løpet så ta kontakt med Roger (915 22 964) i god tid før avreise.

Vel møtt til årets Vårcup!

Sportslig o-hilsen

Roger :-)
Invitasjon til Pinseløpene i Kongsberg

Postet av Hedrum Orienteringslag den 30. Apr 2016

Her er noen av barna/ungdommene som var med i 2014

Nå er det kun 2 uker til Pinseløpene i Kongsberg som arrangeres 14. og 15. mai i år. Det blir altså kun 2 løp i år siden 17. mai kommer rett etterpå og 10-mila arrangeres i Sverige på samme tid.

Dette er et kjempeflott arrangement for hele familien så vel som enkeltpersoner. Vi fra Hedrum vil også ha felles overnatting som er et svært populært tiltak. Om du ikke har anledning til å overnatte kan du selvfølgelig kjøre fram og tilbake og bli med på ett eller begge løp (det er jo ikke så langt til Kongsberg). Det blir mange påmeldte fra hele Østlandsområdet - og det er vanligvis mange fra Hedrum også. Jo flere vi blir - dess triveligere blir det! :-)

Her ser du de som er meldt på hittil fra Hedrum: Lørdag Søndag

Siste frist for ordinær påmelding er fredag 6. mai. Meld deg på til Tone (97700538) eller direkte på Eventor. Tone svarer også på spørsmål du måtte ha. Husk at du MÅ gi Tone beskjed om du ønsker å overnatte - grunnet melding til skole/brannvesen.

Også i år skal vi bo på Raumyr Skole. Vi er litt spente i år siden skolen er revet helt ned og bygget opp igjen. Espen og Elin har derimot "spionert" og har funnet ut at det fremdeles er plass til oss. Dette er et nærmest perfekt sted (med sol så og si hele døgnet) hvor du kan velge å ta med deg campingvogn, bobil, telt eller overnatte i gymsal. Det blir selvfølgelig veivalgsdiskusjoner, grilling og annet sosialt på kveldene. Hele startkontigenten og overnatting på Raumyr Skole dekkes av klubben for alle. Mange vil reise oppover allerede fredag kveld.

Merk at vi mest sannsynlig ikke har tilgang til noe kjøkken i år da låsesystemet ikke har blitt montert riktig i den nye skolen. Vi skal imidlertid prøve å få satt opp et stort telt eller noe ute som vi kan benytte som spiseplass.

Vi har kost oss i Kongsberg i pinsa i mange år nå. Du kan jo ta en titt på hva som hendte i 2014 og 2012. Klarer vi å få til opp mot 80 starter totalt disse 2 dagene? Det hadde vært veldig hyggelig. Uansett så blir dette en salig blanding av medlemmer i alle aldere, spreke og mosjonister. Meld deg på du også - så får du blitt med på moroa. Vi håper at spesielt de nye vil ta turen til Kongsberg.

For mer informasjon klikk på lenkene under:


Dette bør du ta med deg på løpene:

 • Campingstol
 • Penger til kiosk
 • Niste
 • Drikke
 • EKT-brikke
 • Kompass
 • Løpstøy
  Skift
 • Annet nødvendig


Dette bør du ta med deg i tillegg om du skal overnatte:

 • Liggeunderlag
 • Sovepose
 • Mat
 • Drikke
 • Toalettsaker
 • Håndkle
 • Såpe
 • Kjølebag
 • Grill (om du har)
 • Grillmat
 • Campingbord og stol
 • Annet nødvendig

På løpene er det varm dusj. Vi har også mest sannsynlig tilgang til garderobe/dusj på skolen der vi skal overnatte.

Vi sees i Kongsberg. :-))
Flott trening i dag

Postet av Hedrum Orienteringslag den 28. Apr 2016


I dag var det trening på Tagtvedt i regi av Elin og Espen. Det var løyper for både erfarne og nybegynnere med mindre sløyfer slik at man var tett på hverandre hele tiden.

De som hadde orientert en stund skulle løpe rundt løypa si og deretter tegne opp veivalget sitt på et større kart med samlingsplass. Da kunne man se hvor alle hadde løpt og kanskje få noen tips. Deretter skulle man løpe løypa si en gang til - og kanskje med et annet veivalg denne gangen.

Til slutt ble vi vartet opp med saft, kaffe og noe å bite i som vanlig.

En flott torsdagskveld var det.
Trening på Tagtvedt

Postet av Hedrum Orienteringslag den 28. Apr 2016


Treningen denne uka blir på Tagtvedt, merket fra brannstasjonen på Elveveien. Temaet er veivalg og det er lagt ut poster med bukker. Alle bør derfor ta med brikke og kompass.

Det blir også egen løype for nybegynnere.

Vel møtt!
Vårcup løp 3

Postet av Hedrum Orienteringslag den 25. Apr 2016

Innbydelse
Tidligere resultater: Løp1 Løp2 Sammenlagt

Nå er det tid for løp 3 i årets Vårcup. Denne gang er arena i Horten ved Borre Idrettspark (trimveien 9). Vi er 28 påmeldte fra Hedrum en halv time før påmeldingsfristen går ut. Så heng i folkens. Rekker du det ikke i kveld så kan man møte direkte på løpet.

Ta gjerne med deg noen nye som ønsker å prøve på orientering. Har du vært på nybegynnerkurs så er det ingen grunn til å nøle - det er bare å melde seg på. Du får hjelp av oss erfarne og du kan løpe sammen med andre rundt løypa om du ønsker. Ta kontakt med Tone (977 00 538) eller Thor Magne (413 21 331) om du lurer på noe.

Møt opp ferdig skiftet i trenings/løpstøy. Ellers bør du ta med deg følgende:
- Tørt skift om du skulle bli våt
- Noe annet å ha på om løpsskoene skulle bli sølete/våte
- Campingstol (evnt stolsekk)
- Ved dårlig vær: regntøy
- Kompass/EKT-brikke (de som har)
- En flaske med vann/saft
- Penger om du ønsker å kjøpe noe i kiosken

Man starter når man vil mellom kl 1730 og 1900. Du får selvfølgelig følge rundt løypa om du trenger det, men da bør du møte opp tidlig så du kan starte rett etter kl 1730.

Om du har problemer med transport til løpet så ta kontakt med Roger (915 22 964) i god tid før avreise.
Vel møtt til årets Vårcup!
Sportslig o-hilsen

Roger :-)
Bra trening i dag

Postet av Hedrum Orienteringslag den 21. Apr 2016

Her er noen samlet før man beveger seg ut i skogen

I dag var det trening i samme området som løpet var på tirsdag. Noen fra ungdomsgjengen var ikke tilstede da de var avgårde for å lage en reklamevideo for jubileumsløpene våre i slutten av mai. Ellers var det et greit oppmøte av både medlemmer og deltakere fra nybegynnerkurset.

Denne gangen fikk de fra nybegynnerkurset prøvd seg på en helt ekte orienteringsløype - nøyaktig den samme som ble benyttet på løpet på tirsdag. De fikk seg en real overraskelse, for dette var jo ikke vanskelig i det hele tatt. Flere sa at dette hadde de klart om de hadde deltatt på tirsdag.

Dere som ikke fikk vært med i kveld får en ny sjanse neste torsdag. Da møtes vi på Tagtvedt. Vel møtt! :-)

Noen av de yngre fant seg en steinhaug å leke i
Husk treningen i morgen (torsdag) kl. 18

Postet av Hedrum Orienteringslag den 20. Apr 2016

Stemning fra løpet på tirsdag

Da blir det trening på samme sted som løpet var i går, nemlig på grusplassen ved Ringdalskogen. Det er merket fra rundkjøringen ved E18.

Var du med på løpet på tirsdag så kan det være smart å ta med kartet ditt. Kanskje du kan ta en tur ut i løypa der du bommet og ta det strekket en gang til. Det kan man lære mye av.

Det blir selvfølgelig løypetilbud til alle som vanlig, fra nybegynnere til erfarne. Vi håper at så mange som mulig av dere som var på nybegynnerkurset også kommer på treningene. Det går fint å prøve noen ganger før dere eventuelt melder dere inn.

Vi sees!

Hilsen Roger :-)
Vårcup løp 2

Postet av Hedrum Orienteringslag den 17. Apr 2016

Innbydelse
Tidligere resultater: Løp1

Nå er det tid for løp 2 i årets Vårcup, som vi skal arrangere selv. Noen er opptatt med å arrangere, men har du ikke fått noen oppgaver så er det selvfølgelig mulig å starte. Søndag kveld var det påmeldt hele 34 løpere fra oss.

Denne gang er arena ved Ringdalskogen Næringspark rett ved Holms. Merket fra rundkjøringen ved E18. Vi har et mål om 1750 starter i år og har nå nådd 220 starter. Vi er dermed på god vei. :-)

Ta gjerne med deg noen nye som ønsker å prøve på orientering. Har du vært på nybegynnerkurs så er det ingen grunn til å nøle - det er bare å melde seg på. Du får hjelp av oss erfarne og du kan løpe sammen med andre rundt løypa om du ønsker. Ta kontakt med Tone (977 00 538) eller Thor Magne (413 21 331) om du lurer på noe.

Møt opp ferdig skiftet i trenings/løpstøy. Ellers bør du ta med deg følgende:
- Tørt skift om du skulle bli våt
- Noe annet å ha på om løpsskoene skulle bli sølete/våte
- Campingstol (evnt stolsekk)
- Ved dårlig vær: regntøy
- Kompass/EKT-brikke (de som har)
- En flaske med vann/saft
- Penger om du ønsker å kjøpe noe i kiosken


Man starter når man vil mellom kl 1730 og 1900. Du får selvfølgelig følge rundt løypa om du trenger det, men da bør du møte opp tidlig så du kan starte rett etter kl 1730.

Om du har problemer med transport til løpet så ta kontakt med Roger (915 22 964) i god tid før avreise.


Vel møtt til årets Vårcup!
Sportslig o-hilsen
Roger :-)Påmelding til Norwegian Spring

Postet av Hedrum Orienteringslag den 11. Apr 2016

Neste helg er det Norwegian Spring nær Halden i Østfold. Dette er et meget artig internasjonalt arrangement med mange deltakere (1000 - 1500). Bra løypetilbud for alle kategorier (fra nybegynnere til elite).

På lørdag er det stafett for de i aldersgruppen 11-16 år og individuelt for de andre. På søndag er det individuelt for alle.

Innbydelsen finner du her. Ordinær påmeldingsfrist er i morgen (tirsdag), så meld deg på raskt. Det er noen som skal overnatte fra lørdag til søndag. Er det interessant for flere så ta kontakt med Tone (977 00 538).
Vårcup løp 1

Postet av Hedrum Orienteringslag den 11. Apr 2016

Innbydelsen finner du her.

Endelig er det klart for Vårcup igjen. Som tidligere år er dette en uhøytidelig konkurranse som arrangementmessig ligger et sted mellom trening og kretsløp (helgeløp). Man kan starte når man vil innenfor oppgitt intervall. Denne konkurransen passer veldig bra for nye o-løpere som kommer rett fra trening/nybegynnerkurs.

Denne gangen er arena ved Bogen i Stokke. Merket fra Fv. 303. Vi har et mål om 1750 starter i år og det er allerede påmeldt 35 fra klubben. Så dette lover bra. Du kan melde deg på her. :-)

Ta gjerne med deg noen nye som ønsker å prøve på orientering. Til dere som har vært med på trening, men ikke prøvd dere på løp enda - kom igjen. Dette er bare gøy. Ta gjerne kontakt med meg (Roger - 915 22 964) for mer informasjon om du ønsker.
Møt opp ferdig skiftet i trenings/løpstøy. Ellers bør du ta med deg følgende:


- Tørt skift om du skulle bli våt
- Noe annet å ha på om løpsskoene skulle bli sølete/våte
- Campingstol (evnt stolsekk)
- Ved dårlig vær: regntøy
- Kompass/EKT-brikke (de som har)
- En flaske med vann/saft
- Penger om du ønsker å kjøpe noe i kiosken


Man starter når man vil mellom kl 1730 og 1900. Du får selvfølgelig følge rundt løypa om du trenger det, men da bør du møte opp tidlig så du kan starte rett etter kl 1700.


Om du har problemer med transport til løpet så ta kontakt med Roger (915 22 964) i god tid før avreise.


Vel møtt til årets Vårcup!


Sportslig o-hilsen
Roger :-)Vellykket samling for de yngre

Postet av Hedrum Orienteringslag den 10. Apr 2016


Lørdag til søndag var det samling for de i aldersgruppen 8-18 år på Hedrum Barneskole. Dessverre var de fleste i den eldste gruppen opptatt på andre fronter, men ellers var det et helt greit oppmøte.

Lørdag kveld begynte med servering av pizza - noe som alltid er populært. Deretter var det ballspill ute og litt "hemmelig" prat blant jentene inne. Litt plass for gjennomgang av dagens løyper ble det også.

Noe senere på kvelden arrangerte Ludvig flotte aktiviteter som ungdomsutvalget hadde utarbeidet. Det var en femkamp med forskjellige oppgaver: Stollek, ballonglek, lissespising, sending av papirfly og henting av diverse effekter. Etter stor innsatsvilje fra alle var det til slutt Kristian som gikk av med totalseieren.

Siden Inger Anne hadde fødselsdag denne kvelden ble selvfølgelig is servert. Dette var noe alle satte stor pris på.

Til slutt var det filmkveld før alle gikk og la seg. Utrolig nok ble det ganske så stille med en gang. Og klokken 08 var det vekking, frokost og avreise til søndagens løp.

Nok en vellykket samling var gjennomført.

Se alle bildene her

.
Mange på trening og nybegynnerkurs i dag

Postet av Hedrum Orienteringslag den 7. Apr 2016

Her er noen av de som var på treninga

Det ble en vellykket trening og nybegynnerkurs i dag. Selv om det var kaldt i luften var det mange våryre o-løpere i gatene. Det var også over 20 potensielle nye HOL-ere som møtte på nybegynnerkurset. Ta godt imot dem når du møter dem på trening og kanskje på løp om litt.


Katrine og Thor Magne hadde gjort et godt forarbeid slik at Roger kom til dekket bord for å holde nybegynnerkurs. Det var også et morsomt og flott opplegg for de som skulle ha litt vanskelige løyper. Og som vanlig var Unni på plass med kaffe, saft og noe å bite i.
Samling på Hedrum Barneskole til helgen

Postet av Hedrum Orienteringslag den 5. Apr 2016

Til helgen er det samling på Hedrum Barneskole på Bommestad for de i aldersgruppen 8 - 18 år. Det er flere som har meldt seg på, men det er plass til enda noen. Her blir det sosialt opplegg samt gjennomgang av dagens løyper (Vestfold 2-dagers) og kanskje noen tips til søndagens løp.

NB: Vi møtes kl. 18 ved skolen etter løpet. Da rekker du nok en tur hjemom for en dusj (det er ikke dusj på skolen).

Ønsker du å melde deg på eller er usikker på om du har fått sagt ifra skikkelig - ta kontakt med Thor Magne (413 21 331). Det går an å melde seg på et par dager til.

Se også innbydelsen.
Aktivitetsliste april-juli er nå klar

Postet av Hedrum Orienteringslag den 3. Apr 2016

Ludvig og Marlene Skramdal på vei ut fra start i årets første løp

Ny aktivitetsliste for perioden april - juli er nå klar. Du finner aktivitetslista i hovedmenyen på nettsidene våre. Som vanlig er den fullspekket med o-løp, treninger og annet.

Husk at i år har vi 50-års jubileum og har som mål å få 1750 starter totalt for året. Etter oppmøte på løpet i dag i Porsgrunn kan det virke som om det skal gå greit å nå målet. Vi var hele 35 startende og med det største klubb fra Vestfold. Men vi har langt igjen til målet på 1750 starter - så fortsett å komme på løpene.

Neste helg er Vestfold 2-dagers. Da pleier vi jo å være mange fra Hedrum. Kan vi bli over 40 startende hver dag tro??? Det er allerede snart 30 påmeldte fra Hedrum. Ordinær påmeldingsfrist er tirsdag.

Vi sees!
Sportslig hilsen Roger :-)Nybegynnerkurs 7/4 og 14/4

Postet av Hedrum Orienteringslag den 2. Apr 2016

ElgOrienterer.jpg

Torsdag 7. april og torsdag 14. april arrangerer vi nybegynnerkurs i orientering på Frostvedt Skole kl. 18. Vi ønsker enkeltpersoner og familier i alle aldere velkomne. Kurset er gratis og det kreves ingen forkunnskaper. Vi begynner med informasjon og teori inne, men forflytter oss raskt ut så vi kan prøve på orientering allerede første kvelden. Ta derfor på deg klær for en vanlig tur i skogen.

Orientering er enklere enn de fleste tror og alle kan lære det. Noen sier at "orientering er ikke for meg - for jeg har ikke retningssans". Men det stemmer ikke. Vi har jo kompass som hjelper oss med den "mangelen" - og det lærer du å bruke på 1-2-3. Så er du nysgjerrig på denne idretten så møt opp.


Vi er nå ca 200 medlemmer i Hedrum o-lag, men ønsker å dele denne fine sporten med flere. De siste årene har både antall medlemmer og aktivitetsnivå økt betraktelig. Hedrum O-lag satser på bredde og mestring krydret med ekstra opplæring for de som ønsker det. Velkommen skal dere være.

Om du ikke har mulighet til å møte første kvelden så er det bare å komme neste kveld. Ta kontakt med Thor Magne Malmquist (41321331) eller send en epost til post@hedrumolag.no om det er noe du lurer på.Du kommer vel? :-)Hilsen
Hedrum O-lag
post@hedrumolag.no
www.hedrumolag.no
www.facebook.com/hedrumolag
Medlemskontingent 2016

Postet av Hedrum Orienteringslag den 30. Mar 2016

betalingskort.png

Det er nå sendt ut melding om innbetaling av medlemskontingenten pr. epost for 2016. Vær oppmerksom på at medlemskontingenten ble justert på årsmøtet etter krav om minstebeløp fra Norges Idrettsforbund. De nye satsene er som følger:

0-4 år: Gratis

5-11 år: 100,-
12-19 år: 150,-
20 år og eldre: 200,-
Familie: 400,-
Støttemedlem: 100,-
Æresmedlem: Gratis

Medlemskontingenten betales helst ved å benytte Min Idrett (minidrett.nif.no) da dette er mest økonomisk lønnsomt for Hedrum O-lag. Du kan også betale medlemskontingenten i nettbanken ved å benytte kontonummer og KID-nummber oppgitt i fakturaen som er vedlagt i eposten du skal ha mottatt.

Er du usikker på hvordan du benytter se på beskrivelsene under. Der lærer du hvordan du kan registrere deg og betale medlemskontingenten. Det er ganske enkelt.

Om du ikke har registrert deg som bruker på Min Idrett kan du gjøre det på følgende måte:
 1. Klikk på lenken Min Idrett i eposten du mottok (eller på denne linjen) for å åpne startsiden til Min Idrett.
 2. Klikk på Ny bruker oppe i høyre hjørne.
 3. Registrer informasjonen om deg (Nasjonalitet, fødselsnummer, osv). Trykk deretter på den grønne pila.
 4. Legg så inn hva du ønsker av brukernavn og passord. Brukernavnet kan med fordel være epost-adressa di. Trykk deretter på den grønne pila.
 5. Du vil nå få en SMS. Legg koden du mottok i SMS'en inn i feltet og trykk på den grønne pila.
 6. Nå må du bekrefte hvem av personene som er deg i listen. Velg din person og trykk på knappen "Fortsett".
Betaling av medlemskontingenten gjøres på følgende måte:
 1. Klikk på lenken Min Idrett i eposten du mottok (eller på denne linjen) for å åpne startsiden til Min Idrett.
 2. Trykk på den grønne Logg inn-knappen øverst i høyre hjørne.
 3. Legg inn ditt brukernavn og passord og trykk på den grønne pila. Du blir nå logget inn på Min Idrett.
 4. Trykk på menyen "Betaling" øverst i høyre hjørne.
 5. Velg den/de fakturaene du ønsker å betale og trykk på den blå knappen "Bekreft og betal".
 6. Følg instruksjonene for gjennomføring av betaling.
Om betalingen gjelder et familiemedlemsskap vil alle familiemedlemmer med epost-adresse få melding om betaling. Når betalingen er gjennomført av ett av familiemedlemmene vil status endres til betalt for alle og det vil ikke være mulig å betale samme faktura flere ganger. Dette gjelder kun om du benytter Min Idrett.


Vi håper at dette vil gjøre det enkelt å betale medlemskontingenten. Om det skulle være spørsmål er det bare å ta kontakt med Espen (98202891) eller Roger (91522964).

Lykke til med et nytt fantastisk år i Hedrum O-lag, orienteringsklubben med glimt i øyet. ;-)
Endelig er o-sesongen i gang igjen!

Postet av Hedrum Orienteringslag den 28. Mar 2016

En fornøyd vinner samt ivrige tilskuere i Danmark. Alle fra Hedrum O-lag selvfølgelig :-)

Nå er det endelig tid for sesongåpning igjen. Selv om en del tyvstartet i Danmark for 2 uker siden er det til helgen det hele starter opp her i Norge. Søndag 3. april frister Porsgrunn O-lag med vårløp rett ved Heistad (Lundedalen Skileikanlegg).

Det er allerede 16 stykker fra Hedrum O-lag som har meldt seg på (pr. 29/3 kl. 20.30 32 påmeldte!), men vi er jo mange flere. Husk at i år skal vi helt sikkert klare målet vårt på 1750 starter! Så meld deg på du også til morsomme løyper i et flott nærmiljøterreng. Terrenget er små-kupert og har mange stier, variert vegetasjon og en fantastisk myk og nydelig bunn. Info om løpet finner du i Eventor.

Bruk SMS, Snapchat, Facebook og alle andre hjelpemidler til å påvirke flere i o-laget til å bli med. La dette bli en flott start på sesongen. Det er meldt greit vær og ikke noe nedbør.

Vi sees! :-)
Flott klubbkveld på tirsdag

Postet av Hedrum Orienteringslag den 21. Mar 2016

Det ble en flott klubbkveld på tirsdag med informasjon, diskusjon, kurs og bevertning. Vi ble bl.a. enige om at Lågendalsmarkedet arrangeres på den opprinnelige helgen (samtidig med KM lang/stafett) samt at vi ønsker å arrangere Sørlandsgaloppen 2017 og O-festivalen 2019 sammen med Larvik OK.

Selv om Lågendalsmarkedet går samtidig med KM lang/stafett ønsker vi at de unge skal få delta om de ønsker det (tilogmed D/H 21). I tillegg skal voksne også få delta så langt det lar seg gjøre. Rett etter Påske blir mannskapslisten til Lågendalsmarkedet satt opp og det ble derfor sendt rundt ei foreløpig påmeldingsliste til KM på møtet. Om du ikke var på møtet og ønsker å delta på KM lang/stafett så si ifra til Tone (977 00 538) i løpet av påsken.

Presentasjonen som ble vist finner du her.

Husk KLUBBKVELD på tirsdag

Postet av Hedrum Orienteringslag den 13. Mar 2016

Fra klubbkvelden i høst

Husk klubbkvelden førstkommende tirsdag (15/3) i kantina på Hedrum Ungdomsskole. Her blir det informasjon om rekrutteringsaktiviteter, jubileumsløpene, trening, fellestur til Østfold og Kongsberg med mer. Som vanlig blir det også bevertning og minst ett minikurs - denne gangen bl.a. i de internasjonale postbeskrivelsene som ikke alle helt forstår seg på.

Er vi riktig heldige blir det også film og bilder fra et alle tiders kostymerenn på Lifjell.

Vi sees! :-)
Trosset snøstorm for Vinter-Jukola

Postet av Hedrum Orienteringslag den 6. Mar 2016

På onsdag arrangerte Espen Johnsen og Tom Aasrum Vinter-Jukola. Som dere kanskje husker så var det et forrykende snøvær den kvelden. Allikevel var det noen som møtte og tilogmed et par etteranmeldinger. Jarle hjalp til med resultatene på arena og hadde god kontroll.

Les også hva som stod på Norsk Orientering sine nettsider om saken.
Avreiseinformasjon - Danmarkstur

Postet av Hedrum Orienteringslag den 6. Mar 2016

Straks klart for avreise til Danmark - og vi gleder oss alle sammen. Ta en titt på avreiseinformasjonen for informasjon om oppmøtested på fredag, hvor vi skal spise på lørdag, samt andre ting.

Vi sees! :-)
Vintertur til Solstua 2016

Postet av Hedrum Orienteringslag den 1. Feb 2016

Nå er det snart klart for vinterturen til Solstua på Lifjell. Dette er en flott familietur hvor vi holder sammen hele helgen og setter det sosiale i fokus.

Man kan velge om man vil kjøre slalom eller ta seg en tur i lagrennsløypene. Vi pleier også ha pølsebål og akekonkurranse på dagen. Ellers har vi det koselig utover kvelden med god mat og kanskje noen konkurranser.

Se innbydelsen og meld deg på så raskt du kan - førstemann til mølla (begrenset med plasser).

Påmeldingen åpnet på årsmøtet og flere plasser er allerede opptatt. Her er noen bilder fra turen i 2012.
Danmarkstur 2016

Postet av Hedrum Orienteringslag den 31. Jan 2016

Nå er det straks klart for nok en Danmarkstur. Bli med du også. I fjor var vi hele 50 stykker. Blir vi flere I år? 60 plasser er allerede booket og 7 familier er allerede påmeldt. Si ifra til Roger senest søndag 7. februar. Se også innbydelsen her.
Det 50. årsmøtet er gjennomført og 2 nye æresmedlemmer ble utnevnt

Postet av Hedrum Orienteringslag den 29. Jan 2016

En god stemming rundt ungdomsbordet

Årets årsmøte, som også var det 50. I rekken, er gjennomført. Det var nesten 70 som møtte, og det er veldig bra! Referat kommer noe senere, men noe bør nevnes nå. Det nye styret er som følger:

Roger Lysnes, Leder
Anders Kristian Holt, Sportslig leder
Espen Johnsen, Kasserer
Tom Aasrum, Kartleder
Liv Kristin Lian Aasestad, Sekretær


I tillegg ble det delt ut følgende utmerkelser/gaver:

Uttredende styremedlem: Jørgen Fjære
5 år som MOT.TV kontakt: Per Einar Strøm
Klubbmesterskapspremier
Oppmuntringspremier: Kristian, Ylva, Henrik
Bestemannspremie: Sindre Holt
Innsatspokal: Per Einar Strøm
Æresmedlem: Kåre Aasestad og Unni Lysnes


Jeg takker for tilliten og gleder meg til å ta fatt på et nytt år som lagets leder.


Sportslig Hilsen

Roger Lysnes :-)

Bowling og pizza for 6-12 åringer

Postet av Hedrum Orienteringslag den 26. Jan 2016

Da er det klart for årets runde med bowling og pizza. Alle 6-12 åringer i Hedrum o-lag kan bli med.

Dette skjer på Mester`n tirsdag 2. februar kl 18.00. Det blir ikke inne trening denne dagen.

Ring eller send sms til Jørgen tlf. 90825833, innen 29 januar da vi må melde på antallet til Mester'n.
Agenda og sakspapirer til årsmøtet 2016

Postet av Hedrum Orienteringslag den 24. Jan 2016

Torsdag kl. 18 er det årsmøte på Åshall - nøyaktig på dagen 50 år siden o-laget ble stiftet. Vi håper så mange som mulig kommer selv om årsmøtet blir på en torsdag og ikke en tirsdag. Er jo litt stas å ha 50-års møtet på samme dato som stiftelsesdatoen.

Her blir det først årsmøtet med fast agenda og deretter premieutdeling for klubbmesterskapet og utdeling av andre gaver og hedersbevis. Det blir også bevertning, bl.a. jubileumskake. Kvelden avsluttes med et kort medlemsmøte.

På årsmøtene i Hedrum o-lag er vi jo vanligvis mange personer og i fjor møtte 54 personer. Klarer vi å slå dette i år? Øverst ser dere et bilde fra klubbkvelden 27. oktober 2015 hvor vi også var mange.

Årsrapporten med agenda finner dere her.
Hele lovforslaget finner dere her.

Vi sees på torsdag!

Hilsen Roger :-)
Utsatt en uke: Bowling og pizza for 13-20 åringer

Postet av Hedrum Orienteringslag den 17. Jan 2016

Da er det på nytt klart for en tur med pizza og bowling. Alle 13-20 åringer i Hedrum o-lag, bli med!

Dette finner sted på Mester'n, tirsdag 16. februar (obs ny dato) kl 1800.

Ring eller send sms til Anders Kristian (95080831) for påmelding innen 4. februar.

Dette blir gøy! :-)
Orientering og pizza i Stokke på fredag

Postet av Hedrum Orienteringslag den 3. Jan 2016


Stokke IL ønsker Godt Nyttår og inviterer til GATE-O-LØP, PIZZA OG ENKEL QUIZ fra Stokke idrettshall fredag 8. januar. Meld deg på i Eventor senest onsdag 6. januar.

Dette er en 2-manns o-stafett med mixlag på tvers av klubber, alder og kjønn slik at vi får så like lag som mulig. Oppmøte Stokke Idrettshall senest kl. 18.00. Start ca klokken 18.20. Tilgang til garderobe og dusj. Etter løpet blir det pizza og enkel quiz. Vi regner med å være ferdig ca kl: 21.00. Pris for løp, pizza, drikke, enkel premiering: kr 100.-. For de under 10 år: kr 50,-. Betales kontant i løpet av kvelden.

Vi håper flest mulig vil komme til en treningsøkt etterfulgt av en sosial og hyggelig kveld.Et riktig Godt Nyttår til dere alle!

Postet av Hedrum Orienteringslag den 1. Jan 2016

Et riktig Godt Nyttår ønskes alle i Hedrum Orienteringslag!

Året 2016 blir et spennende år for oss - vi har jo 50-års jubileum! Det skal markeres på flere forskjellige måter, bl.a. med en jubileumsfest 30. januar.

Jubileumsfesten blir en flott markering du ikke bør gå glipp av. Ta en titt på invitasjonen for mer informasjon og påmelding. Her ønsker vi velkomne spesielt inviterte, medlemmer over 18 år, foreldre/foresatte til medlemmer under 18 år samt venner man ønsker å ha med seg.

Ellers blir året fullstappet med aktiviteter som vanlig. Ikke glem årsmøtet den 28. januar. Her bør alle møte.

Igjen, et riktig Godt Nyttår!

Hilsen "sjefen" Roger :-)