God Jul og Godt Nytt År

Postet av Hedrum Orienteringslag den 23. Des 2014

God Jul til alle Hedrum O-lag's medlemmer

2014-12-24: Så er jula over oss igjen. For mange så er dette årets høydepunkt. Nå har du god tid til å tenke på alt vi har gjort sammen i Hedrum O-lag i året som har gått. Det å gjøre ting sammen er viktig i Hedrum O-lag. Ingen skal stå utenfor. I tillegg kan du med glede forberede deg på at neste år blir minst like bra.

Neste år skal vi igjen på sommerferie til Sverige og delta på verdens største orienteringsarrangement - nemlig O-ringen. Se her og la deg friste. Det er ikke for sent å melde deg på. Hittil så er det nesten 30 fra Hedrum som er påmeldt. Bli med du også da vel? ;-)

Kos dere i jula og ikke glem "Juleflesketrimmen" på Lauvesetra 2. juledag (frammøte 11.30). Der vil du møte mange HOL'ere til en prat, kaffe og kaker. Og nissen kommer også. Parkér på Bjerke eller Rømminga og spaser eller jogg opp.
Trening, julenisse og Sandefjord City Christmas Race

Postet av Hedrum Orienteringslag den 14. Des 2014

Nei og nei. Nå sitter jeg fast igjen!

2014-12-15: På tirsdag har en kjent kar med rød lue og hvitt skjegg store planer om å komme innom siste treninga før Jul. Så barn og ungdom som har lyst på litt førjulsgodt bør komme på treningen. Men de bør ha vært snille altså.

Vi hatt mange flotte treninger før jul. Både på tirsdager og torsdager. Noe spesielt var det kanskje forrige torsdag da vi fikk internasjonalt besøk. Da kom Franco Huang fra Kina, Ramachandra Ullur fra India og Ean Fang Tan fra Malaysia. De hadde nemlig aldri smakt julegløgg før og ble behørig invitert på "After-Jogging-Julegløgg".

På onsdag arrangeres noe som heter Sandefjord City Christmas Race. Dette er et artig by-orienteringsløp med god julestemning i julegater, bakgårder, smug og parker. Det er løyper for alle nivåer (fra 2 - 6 km) og starten går fra kl. 18.30. Meld deg på hos Tone (977 00 538) eller på Eventor. Innbydelsen finner du her. Påmeldingsfristen er på tirsdag.

Vi sees på treningen på tirsdag!

Her er utegjengen samlet en gang tidligere i høst. I gjennomsnitt har vi vært ca. 40 på trening. Det må vi være stolte av.

Unni hadde som vanlig dekket opp til julegløgg på en torsdagstrening før jul. Tidligere på dagen meldte Tor om at han ikke kunne komme da han hadde vært igjennom en operasjon. Men jaggu kom han ikke allikevel - og gjennomførte treningen først. Gærningen :-)

Artig å få besøk fra det store utland. Fra venstre ser vi Franco, Ram og Ean Fang. Var nok litt spesielt å få servert julegløgg i skaukanten sammen med gærne orienteringsløpere. Men virket som om de syntes det var artig.

Her er torsdagsgjengen samlet. De som ikke har møtt på torsdager bør bare se og komme. Her er det også flott trening. Men ikke noe svømmebasseng da. :-)
Aktivitetsliste for perioden desember - mars

Postet av Hedrum Orienteringslag den 30. Nov 2014

2014-11-30: Ny aktivitetsliste med mange spennende aktiviteter er nå tilgjengelig. Følg linken på høyre siden på hjemmesiden vår (aktivitetslista) eller følg DENNE linken. I aktivitetslista bør det være noe for enhver smak.

Det blir bl.a. rolig julekos på Luavesetra andre juledag, årsmøte, årsfest, vintertur og klubbkveld. I tillegg har vi selvfølgelig o-tur til Danmark, mange treninger og enkle løp som Vinterjukola, City Race i Sandefjord og Tøffen i romjula. Fint om dere tar med venner og kjente på trening som har lyst til å begynne på orienering. Vi skal ta godt vare på dem!
Engasjerende rekrutteringskveld i Tønsberg

Postet av Hedrum Orienteringslag den 28. Nov 2014

Var ganske fornøyd her altså....men kunne kanskje snappa noen sekunder om jeg gikk til høyre i steden...
2014-11-28: På onsdag arrangerte NOF en rekrutteringskveld i Tønsberg. Hedrum O-lag stilte sterkt med 5 ungdommer og 2 voksne. Deltakerne var Kristoffer Fjære, Viljan van Raaij, Hanna Johansson, Sindre Holt, Jarle Lysnes, Jørgen Fjære og Anders Kristian Holt. Denne kvelden er et ledd i arbeidet med å nå målet om at 1% av Norges befolkning skal drive på med orientering i 2020.

Fra NOF møtte generalsekretær Lasse Arnesen og juniorverdensmester Gunvor Hov Høydal. Etter smilene å dømme var dette en svært vellykket kveld for våre. Les NOF sin egen rapport fra kvelden.
O-BOKA 2014

Postet av Hedrum Orienteringslag den 28. Nov 2014

O-boka, et must for alle o-løpere
2014-11-28: Nå er endelig O-boka 2014 her. Dette er en bok smekk full med reportasjer fra bredde, rekruttering og elite. Den inneholder 650 bilder, 55 kart og en spennende reise gjennom sesongen. Hedrum O-lag er selvfølgelig også nevnt flere steder.

Du kan få en sniktitt på innholdet her. Noen HOL'ere har allerede kjøpt boka. Har du lyst på den så ikke bestill på nettet. Ta heller kontakt med Roger Lysnes (915 22 964) - han har flere eksemplarer hjemme hos seg. Boka koster kun kr. 430,-

I hvilken kommune er det fullt av bjørner og o-løpere?

I hvilken kommune er det både 40-50 bjørn, mange o-løpere og flere o-klubber? Og hvem er den 5-dagars-klubben? Og hvem kom til VM med få løpende mil i beina?

Den 12. utgaven av O-boka er klar. Den er mer gjennomarbeidet enn noen gang tidligere. Det er 650 bilder, 55 kart og en spennende reise gjennom sesongen. Det er en trivelig reprise på mange store konkurranser og mesterskap hvor du blir bedre kjent med både de fremste norske uansett alder og verdens fremste.

O-boka er en reise fra det ene høydepunktet til det andre. Den gir både inspirasjon, kunnskap og fine repriser og forståelse for hvorfor det endte som det gjorde.

Du kan lese om verdensmesteren som knapt nok har løpt i forhold til det man skulle forvente når resultatene blir så gode som de blir. Enkelte gjorde også suksess med færre samlingsdøgn enn de norske i Italia.

Det kommer også fram i hvilken kommune det både er mye bjørn, mange o-klubber og også mange o-løpere, men er det flest o-løpere eller bjørner? O-boka har svaret.

I et område hvor alle naboklubbene nærmest har forsvunnet, er det igjen en klubb som opplever økning, men fra tidlig på høsten orienterer de ikke noe i det hele tatt. Hvorfor ikke? Svaret er i O-boka.

– O-boka 2014 er en inspirasjonskilde for alle som vil oppnå bedre resultater i o-løypa. Her kommer du tett innpå vinnerne, og får en forståelse for hvorfor de lykkes i o-løypa. Både gjennom tekst, kart,veivalg og bilder, forteller medutgiver av O-boka, Vidar Benjaminsen.

Og hva mener egentlig Freidig-lederen Tomas Eidsmo om O-landsleiren i Verdal? Vet du også hva som gjorde at Guldborg Søvik (80) virkelig kom i gang med orienteringen igjen? Gneist-damen tok tre gull på veteranmesterskapet.

Og hvordan så egentlig kartet ut, som knapt nok ble synfart og brukt på en konkurranse? Er det noen som har deltatt på samtlige 50 utgaver av Sørlandsgaloppen?

I O-boka finner du svaret!
Morsomme små-løyper på utetreningen i dag

Postet av Hedrum Orienteringslag den 25. Nov 2014

2014-11-25: I dag blir det morsomme små-løyper for de som trener ute. Om du er i skikkelig god form så rekker du kanskje å løpe gjennom alle 9 løypene. Husk at du må ha på deg REFLEKSVEST! Det er også en stor fordel å ha hodelykt (en enkel og billig hodelykt holder fint). I tillegg blir det selvfølgelig bading og styrketrening som vanlig.

Om du ikke har vært på treningen enda i høst bør du komme. Vi er over 40 stykker nesten hver gang. Dette er gøy! :-D

Over 30 kom på Årsfesten for Yngre

Postet av Hedrum Orienteringslag den 5. Nov 2014

Her ser vi noen fornøyde HOL'ere som helt sikkert med glede ser fram mot en ny sesong til våren igjen.
2014-11-05: Det ble en meget vellykket Årsfest for Yngre i går. Det var faktisk over 30 glade HOL'ere som møtte og var spente på kvelden. Det ble konkurranser, premieutdeling og selvfølgelig pizzaspising. Enkelte var skikkelig raske på lisse-spising. All fikk bl.a. hver sin liten o-post. Den må dere reklamere godt for idretten vår med. Fest den på ranselen din - eller et annet godt synlig sted. Les videre for å se et bilde av alle sammen.
Her er alle de håpefull sament. En skikkelig go'-gjeng!Orienteringsfest 15. november

Postet av Hedrum Orienteringslag den 30. Okt 2014

Hærvarreliv
2014-10-30: Den 15. november blir det VOK-fest på Holttun. Da samles glade o-løpere over 18 år fra hele Vestfold til hyggelig lag. Vi skal hygge oss med bl.a. god mat, festmusikk og natt-quiz. Dette blir helt sikkert en alle tiders hyggelig kveld/natt. Vi har allerede mottatt noen påmeldinger fra HOL'ere.

Ta en titt på innbydelsen. Har du lyst til å være med så si ifra til Roger (91522964 / roger@lysnes.net) senest søndag 9. november. Vi sees! :-)
Første påmeldingsfrist for O-ringen er i morgen (31/10)

Postet av Hedrum Orienteringslag den 30. Okt 2014

Vi som allerede er påmeldt gleder oss veldig!
2014-10-30: Ønsker du å være med på O-ringen bør du melde deg på senest fredag 31/10 (ring Tone 977 00 538). Melder du deg på før 1/11 får du nemlig 30% rabatt. Om du ikke vet hva O-ringen er så kan jeg fortelle at dette er verdens største orienteringsløp med over 20.000 løpere hver dag i 5 dager. Vi bor klubbvis på en enorm campingplass i telt, campingvogn eller bobil. Det er selvfølgelig langbord hver eneste kveld. Til sommeren arrangeres det i Borås i Sverige 18-24 juli. Her kan du se noen filmer fra årets O-ringen: Dag1 Dag2 Dag3 Dag4 Dag5

Man kan også melde seg på senere, helt fram til 1. juni. Da blir det imidlertid litt dyrere. Det er allerede 25 personer (7 bo-enheter) fra Hedrum som har meldt seg på. Bli med du også da vel? For dette blir gøy? Ring Tone (915 22 964) for mer informasjon og påmelding. Se også hjemmesiden og invitasjonen. Siste: Ytterligere 4 personer har meldt seg på turen i dag.
Årsfest for Yngre tirsdag 4. november

Postet av Hedrum Orienteringslag den 28. Okt 2014

Det pleier å være god stemning på årsfesten for yngre
2014-10-28: Neste tirsdag (4/11) arrangeres Årsfesten For Yngre på Hedrum Barneskole ved Bommestad kl. 18.00 - 20.00. Alle under 18 år er hjertelig velkomne. Det vil bli leker, konkurranser, og overraskelser. Og selvfølgelig blir det PIZZA og brus. Ingen påmelding - bare å møte opp. Hele innbydelsen har du her. Det blir derfor kun trening for de over 18 år den kvelden.

Flott om noen foreldre kan være der og hjelpe litt til. Si ifra til Jørgen (90825833) om du kan.
Gull til Hanna på KM-natt i kveld

Postet av Hedrum Orienteringslag den 28. Okt 2014

Dette var skikkelig gøy

2014-10-28: I kveld arrangerte Larvik OK kretsmesterskap i nattorientering. Hedrum OL stilte med 13 løpere på startstreken. De fleste hadde nok ikke andre ambisjoner enn å fullføre på en grei måte. Er jo en del vanskeligere å orientere på natta - men desto morsommere. Det gikk rykter om at flere hadde noen skikkelige bommer.

Hanna gjennomførte imidlertid på en grei måte selv om hun ikke var helt fornøyd selv. Løpet ble belønnet med GULL-medalje, noe som hun var meget fornøyd med. Hedrum fikk dermed en kretsmester i klasse D13-14. Hele resultatlisten finner du her.
Klubbkveld og ikke trening på tirsdag

Postet av Hedrum Orienteringslag den 19. Okt 2014

2014-10-19: På tirsdag (21/10) er det KLUBBKVELD og ikke trening. Dette er en uhøytidelig kveld hvor alle medlemmer og foreldre kommer sammen til hyggelig samvær - barn og voksne.

Klubbkvelden er også denne gangen i kantina på Hedrum Ungdomsskole og begynner kl. 18 (inngang på baksiden av kantina). Her får du bl.a. høre hvordan det gikk på Lågendalsmarkedet, det blir utdeling av premier fra høstcup'en og du får høre om nye spennende aktiviteter vi skal ha. Vi viser også hvordan du kan bruke Eventor på en effektiv måte (nettstedet hvor du bl.a. finner innbydelser og resultater). Ta også med deg o-tøy som kanskje andre unge og lovende o-løpere kan arve.

Kaffe/brus og noe å bite i blir det selvfølgelig. Velkommen skal du/dere være. Se også invitasjon.
Det blir granbardugnad på onsdag også

Postet av Hedrum Orienteringslag den 12. Okt 2014

Herlig med pølsebål og flott vær :-)
2014-10-12: Det var ikke veldig mange som møtte på granbardugnad i helgen. Men de som møtte gjorde en meget bra innsats. Det ble mye frisk luft og kos ved pølsebålet. Nesten alt granbaret ble klippet, men uheldigvis kom regnet litt for tidlig. Vi ble derfor ikke ferdig.

På onsdag må vi derfor i gang igjen og klippe de siste 140 buntene. Det er ikke værforbehold, så ta med regntøy om det er dårlig vær. Møt opp så tidlig du kan etter kl. 13 på onsdag 15/10 her. Det er skiltet mellom Skinmo og Mørk. Om du kommer etter kl. 15 så ring Martin (95720367) først for å høre om vi allerede er ferdig.
Lavvotur for modige jenter

Postet av Hedrum Orienteringslag den 9. Okt 2014

Modige jenter med ønskekvist
2014-10-09: De modige HOL-jentene gjennomførte en svært vellykket lavvotur i fjor. Dette gav mersmak og her kommer oppfølgeren.

Fredag 17/10 ønskes alle modige HOL-jenter over 18 år velkommen til en livat kveld og overnatting med samlingsplass inne i Torills lavvo på Fjære. Se innbydelse og PM for mer spennende informasjon.
Granbardugnad til helgen

Postet av Hedrum Orienteringslag den 6. Okt 2014

Granbardugnad igjen :-)

2014-10-06: På lørdag 11/10 er det granbardugnad igjen. Denne gangen samles vi på Nauf fra kl. 10. Merket på Åsrumveien mellom Mørk og Åsrumkrysset. Ta med hele familien samt pølser til bålgrilling. Dette er GØY! Mer informasjon finner du her.

Om du ikke kan komme kl. 10 så kom så tidlig du kan. Vi trenger all hjelp vi kan få. Ta med arbeidshansker og grensaks om du har.
Lavvotur for voksne "guttær"

Postet av Hedrum Orienteringslag den 5. Okt 2014

Kan denne karen forville seg til Nauf?
2014-10-05: Endelig er det tid for oss gutta til å ha lavvotur med overnatting igjen. Og denne gangen blir det ute i skauen - som det skal være. Vi setter opp lavvoen med ekstra sove- og pratetelt på Nauf. Det blir merket fra Åsrumveien (rv 304) mellom Mørk og Åsrumkrysset. Tidspunktet for begivenheten er fredag 10. oktober fra kl. 17.00. Ta med deg godt humør, sovepose samt påfyll til kroppen (drikke/snop). Ta også med mat (kvelds, nattmat og frokos). Vi kan sikkert få varma noe mat på bål eller i ei panne. Ellers er det mulig å bestille pizza utpå kvelden om du vil ha det veeeldig enkelt.

Vi kommer også til å klippe noe granbar før det blir mørkt slik at tellegjengen får noe å gjøre ved dugnadsstart lørdag morgen. Ta derfor med utstyr til det (grensaks, etc)

Det gjøres oppmerksom på at det ikke er lov å ta med seg husdyr - dette gjelder også reinsdyr. Men kaaaanskje vi får besøk av "Mannen med bukken" i år??? Meld deg på med en SMS til Roger (915 22 964) senest torsdag 9. oktober om du ønsker å bli med.

Vi sjåast!

PS: Kun adgang for MENN over 18 år!
Målet på 1400 starter er nådd!!!!

Postet av Hedrum Orienteringslag den 5. Okt 2014

Målet på 1400 starter er nådd!!
2014-10-15: Vi har nå nådd målet vårt på 1400 starter i år. Dette er ene og alene på grunn av en kjempeinnsats fra DERE. Det er hyggelig å være leder i en klubb hvor så mange trives med idretten sin. Innsatsen har vært klart best på vårcup'en og høstcup'en, men vi blir også fler og fler på helgeløpene.

Sesongen er imidlertid ikke over enda. Vi har bl.a. Nattcup'en, Marummila, Blodslitet, Skiensmila, Per Nordheims Minneløp og Røsskleivaløpet igjen. Så kanskje vi tilogmed kan klare 1500 starter??? Lykke til med resten av sesongen.

Sportslig hilsen, Roger Lysnes
Treninger etter høstferien

Postet av Hedrum Orienteringslag den 5. Okt 2014

En glad gjeng på utetrening i fjor
2014-10-05: Nå er sesongen på hell. Da er det viktig å avslutte sesongen godt samt starte forberedelsene på neste sesong. Etter høstferien blir det trening på tirsdager og torsdager. Les videre for å finne ut mer om dette opplegget. Vi i treningskomiteen og rekrutteringskomiteen håper å få se mange på trening - også nye personer som ønsker å begynne med orientering. Se også aktivitetslista for nærmere detaljer.

Vi har nå nådd målet vårt på 1400 starter! Veldig bra innsats fra alle sammen. Høstens o-løp går nå mot slutten, men det er fremdeles noen løp igjen å være med på. Fortsett derfor å være med på løp ut året – så kanskje vi når 1500 starter.

Videre trening etter høstferien
Utover høsten og vinteren vil hovedtreningen være på tirsdager på Hedrum Ungdomsskole. Treningen på Hedrum Ungdomsskole starter tirsdag 7. oktober kl 1800. Treningen vil være som før. Den yngste gruppen begynner inne i gymsalen med ballspill, lek og noe o teknisk. Etter en time så flytter de over i svømmehallen. Den eldste gruppen begynner ute med en løpetur for så å avslutte med styrketrening inne den siste timen (eventuelt svømming for de som måtte ønske det). På de første treningene må alle ha med seg utetøy da vi ønsker å være ute så lenge lyset tillater det.

Merk at på tirsdag 21. oktober blir det ikke trening, men klubbkveld i kantina på Hedrum Ungdomsskole i steden. Se info på www.hedrumolag.no når den kvelden nærmer seg.

Det blir også trening på torsdager kl. 18 med oppmøtested ved flaggstengene i Bøkeskogen. Her blir det vanligvis rolig joggetur, men kan også inneholde artige stafetter eller o-tekniske momenter.

Møt opp på treningen og vær med på resten av løpene i høst og vinter. Ta også med venner og kjente som ønsker å prøve seg på orientering. Man trenger ikke å melde seg inn på første trening. Ta kontakt med Anders Kristian (950 80 831) om det er noe du lurer på.

Sportslig hilsen
Treningskomiteen og Rekrutteringskomiteen
Trening i både lys og mørke i dag samt utdeling av premier fra vårcup'en

Postet av Hedrum Orienteringslag den 25. Sep 2014

Både trening i lys og mørke i dag

2014-09-25: I dag blir det trening på Tagtvedt kl. 18 igjen. Denne gangen samles vi ved stien mellom Tagtvedt og Hovland her. Det blir trening for både nybegynnere og viderekomne. Denne gangen skal vi trene på fartstilpasning og postarbeide.

NB: Det blir utdeling av premier fra Vårcup'en for de som er tilstede. De som ikke kommer på trening vil få disse senere.

I dag blir det også natt-trening, dvs at vi starter etter at det har blitt mørkt. Ønsker du å være med på dette er det bare å møte opp ca. kl. 19.45 på samme sted. Om du ikke har lykt vil det bli muligheter å låne. Det er løypetilbud for nybegynnere og viderekomne. Dette vil være en god oppkjøring til Vestfold Nattcup.

Velkommen skal dere være.
Siste Høstcup for i år (nr 6)

Postet av Hedrum Orienteringslag den 22. Sep 2014

Så er det allerede tid for SISTE høstcup for i år :-(
2014.09.22: Det siste løpet i Høstcup'en er i Undrumsdal, merket fra Knutstad på gamle E18. Distansen er mellomdistanse. Resultater fra tidligere løp finner du her:
Løp1 Løp2 Løp3 Løp4 Løp5 Sammenlagt

Husk at disse løpene passer for alle - også for deg som er helt nybegynner. Er det noe du lurer på vedr. løpet så ring Tone (977 00 538).

Mer informasjon om hva du bør ha med deg osv finner du her. Man starter når man vil mellom kl 1700 og 1830. Du får selvfølgelig følge rundt løypa om du trenger det, men da bør du møte opp tidlig så du kan starte rett etter kl 1700. Husk også å se på aktivitetslista for andre aktiviteter. Vi sees!

Om du har problemer med transport til løpet så ta kontakt med Roger (915 22 964) i god tid før avreise.

Vel møtt til årets Høstcup!

Sportslig o-hilsen
Roger :-)
Flott gjeng på o-troll leir

Postet av Hedrum Orienteringslag den 21. Sep 2014

Fem fornøyde HOL'ere etter en flott o-troll leir
2014-09-21: I helgen var det o-troll leir for aldersgruppen 9-12 år. Vi stilte med 5 fra Hedrum: Karoline Fjære, Marlene Skramdal, Henrik Holt, Kristoffer Fjære og Viljan van Raaij (se bildet). Der var det bl.a. morsomme aktiviteter som memory orientering og sykkelorientering. Flere av aktivitetene var gode tips til våre treninger for både barn og voksne. Det var en flott o-leir som barna var veldig fornøyde med. De ble også kjent med løpere fra andre klubber.Blåbærløpet og Sport-8 Stafetten til helgen

Postet av Hedrum Orienteringslag den 21. Sep 2014

2014-09-21: Til helgen er det Blåbærløpet på lørdag og Sport-8 Stafetten på søndag. Vi håper som vanlig at så mange som mulig vil delta på disse løpene.

Blåbærløpet er faktisk årets SISTE vanlige individuelle løp. Så her er det bare å møte opp. Arena er ved Torød på Nøtterøy. Klassetilbud til alle. Påmelding via Eventor eller til Tone (977 00 538) som vanlig. Påmeldingsfristen er tirsdag 23/9. Dette må du få med deg! :-)

Sport-8 Stafetten er en spennende 2-manns sprintstafett (kan også være 3 i år) som finner sted i Fredriksvern verft i Stavern (inne på den gamle militærleiren). Parkering sentralt i Stavern sentrum. Det er klasser fra 12 år og eldre. Siden dette er stafett må du melde deg på til Tone (977 00 538). Påmeldingsfristen er tirsdag 23/9. Dette blir gøy! :-)
Trening på Tagtvedt i morgen

Postet av Hedrum Orienteringslag den 17. Sep 2014

Spennende trening på Tagtvedt
2014-09-17: I morgen (torsdag) blir det morsom trening på Tagtvedt rett ved Gapatrosten Barnehage. Vi kan benytte barnehagen sin parkeringsplass. Selve møteplassen er rett over veien for Barnehagen her. Det blir trening for både nybegynnere og viderekomne. Vi skal bl.a. trene på retningsendringer og postarbeide. Velkommen skal dere være.Vestfold Høstcup nr. 5

Postet av Hedrum Orienteringslag den 16. Sep 2014

I dag blir det spennende løping på nytt kart!
2014.09.16: I dag går turen til OTO og Tønsberg, nærmere bestemt Rosanes på Nøtterøy. Dette er et helt nytt område, så det blir spennende. Distansen er sprint. Resultater fra tidligere løp finner du her:
Løp1 Løp2 Løp3 Løp4 Sammenlagt

Husk at disse løpene passer for alle - også for deg som er helt nybegynner. Er det noe du lurer på vedr. løpet så ring Tone (977 00 538).

Mer informasjon om hva du bør ha med deg osv finner du her. Man starter når man vil mellom kl 1700 og 1830. Du får selvfølgelig følge rundt løypa om du trenger det, men da bør du møte opp tidlig så du kan starte rett etter kl 1700. Husk også å se på aktivitetslista for andre aktiviteter. Vi sees!

Om du har problemer med transport til løpet så ta kontakt med Roger (915 22 964) i god tid før avreise.

Vel møtt til årets Høstcup!

Sportslig o-hilsen
Roger :-)
Husk trening i kveld

Postet av Hedrum Orienteringslag den 11. Sep 2014

2014-09-11: I kveld blir det trening på Verningenkartet. Følg merkingen fra Verningen. Her blir det flott trening for nybegynnere og viderekomne med bl.a. kurveorientering. Det blir også servert kaffe/saft. Vel møtt! :-)Løp i Stokke til helgen

Postet av Hedrum Orienteringslag den 10. Sep 2014

2014-09-10 På lørdag er det o-løp i Stokke (mellomdistanse). Arenaen er rett ved Stokke Idrettshall. Kartet er Holtemyra som inneholder mange morsomme momenter. Meld deg på til Tone (977 00 538) eller på Eventor og bidra til at vi når målet vårt på 1400 starter. Mosjon får du også. Innbydelsen finner du her.O-Troll Leir 19-20 september i Svarstad

Postet av Hedrum Orienteringslag den 10. Sep 2014

Hurra! Nå blir det O-Troll leir. :-)))
2014-09-10: Helgen 19-20 september (neste helg) er det O-Troll Leir i Svarstad. Dette er en leir for alle glade HOL'ere i alderen 9 - 12 år. Her blir det bli-kjent leker, orienteringsaktiviteter, sykkelorientering og annet. Dette er et svært populært arrangement. Vi håper derfor vi kan sende mange fra Hedrum OL til denne leiren. Mer informasjon finner du her. Har du lyst til å være med så ta kontakt med Jørgen (908 25 833).Vestfold Høstcup nr. 4

Postet av Hedrum Orienteringslag den 8. Sep 2014

I dag står vi som arrangør
2014.09.09: I dag er det vi som står som arrangør. Nå er det nemlig tid for Høstcup'ens 4. løp som arrangeres i Kvelde, nærmere bestemt ved skikytterbanen. Distansen er sprint. I dag skal vi vise fram vårt helt nye sprintkart - og det gleder vi oss veldig til. Resultater fra tidligere løp finner du her:
Løp1 Løp2 Løp3 Sammenlagt

Husk at disse løpene passer for alle - også for deg som er helt nybegynner. Er det noe du lurer på vedr. løpet så ring Tone (977 00 538).

Mer informasjon om hva du bør ha med deg osv finner du her. Man starter når man vil mellom kl 1700 og 1830. Du får selvfølgelig følge rundt løypa om du trenger det, men da bør du møte opp tidlig så du kan starte rett etter kl 1700. Husk også å se på aktivitetslista for andre aktiviteter. Vi sees!

Om du har problemer med transport til løpet så ta kontakt med Roger (915 22 964) i god tid før avreise.

Vel møtt til årets Høstcup!

Sportslig o-hilsen
Roger :-)
Velkommen til Høstcup

Postet av Hedrum Orienteringslag den 7. Sep 2014

2014-09-07: Hedrum O-lag ønsker velkommen til Høstcup i Kvelde på tirsdag. Tom Aasrum (kartleder) har stått på og vi kan dermed friste med et helt nytt Sprintkart over Kvelde. Asle Johnsen (løpsleder) og Jan Ivar Gundersen (løypelegger) kan love spennende løyper, flott vær og mye godt i kiosken.
Se også innbydelse og PM.Flere medaljer fra KM forrige helg

Postet av Hedrum Orienteringslag den 6. Sep 2014

Stolte medaljevinnere. Fra venstre: Hanna Johansson, Jarle Lysnes og Ylva Aasestad
2014-09-06: Da vi tok bilde forrige helg var det noen som alt hadde reist. Vi har derfor samlet ungdommet som tok medalje på bilde over. Her ser dere Jarle som tok en flott bronsemedalje i H 17-18 individuelt på lørdag samt Hanna og Yla som tok en flott bronsemedalje i D 13-16 stafett på søndag. Gratulere til alle sammen! :-)Rekruttenes o-dag i Oslo 2014

Postet av Hedrum Orienteringslag den 6. Sep 2014

Vi gleder oss til en flott dag i Oslo! :-)
2014-09-06: Neste helg er det endelig tid for Rekruttenes o-dag i Oslo igjen. Dette er et kjempebra opplegg for alle opp til 16 år. Vi håper at så mange som mulig ønsker å delta. De som har vært med tidligere har kun positive ting å si om dette arrangementet. Vi leier selvfølgelig BUSS som vanlig. Her blir det vanlig orientering, skattejakt, belgisk-O og mer. Denne gangen får vi voksne stå og heie. Vår innbydelse finner du her. Arrangørens egen innbydelse med litt flere detaljer finner du her.

Påmeldingsfristen er allerede i morgen (søndag) så skynd deg å melde ifra til Frode (992 34 518) eller Jørgen (908 25 833). Anbefales på det sterkeste. Vi sees. :-)
Vestfold Høstcup nr. 3

Postet av Hedrum Orienteringslag den 1. Sep 2014

I dag blir vi fotografert igjen - så møt opp alle sammen!
2014.09.01: Nå er det allerede tid for Høstcup'ens 3. løp som arrangeres i Sandefjord, nærmere bestemt på Flautangen ytterst på Østerøya. Distansen er mellomdistanse. Resultater fra tidligere løp finner du her:
Løp1 Løp2

VIKTIG: Denne gangen ønsker O-boka nok et bilde av oss siden vi fremdeles har god fremgang i klubben. Det er derfor flott om så mange som mulig kan være på arena kl 18.45 for å bli med på bildet - selvfølgelig med hedrumdrakter på. Dette er gøy! :-D

Husk at disse løpene passer for alle - også for deg som er helt nybegynner. Er det noe du lurer på vedr. løpet så ring Tone (977 00 538).

Mer informasjon om hva du bør ha med deg osv finner du her. Man starter når man vil mellom kl 1700 og 1830. Du får selvfølgelig følge rundt løypa om du trenger det, men da bør du møte opp tidlig så du kan starte rett etter kl 1700. Husk også å se på aktivitetslista for andre aktiviteter. Vi sees!

Om du har problemer med transport til løpet så ta kontakt med Roger (915 22 964) i god tid før avreise.

Vel møtt til årets Høstcup!

Sportslig o-hilsen
Roger :-)
Flott KM-helg i regnet

Postet av Hedrum Orienteringslag den 31. Aug 2014

Meget fornøyde medaljevinnere i KM stafett: Anton, Anne Marit, Martin, Margith, Kari, Hanna (Ylva og Helge var ikke tilstede)
2014-08-31: I helgen var det som kjent KM lang og stafett. Det ble en regntung helg, men humøret var allikevel på topp hos alle. Det var 21 som stilte til start på lørdag og 5 stafettlag på søndag.

Lørdag løp vi på helt nytt kart i spennende terreng. Det ble mye bomming, men noen klarte utfordringene bra. Margith og Magnar ble kretsmestere i hhv klasse D70 og H75. I tillegg fikk Jarle en flott bronsemedalje i klasse H17-18.

Søndag var det stafett i et meget regnvått terreng da det var falt spesielt mye nedbør i løpet av natten. Det ble god uttelling på lagene våre og tre lag fikk medaljer:
   Hanne og Ylva. D13-16. Bronse
   Kari, Margith og Anne Marit. D165. Sølv
   Helge, Anton, Martin. H175. Sølv
Hele 57 startet fra Hedrum i dag!

Postet av Hedrum Orienteringslag den 26. Aug 2014

Fantastisk oppmøte på løpet i dag!
2014-08-26: I dag stilte Hedrum opp med hele 57 løpere. Dette er jo helt utrolig og må være ny rekord. Resultatene finner du her. Vi var dermed den desidert største klubben i dag også. Det var flotte løyper, men kanskje noe krevende for noen. Husk at man ikke må løpe raskere enn at man har kontroll på hvor man er. ;-)

På torsdag starter treningene opp igjen. Første gangen blir det på Kvelde Skole kl. 18. Møt opp og lær nye lure triks for å finne bedre fram i løypene. Da blir det også nybegynnerkurs. Så har du venner eller kjente som kan tenke seg å begynne med orientering - ta dem med. Se også egen nyhet om nybegynnerkurset.
Vestfold Høstcup nr. 2

Postet av Hedrum Orienteringslag den 25. Aug 2014

Klarer vi å bli 49 HOL'ere denne uken også???
2014.08.25: I morgen arrangeres Høstcup'en i Tjølling, nærmere bestemt ved travbanen. Distansen er mellomdistanse. Selv om vi har jobbet veldig godt med Lågendalsmarkedet de siste dagene så har vi helt sikkert krefter igjen til et o-løp. Kan vi klare å bli 49 stykker denne uken også? Resultater fra tidligere løp finner du her:
Løp1

Husk at disse løpene passer for alle - også for deg som er helt nybegynner. Er det noe du lurer på vedr. løpet så ring Tone (977 00 538).

Mer informasjon om hva du bør ha med deg osv finner du her. Man starter når man vil mellom kl 1700 og 1830. Du får selvfølgelig følge rundt løypa om du trenger det, men da bør du møte opp tidlig så du kan starte rett etter kl 1700. Husk også å se på aktivitetslista for andre aktiviteter. Vi sees!

Om du har problemer med transport til løpet så ta kontakt med Roger (915 22 964) i god tid før avreise.

Vel møtt til årets Høstcup!

Sportslig o-hilsen
Roger :-)
Nybegynnerkurs torsdag 28. august

Postet av Hedrum Orienteringslag den 24. Aug 2014

Dette var jo ikke så vanskelig :-)
2014-08-24: Torsdag 28. august starter vi nybegynnerkurs i orientering på Kvelde Skole kl. 18. Vi ønsker enkeltpersoner og familier i alle aldere velkomne. Kurset er gratis og det kreves ingen forkunnskaper. Vi begynner med informasjon og teori inne, men forflytter oss raskt ut så vi kan prøve på orientering allerede første kvelden. Ta derfor på deg klær for en vanlig tur i skogen. Om du ikke kan delta første kveld er det bare å møte opp neste torsdag.

Vi er nå ca 200 medlemmer i Hedrum o-lag, men ønsker å dele denne fine sporten med flere. De siste årene har både antall medlemmer og aktivitetsnivå økt betraktelig. Hedrum O-lag satser på bredde og mestring krydret med ekstra opplæring for de som ønsker det. Velkommen skal dere være.

Kontakt Jørgen (908 25 833) om du ønsker mer informasjon om nybegynnerkurset.
Fantastisk oppmøte på Høstcup'en sist tirsdag

Postet av Hedrum Orienteringslag den 24. Aug 2014

Flott innsats!
2014-08-24: Tirsdag forrige uke var det et kjempebra oppmøte fra Hedrum. Vi var faktisk hele 49 stykker! Nest største klubb var Sandefjord OK med "bare" 28. Dette må vi si et rungende HURRA for. Her er resultatlisten.

I tillegg må det nevnes at vi nå nærmer oss målet på 1400 starter i løpet av året. Vi har nå passert 1240 starter. Vi har derfor store muligheter for å klare målet vårt i år!
Vestfold Høstcup nr. 1

Postet av Hedrum Orienteringslag den 18. Aug 2014

Skal bli flott å møte alle sammen igjen :-)))
2014.08.18: Hei alle sammen! :-)
Nå er det på tide å få aktivisert kroppen igjen etter tidenes sommer! På tirsdag (i morgen) starter Vestfold Høstcup etter samme modell som tidligere. Også i år har vi et mål om antall starter totalt i sesongen - og denne gangen er det 1400. I sommer rundet vi ETT TUSEN starter, så vi bør kunne klare målet om vi stiller opp på mange løp i høst. Ta gjerne med deg noen nye som ønsker å prøve på orientering. Husk at vi også har nybegynnerkurs som starter 28. august for de som er interessert. Til dere som har vært med på trening, men ikke prøvd dere på løp enda - kom igjen. Dette er bare gøy. Ta gjerne kontakt med meg (Roger - 915 22 964) for mer informasjon om du ønsker.

Frammøtested for det første løpet i høst er Andebu sentrum.

Møt opp ferdig skiftet i trenings/løpstøy. Ellers bør du ta med deg følgende:

- Tørt skift om du skulle bli våt
- Noe annet å ha på om løpsskoene skulle bli sølete/våte
- Campingstol (evnt stolsekk)
- Ved dårlig vær: regntøy
- Kompass/EKT-brikke (de som har)
- En flaske med vann/saft
- Penger om du ønsker å kjøpe noe i kiosken

Man starter når man vil mellom kl 1700 og 1830. Du får selvfølgelig følge rundt løypa om du trenger det, men da bør du møte opp tidlig så du kan starte rett etter kl 1700.

Om du har problemer med transport til løpet så ta kontakt med Roger (915 22 964) i god tid før avreise.

Vel møtt til årets Høstcup!

Sportslig o-hilsen
Roger :-)
Aktivitetslista er oppdatert

Postet av Hedrum Orienteringslag den 18. Aug 2014

Hør hør, viktig info!
2014-08-18: Aktivitetslista er nå oppdatert med ny dato for "Lavvotur for modige jenter". Den nye datoen er lørdag 11/10. I tillegg er det ført opp at det blir fellestur til Notodden i forbindelse med KM Lang/Stafett 29-31/8.Lågendalsmarkedet 2014

Postet av Hedrum Orienteringslag den 14. Aug 2014

I år venter vi storinnrykk. Vi har mange lopper og været blir flott!
2014.08.14: Nå er det endelig tid for Lågendalsmarkedet igjen. Det arrangeres som vanlig av Hedrum Orienteringslag på Bjerke gård langs rv.40 mellom Larvik og Kvelde. Klubbens medlemmer har stått på og gjort sitt beste for at dette skal bli en flott opplevelse for alle besøkende. Klikk her for mer informasjon. Se også forhåndsomtale som kommer i avisa.

Vi håper på et godt gjensyn med alle dere som har besøkt oss tidligere. Åpningstidene er Lørdag 23. august 11-16 og søndag 24. august 11-16.
Kretsmesterskap individuelt og stafett med overnatting

Postet av Hedrum Orienteringslag den 12. Aug 2014

Jo flere vi blir - jo "gøyere" blir det! :-D
2014-08-12: Hei alle sammen. Nå er det på tide å våkne av sommerdvalen og komme seg ut i skauen. Det byr seg en flott mulighet helgen 30-31 august. Da arrangeres nemlig KM lang/stafett for Vestfold, Telemark og Buskerud. Arrangementet finner sted mellom Notodden og Bø. Se innbydelsen her. Vi håper så mange som mulig har lyst til å delta. Skal vi få mange stafettlag i år???

Da er det også en fin anledning til å overnatte i hytte, campingvogn, bobil eller telt sammen med andre HOL'ere. Det er mange overnattingsmuligheter i området. Jarle, Tone og Roger har imidlertid booket hytte fra fredag til søndag på Notodden Camping. Det blir ingen felles bestilling av overnatting - så ønsker du å overnatte på samme sted så ring til Notodden Camping med én gang og bestill (35 01 33 10). Priser finner du her. Si du er medlem av Hedrum O-lag, så skulle de ordne så vi kommer i nærheten av hverandre. Det er enda noen hytter og plasser igjen. Blir vi mange her kan vi igjen ha et tradisjonelt langbord med diskusjon av veivalg og annet kos på kveldstid. Bli med da vel! :-)
Ny aktivitetsliste for perioden august - november

Postet av Hedrum Orienteringslag den 3. Aug 2014

2014-08-03: Ny aktivitetsliste med mange spennende aktiviteter er nå tilgjengelig. Følg linken på høyre siden på hjemmesiden vår (aktivitetslista) eller følg DENNE linken. Det er Hoveløpet og O-landsleiren for yngre som står først på planen. Her vil 3 av våre ungdommer (Sindre, Robin og Katrine) konkurrere og trene sammen med resten av o-ungdommen i Norge i 6 dager. 

Vi skulle gjerne deltatt på Night Hawk også, men det får vi ta igjen til neste år. Ellers er det også snart tid for Høstcup, trening og Lågendalsmarkedet. Følg med på hjemmesiden vår samt på vår Facebookside for siste nytt.

Fint om dere tar med venner og andre på trening etc. Er jo alltid hyggelig å få flere med. Nybegynnerkurs er det snart også (28/8). For mer informasjon om nybegynnerkurset ta kontakt med Jørgen (90825833).

Målet vårt i år er jo å nå 1400 enkeltstarter og 210 medlemmer - så her er det bare å stå på. I løpet av sommeren passerte vi 1000 enkeltstarter, men det er mange igjen. Gleder meg til å se dere alle utover sensommeren/høsten.
Hilsen Roger :-)
Informasjon om O-ringen i Sverige

Postet av Hedrum Orienteringslag den 15. Jul 2014

Endelig er alt klart for O-Ringen! :-D
2014-07-15: Nå er det under én uke til første løpsdag og kun 1 dag til o-campen åpner. De første fra Hedrum reiser hjemmefra allerede i dag. I år stiller vi med hele 30 startende fra Hedrum. Så det blir et skikkelig langt langbord denne gangen. Deltakerlisten finner du her. På selve o-campen blir det også mye liv. Et kart over o-campen finner du her. Vi har fått tildelt plassene F102-112, og de finner du her.

Adkomst O-Ringenbyen
O-Ringenbyen befinner seg i Norra Åsum, ca 4 km sør for Kristianstads sentrum. Det er skiltet fra E-22 ved avkjøring Vilan (nr.38) og avkjøring Vä (nr.36). Når du kommer til O-Ringenbyen så følg skilt og parkeringsvaktenes anvisninger.

Om du ikke er påmeldt, men er på ferie i Skåne i perioden 16-26/7, kom innom da vel. Alltid hyggelig med besøk! :-)

All informasjon om O-ringen finner du her.
Mangler du sted å være på Sankthansaften?

Postet av Hedrum Orienteringslag den 22. Jun 2014

Flott med bål!
2014-06-22: Ryktene går om at det kommer til å dukke opp noen HOL'ere ved Tollerodden i år. Blir nok i gressbakken ned mot Skotta. Om du ønsker å komme så ta med bord, stoler, grill, mat og drikke. Grillene tennes ca. kl. 18. Og så blir det selvfølgelig bål utpå kvelden (tennes ca 20.30). Se også her for mer info. (Merk at dette ikke er et arrangement i Hedrum O-lag's regi)Vestfold Vårcup, siste løp med sosial avslutning

Postet av Hedrum Orienteringslag den 16. Jun 2014

Dette er siste vårcup for i år - med sosial avslutning :-)
2014-06-16: I morgen er det siste vårcup med sosial avslutning. Kartet som benyttes er Teieskogen og frammøte er Kaldnesbanen (merket fra kanalbrua ved Tønsberg). Distansen er mellomdistanse. Som nevnt på sommeravslutningen har vi nå godt over 800 starter. Det er faktisk mulig for oss å nå 1000 starter FØR sommeren. Kom igjen folkens! Resultater fra tidligere løp finner du her:
Løp1 Løp2 Løp3 Løp4 Løp5 Løp 6
Løp 7 Løp 8 Løp 9 Sammenlagt

Husk at disse løpene passer for alle - også for deg som bare har fått med deg én trening/nybegynnerdag. Så om du leser dette og har vært med på nybegynnerkurset er du hjertelig velkommen. Ring til Tone (977 00 538) om det er noe du lurer på. :-)

Mer informasjon om hva du bør ha med deg osv finner du her. Møt så tidlig som mulig om du ønsker følge. Husk også å se på aktivitetslista for andre aktiviteter. Vi sees!
Sommeravslutning med grilling på torsdag

Postet av Hedrum Orienteringslag den 10. Jun 2014

Grillmat smaker alltid godt - og spesielt i godt selskap. Velkommen! :-)
2014-06-10: Også i år blir det sommeravslutning med grilling. Alle medlemmer er hjertelig velkommen - og ta gjerne med familie og venner. O-laget holder grill, stor stekeplate samt pølsebål. Du tar med deg mat, tilbehør, stol og bord.

Dette er en flott anledning for alle våre nye medlemmer til å bli kjent med de som har holdt på en stund. Grillen vil være varm fra kl. 18, men det er bare å møte opp i god tid før dette om du har lyst. Rekker du ikke å komme før kl. 18 så gjør ikke det noe da vi holder grillen varm en god stund. Stedet vi skal være på er lavvoen til Jørgen og Torill - den finner du her. Det er IKKE værforbehold - vi har god plass inne. Om det blir regn så sitter vi bare inne i lavvoen. Bilder fra lavvoen finner du her og her. Bare å ringe til Roger (91522964) om du har spørsmål. Vel møtt alle sammen!
Vi storkoste oss på Pinseløpene

Postet av Hedrum Orienteringslag den 9. Jun 2014

2 stolte karer (Henrik og Kristoffer) mottok premie for 4. plass på stafetten (Viljan måtte reise hjem litt tidligere)
2014-06-09: I pinsehelgen var det som kjent storinnrykk av o-løpere i Kongsberg. Det var ca 1500 personer som stilte til start hver dag. Vi stilte også sterke og hadde totalt 115 starter i løpet av disse tre dagene. Dette er ny rekord i nyere tid! I skogen ble det mange personlige seire, men også store utfordringer. Terrenget i Kongsberg er jo ikke helt likt det vi har hjemme.

De fleste overnattet på Raumyr skole hvor vi bl.a. hadde langbord med grilling hver kveld. På søndagskvelden var det hele 12 bord i langbordet. Da blir det alltid hyggelig! Ungane og ungdomment fant hverandre også - så de så vi voksne nesten ikke noe til.

Det virket som om alle koste seg med utfordringer, grilling, leking, diskutering og ikke minst det flotte været. Så dere som ikke var med i år - bli med neste år da vel. Her skjer det mye, både i og utenfor o-løypa. De også film fra Pinseløpet laget av Østlandsposten. En litt lengre versjon av filmen finner du her.

Resultatlistene finner du her:
Lørdag-vanlig
Lørdag-Elite
Søndag-vanlig
Mandag-vanlig
Mandag-ungdomsstafett

Et koselig langbord på kvelden med premieutdeling for de yngste, ungdommen, og de litt eldre.
Meld deg på til MIDTSOMMERLØPENE!

Postet av Hedrum Orienteringslag den 9. Jun 2014

Jippi, flere o-løp!
2014-06-09: Til helgen arrangeres Midtsommerløpene i Stokke. Her blir nok mange med og over 340 har allerede meldt seg på. Det blir sprint på lørdag og mellomdistanse på søndag. For dere ungdommer: Sprinten på lørdag inngår i MOT-TV cup'en. Ordinær påmeldingsfrist er tirsdag kl. 23.59. Si ifra til Tone (97700538) eller meld deg på selv på Eventor. Innbydelsen finner du her.O-festivalen på Norefjell 27-29/6

Postet av Hedrum Orienteringslag den 4. Jun 2014

Gøy å orientere sammen med MANGE andre! :-)
2014-06-04: Om litt over 3 uker braker det løs på Norefjell. Da arrangeres nemlig O-festivalen som er Norges flaggskip når det gjelder orienteringsløp. Dette er et meget bra arrangement for hele familien og enkeltpersoner uansett nivå. Håper derfor at så mange som mulig ønsker å være med. Det er allerede 19 som har meldt seg på fra Hedrum.

O-festivalen går over 3 dager (fredag 27/6 til søndag 29/6), men det er helt i orden å bare være med på enkeltløp om man ønsker det. Vi som skal være med på flere løp kommer til å overnatte i telt/bobil/campingvogn på en o-camp som ligger idyllisk til ved Krøderfjorden. Si ifra til Tone (977 00 538) om både påmelding til løp og overnatting. Husk at ordinær påmeldingsfrist er om 2 dager (6/6).

O-festivalen er et meget populært arrangement i Norge. Allerede nå er det påmeldt ca 1300 løpere til hver dag – og det blir stadig flere. Det blir mye artig, bl.a. sprintorientering ved skistua, Barnas O-festival samt langbord hver kveld. Ta også en titt på O-festivalen sin hjemmeside. Bli med du også da vel? :-D
Vestfold Vårcup, løp nr. 9

Postet av Hedrum Orienteringslag den 2. Jun 2014

Du kan starte selv om vi arrangerer løpet :-)
2014-06-02 (oppdatering): Her er PM
2014-06-02: I morgen er det vi som arrangerer vårcup'en, denne gangen på Heum (merket fra rv40 ved innkjøringen til Lysebo). Distansen er mellomdistanse. Som du kanskje har sett så nærmer vi oss nå 700 starter hittil i år. Møt opp og bidra til å nå målet på 1400 starter i løpet av året. Resultater fra tidligere løp finner du her:
Løp1 Løp2 Løp3 Løp4 Løp5 Løp 6 Løp 7 Løp 8 Sammenlagt

Husk at disse løpene passer for alle - også for deg som bare har fått med deg én trening/nybegynnerdag. Så om du leser dette og har vært med på nybegynnerkurset er du hjertelig velkommen. Ring til Tone (977 00 538) om det er noe du lurer på. :-)

Mer informasjon om hva du bør ha med deg osv finner du her. Møt så tidlig som mulig om du ønsker følge. Husk også å se på aktivitetslista for andre aktiviteter. Vi sees!
Flott innsats på KM i Helgen

Postet av Hedrum Orienteringslag den 1. Jun 2014

2014-06-01: I helgen var det som kjent KM sprint (lørdag) og mellomdistanse (søndag). Vi stilte med 21 løpere på lørdag og 24 på søndag. Det blir kåret kretsmester i alle A-klasser f.o.m 13 år, men det blir ikke utdelt medaljer i klassene over 21 år. Følgende fikk medaljer/ble kretsmester:

Lørdag: Sprint:
H17-18, Jarle Lysnes, Gull
D40, Kari R. Holt, Kretsmester
D45, Tone S. Lysnes, Kretsmester
D60, Anne Marit Nauf, Kretsmester
H60, Per Dag Nordkvelde, Kretsmester

Søndag: Mellomdistanse
D13-14, Hanna Johansson, Sølv
H17-18, Jarle Lysnes, Sølv
D19-20, Viktoria Gundersen, Sølv
H40, Anders Kristian Hol,t Kretsmester
D70, Astrid R. Lie, Kretsmester

Vi gratulerer så mye. Fullstendige resultatlister finner du her: Lørdag Søndag
Pinseløpene i Kongsberg

Postet av Hedrum Orienteringslag den 28. Mai 2014

Vi gleder oss alle til flotte opplevelser i Kongsberg i Pinsa :-))
2014-06-01: Og nå har vi 116 starter. Fremdeles mulighet for etteranmelding.
2014-05-30: Vi har nå 110 starter i Pinsen. Kan vi bli enda flere???

2014-05-28: Pinseløpene (7-9 juni) nærmer seg og alle som ønsker å være med bør nå melde seg på. Dette er et kjempeflott arrangement for hele familien så vel som enkeltpersoner. Vi fra Hedrum vil også ha felles overnatting som er et svært populært tiltak. Om du ikke har anledning til å overnatte kan du selvfølgelig kjøre fram og tilbake hver dag og bli med på ett eller flere løp (det er jo ikke så langt til Kongsberg). Det blir mange påmeldte fra hele Østlandsområdet - og det er vanligvis mange fra Hedrum også. Ved mange påmeldte blir det bare enda mer trivelig! :-)

Siste frist for ordinær påmelding er fredag 30. mai. Meld deg på til Tone (97700538) eller direkte på Eventor. Hun svarer også på spørsmål du måtte ha. Husk at du MÅ gi Tone beskjed om du ønsker å overnatte - grunnet melding til skole/brannvesen.

Også i år skal vi bo på Raumyr Skole. Dette er et nærmest perfekt sted (med sol så og si hele døgnet) hvor du kan velge å ta med deg campingvogn/bobil/telt eller overnatte i gymsal. Det blir selvfølgelig veivalgsdiskusjoner, grilling og annet sosialt på kveldene. Hele startkontigenten og overnatting på Raumyr Skole dekkes av klubben for alle. Mange vil reise oppover allerede fredag kveld.

Les videre for mer informasjon om Pinseløpene.

For 2 år siden hadde vi nesten 100 startende fra Hedrum på tre dager. Klarer vi å bli enda bedre i år??? Uansett så blir dette en salig blanding av medlemmer i alle aldere, spreke og mosjonister. Meld deg på du også - så får du blitt med på moroa. Vi håper at spesielt de nye vil ta turen til Kongsberg.

Det blir også en ungdomsstafett på mandag i år. Dette er en artig stafett med 2 etapper for aldersgruppen 11-12 og 13-16 år. Det kan starte 2 eller 3 personer på hvert lag. Har man 3 personer på laget starter 2 personer samtidig på 1. etappe. Når første person kommer i mål så løper 2. etappe ut. Les mer om selve stafetten her.

Lurer du på hvordan terrenget i Kongsberg er? Ta en titt her da vel. Og her har du link til innbydelsen.

VIKTIG FOR DE SOM ER 12 ÅR OG YNGRE
Du kan allerede nå ta en titt på årets kart og løyper her. Ta gjerne en kikk før du melder deg på.

Trimtext og Sport-8 vil ha salgstelt på arena hvor det blir salg av løpstøy, o-sko, kompass og mye annet. Så om det er noe du mangler eller bør bytte ut med noe nytt - så er muligheten der.

Dette bør du ta med deg på løpene:
Campingstol
Penger til kiosk
Niste
Drikke
EKT-brikke
Kompass
Løpstøy
Skift
+ annet nødvendig

Dette bør du ta med deg i tillegg om du skal overnatte:
Liggeunderlag
Sovepose
Mat
Drikke
Toalettsaker
Håndkle
Såpe
Kjølebag
Grill (om du har)
Grillmat
Campingbord og stol
+ annet nødvendig

På løpene er det varm dusj. Vi har også tilgang til garderobe/dusj samt kjøkken på skolen der vi skal overnatte.

Vi sees i Kongsberg. :-))
623 starter hittil i år

Postet av Hedrum Orienteringslag den 28. Mai 2014

Vi nærmer oss
2014-05-28: Vi har nå 623 starter hittil i år og er dermed nesten halvveis (45%) til å klare målet på 1400 starter i løpet av sesongen. Vi må imidlertid ikke hvile på laurbærene, men stå på helt til slutt. Nå er det straks KM, Pinseløp i Kongsberg og Midtsommerløp. Vi får nok mange med her. Vi sees! :-)Husk påmelding til KM sprint og mellomdistanse

Postet av Hedrum Orienteringslag den 26. Mai 2014

KM-helg
2014-05-26: Husk å melde deg på til kretsmesterskapet for sprint (lørdag) og mellomdistanse (søndag). Ordinær påmeldingsfrist er tirsdag 27. mai. Selv om det er KM er det også C-klasser og N-klasser. Det er også barneparkering (barnepass) for de som har små barn. Innbydelsene finner du her: lørdag søndag

Du melder deg på som vanlig hos Tone (977 00 538) eller selv på Eventor.
Vestfold Vårcup, løp nr. 8

Postet av Hedrum Orienteringslag den 26. Mai 2014

I Sande er det alltid gøy å løpe :-)
2014-05-26: I morgen arrangeres vårcup'en i skiarenaen på Vestskogen, merket fra jernbanen Sande sentrum. Distansen er også denne gangen mellomdistanse. Møt opp selv om det er noen kilometer å kjøre. Husk at vi skal klare å nå 1400 enkeltstarter i år. Resultater fra tidligere løp finner du her:
Løp1 Løp2 Løp3 Løp4 Løp5 Løp 6 Løp 7 Sammenlagt

Husk at disse løpene passer for alle - også for deg som bare har fått med deg én trening/nybegynnerdag. Så om du leser dette og har vært med på nybegynnerkurset er du hjertelig velkommen. Ring til Tone (977 00 538) om det er noe du lurer på. :-)

Mer informasjon om hva du bør ha med deg osv finner du her. Møt så tidlig som mulig om du ønsker følge. Husk også å se på aktivitetslista for andre aktiviteter. Vi sees!
Flott klubbmesterskap i går

Postet av Hedrum Orienteringslag den 23. Mai 2014

Noen av de blide HOL'erne, både løpere og publikum.
2014-05-23: I går ble klubbmesterskapet arrangert i Sandefjord, nærmere bestemt fra Sandefjord MC sine lokaler. Det var en utmerket arena for oss med et flott tun i skogkanten og etterhvert fyr i grillen. Det var også lette og vanskelige løyper - alt ettersom.

Hele 48 stykker stilte til start og konkurrerte om heder og ære. Resultatene med strekktider er nå tilgjengelig på nettet. Klubbmestere i år ble som følger: Hanna Johansson, Alvilde Karlsen, Kari Reppesgård Holt, May Nordkvelde, Anne Marie Ceeberg, Margith Reppesgård, Viljan van Raaij, Sindre Reppesgård Holt, Jarle Lysnes, Jørgen Fjære, Roger Lysnes, Tom Aasrum, Per Dag Nordkvelde, Bjørn H. Ceeberg og Anton Lomme. Gratulerer så mye! Les videre for å se et bilde til.

Nam nam, grillmat er godt!Vestfold Vårcup, løp nr. 7

Postet av Hedrum Orienteringslag den 19. Mai 2014

I kveld blir det en flott tur i Holemyra igjen :-)
2014-05-19: I morgen arrangeres vårcup'en i Lardal, nærmere bestemt i Holemyra v/Svarstad sentrum. Distansen er også denne gangen mellomdistanse. Regner med at vi blir veldig mange siden mange sikkert på få bort noen 17. mai kaker og været er bra. Husk at vi skal klare å nå 1400 enkeltstarter i år - og vi har MANGE igjen. Resultater fra tidligere løp finner du her:
Løp1 Løp2 Løp3 Løp4 Løp5 Løp 6 Sammenlagt

Husk at disse løpene passer for alle - også for deg som bare har fått med deg én trening/nybegynnerdag. Så om du leser dette og har vært med på nybegynnerkurset er du hjertelig velkommen. Ring til Tone (977 00 538) om det er noe du lurer på. :-)

Mer informasjon om hva du bør ha med deg osv finner du her. Møt så tidlig som mulig om du ønsker følge. Husk også å se på aktivitetslista for andre aktiviteter. Vi sees!
Gratulerer med 17. mai og 200-års jubileet!

Postet av Hedrum Orienteringslag den 17. Mai 2014

Hipp, hipp heisan.....hurraaaaaaaa.....
2014-05-17: Ha en flott feiring i dag med barnetog, fint vær, is, god mat og hva ellers som måtte dukke opp. Også møtes selvfølgelig vi fleste kl. 17 ved torget for å gå borgertoget. La oss vise hvor mange glade HOL-ere vi er. Gratulerer med dagen!Flott stemning i Borgertoget i dag

Postet av Hedrum Orienteringslag den 17. Mai 2014

Skikkelig gøy å gå i Borgertoget!

2014-05-17: Det var en kjempevellykket opptreden vi hadde i Borgertoget i dag. Det var 35 muntre HOL'ere som møtte opp og vi hadde en skikkelig orienteringsoppvisning hele veien. Vi hadde også plakater som viste forskjellen på gammelt og nytt kart. Takk for oppmøtet alle sammen. Dette var flott!!!

Bilder fra op.no: bilde 1 bilde 2 bilde 3
Trening i kveld på Verningen

Postet av Hedrum Orienteringslag den 15. Mai 2014

2014-05-15: Husk treningen kl 18 i kveld på Verningen. Selve samlingsstedet er i "sandtaket" rett nord for Ødegården. Trening for alle - også de som var med på nybegynnerkurset og eventuelt nye interesserte. Vi sees!Påmelding til Hjalmarløpet i dag

Postet av Hedrum Orienteringslag den 13. Mai 2014

Gøy i Skien!
2014-05-13: Søndag 18. mai arrangeres Hjalmarløpet i Skien og ordinær påmeldingsfrist er i kveld. Det er allerede påmeldt 15 fra Hedrum, men det er plass til mange fler. Så meld deg på selv på Eventor eller ring Tone 97700538. Se også løpsinnbydelsen.
Informasjon om Borgertoget

Postet av Hedrum Orienteringslag den 13. Mai 2014

Kom du også da vel? Jo flere jo bedre! :-D
2014-05-13: Klikk her for oppmøtested (plass nr. 13) Det er nå ca 30 personer som har sagt at de kommer til å delta på årets borgertog. Dette er veldig bra. Men jo flere vi er - jo bedre er det. Så om du kunne tenke deg å bli med selv om du ikke har meldt ifra så er det bare å komme. Du kan stille i løpstøy, overtrekkstøy eller pyntet (bunad etc). Dere som allerede har sagt dere kommer MÅ komme ikledd det dere har meldt ifra om - ellers kan det bli "krise". Det er ca 2/3 som kommer i løpstøy/overtrekkstøy.

NB: Har dere klær som kan minne om klærne fra grunnlovsåret 1814 - så ta på dem. Det er jo tross alt 200-års jubileum i år.

Alle tar med seg flagg (selvfølgelig) samt en kvist eller gren. Vi må jo lage litt "skog".

Kommer du i løpstøy/overtrekkstøy så ta med deg i tillegg et orienteringskart (fra ett eller annet løp du har vært med på), kompass og EKT-brikke.

Vi møtes litt nedenfor torget (plass nr. 13) kl. 17. Borgertoget går kl. 17.30, men vi trenger den tiden til å organisere oss. Noen skal være o-poster og andre skal løpe/gå rundt i ei o-løype. Resten skal være trær. Dette blir helt sikkert bra!

Har du spørsmål vedr. borgertoget så ta kontakt med Roger (915 22 964).

Vel møtt til et flott borgertog!
Vestfold Vårcup, løp nr. 6

Postet av Hedrum Orienteringslag den 12. Mai 2014

De som ikke var med forrige uke må springe ekstra fort i dag :-)
2014-05-13: I dag arrangeres vårcup'en i Arnadal, nærmere bestemt ved Arnadal idrettsplass. Distansen er mellomdistanse som forrige uke. Regner med at vi blir flere nå enn det vi var sist uke. Da var det nemlig bare 13 stykker som trosset været. Resultater fra tidligere løp finner du her:
Løp1 Løp2 Løp3 Løp4 Løp5 Sammenlagt

Husk at disse løpene passer for alle - også for deg som bare har fått med deg én trening/nybegynnerdag. Så om du leser dette og har vært med på nybegynnerkurset er du hjertelig velkommen. Ring til Tone (977 00 538) om det er noe du lurer på. :-)

Mer informasjon om hva du bør ha med deg osv finner du her. Møt så tidlig som mulig om du ønsker følge. Husk også å se på aktivitetslista for andre aktiviteter. Vi sees!

Minner også om borgertoget 17. mai. Vi er nå nærmere 30 som stiller opp. Kom du også da vel, i o-tøy eller 17. mai stas. Si ifra til Roger (915 22 964). Se her for mer informasjon.

Sportslig o-hilsen

Husk trening i kveld kl. 18 i Kvelde

Postet av Hedrum Orienteringslag den 8. Mai 2014

2014-05-08: Husk treningen kl 18 i Kvelde. Det er merket fra rv 40 i krysset ved Kvelde. Trening for alle - også de som var med på nybegynnerkurset og eventuelt nye interesserte. Vi sees!Planlegging til Borgertoget

Postet av Hedrum Orienteringslag den 7. Mai 2014

En, to, tre, hurra.....og der kommer Hedrum O-lag!
2014-05-07: Førstkommende fredag (9. mai) samles vi på Hedrum Ungdomsskole (i kantina) for å planlegge vår deltakelse i borgertoget. Vi håper så mange som mulig dukker opp. Vi starter kl. 17 og holder på 1-2 timer. Om du ikke kan komme kl 17 så går det fint å komme noe senere.

Det er fremdeles få som har meldt ifra om at de kan delta i Borgertoget. Viktig at du sier ifra til Roger (915 22 964) om du kan eller ikke. Det er jo en del som vanligvis er med på annet opplegg 17. mai, men fra ganske sikre kilder har jeg hørt at mange arrangementer har endret tidspunktene i år slik at flest mulig av Larvik's befolkning skal kunne delta/se på Borgertoget. Det er derfor muligheter for at du kan stille for Hedrum O-lag allikevel.

Se også forrige nyhet vedr. dette.

Hilsen Roger :-)
Klubbmesterskapet blir torsdag 22/5

Postet av Hedrum Orienteringslag den 7. Mai 2014

2014-05-07: Vi er nå 41 påmeldte. Så det hjelper seg :-)
I år blir klubbmesterskapet arrangert ved golfbanen i Sandefjord torsdag 22. mai. Det blir selvfølgelig grilling som vanlig etter løpet (vi holder grill). Påmelding gjøres til Tone (977 00 538) eller på Eventor. Se også innbydelsen. Følg også med på påmeldingslisten.Vestfold Vårcup, løp nr. 5

Postet av Hedrum Orienteringslag den 5. Mai 2014

Denne gangen er det mellomdistanse i Botne :-)
2014-05-05: I morgen arrangeres vårcup'en i Botne, nærmere bestemt ved Botnestua. Det er merket fra Gullhaug ved Fv 315. Denne gangen er det mellomdistanse. Vi har nå ca 400 enkeltstarter hittil i år og er dermed godt på vei til å klare målet vårt på 1400. Men vi må ikke slappe av - så møt opp. Resultater fra tidligere løp finner du her:
Løp1 Løp2 Løp3 Løp4 Sammenlagt

Husk at disse løpene passer for alle - også for deg som bare har fått med deg én trening/nybegynnerdag. Så om du leser dette og har vært med på nybegynnerkurset er du hjertelig velkommen. Ring til Tone (977 00 538) om det er noe du lurer på. :-)

Mer informasjon om hva du bør ha med deg osv finner du her. Møt så tidlig som mulig om du ønsker følge. Husk også å se på aktivitetslista for andre aktiviteter. Vi sees!

Minner også om borgertoget 17. mai. Se her for mer informasjon.

Sportslig o-hilsen
Roger  :-)
398 starter hittil i år

Postet av Hedrum Orienteringslag den 5. Mai 2014

Dette går jo som smurt!
2014-05-05: Vi har nå allerede 398 starter hittil i år (28 %) og er godt i gang med oppgaven med å nå 1400 starter i løpet av sesongen. Husk imidlertid at dette ikke betyr at vi kan slappe av. Vi må stå på helt til målet er nådd. Og gøy er det jo også. :-)

Husk Vårcup'en i morgen og Skjærgårdsløpene til helgen. Man kan fremdeles melde seg på begge steder.
Skjærgårdsløpene til helgen

Postet av Hedrum Orienteringslag den 4. Mai 2014

2014-05-04: Til helgen arrangeres Skjærgårdsløpene (se innbydelsen), denne gangen med vanlig sprint på lørdag og sprintstafett på søndag. Ordinær påmeldingsfrist er i morgen (mandag) kveld. Løpsområdet er ved Teieskogen som er et villa-strøk med noen spredte skogflekker beliggende rundt 2 skoler og en idrettshall med tilhørende fotballbaner.

På søndag er det som nevnt sprintstafett. Vi har allerede nok personer til 6 lag, men ønsker at flere stiller. Ring derfor til Tone (97700538) så raskt som mulig for å melde deg på. Stafett er gøy! Det er også løypetilbud til de som ikke ønsker eller kan delta på stafetten søndag.
Porsgrunn City Race 2014

Postet av Hedrum Orienteringslag den 1. Mai 2014

2014-05-01: Porsgrunn orienteringslag ønsker velkommen til det første Porsgrunn City Race torsdag 8. mai kl. 18.14. Dette er orienteringsløp i full lengde i by/urban bebyggelse. Arrangementet er et ledd i idrettens markering av grunnlovsjubileet i Porsgrunn kommune. Bli med og gjør o-sporten synlig i Porsgrunns bygater! Se fullstendig innbydelse her.Vestfold Vårcup, løp nr. 4

Postet av Hedrum Orienteringslag den 28. Apr 2014

Klarer vi å slå den utrolige rekorden fra forrige tirsdag på 59 deltakere???
2014-04-28: I morgen arrangeres vårcup'en i Stokke, nærmere bestemt ved Storås Skistadion. Det er merket fra FV 522. Distansen er sprint. Stokke IL har også lagt ut et PM (siste info før løpet). Forrige uke så var vi hele 59 HOL'ere som startet. Kan vi klare det utrolige å bli enda flere? Resultatet fra tidligere løp finner du her:
Løp1 Løp2 Løp3 Sammenlagt

Husk at disse løpene passer for alle - også for deg som bare har fått med deg én trening/nybegynnerdag. Så om du leser dette og har vært med på nybegynnerkurset er du hjertelig velkommen. Ring til Tone (977 00 538) om det er noe du lurer på. :-)

Mer informasjon om hva du bør ha med deg osv finner du her. Møt så tidlig som mulig om du ønsker følge. Husk også å se på aktivitetslista for andre aktiviteter. Vi sees!

Minner også om borgertoget 17. mai. Se her for mer informasjon.

Sportslig o-hilsen
Roger  :-)
Sprintløp i Stathelle 1. mai

Postet av Hedrum Orienteringslag den 27. Apr 2014

2014-04-27: Torsdag 1. mai arrangerer OK Skeidi sitt tradisjonelle løp Supersprint (se innbydelse). Løpet går i et artig område rett ved Stathelle Barneskole. Du har fremdeles mulighet til å melde deg på da den ordinære påmeldingsfristen er forlenget til i kveld kl. 23.59. Det er flere fra Hedrum som har meldt seg på allerede. Meld deg på selv på Eventor eller ring Tone (977 00 538).Herlige o-løp i Østfold i helgen

Postet av Hedrum Orienteringslag den 27. Apr 2014

2014-04-27: I helgen ble Norwegian Spring arrangert i Østfold. Dette er et av de største løpene i Norge. Det ble en fantastisk o-helg med flott terreng, flotte løype og kjempebra vær. På hjemmesiden har arrangøren lagt ut mye artig informasjon, bl.a. resultater og alle kart med løyper. Neste år hadde det hvert flott om vi kunne blitt mange fra Hedrum på denne flotte o-helgen. Noen av oss har laget noen enkle planer allerede.Hele 59 starter fra Hedrum i går

Postet av Hedrum Orienteringslag den 23. Apr 2014

2014-04-23: I går var det hele 59 HOL'ere som startet i Vårcup'en. Det var dermed nesten 1/3 av samtlige startende som var fra Hedrum. Dette er ny rekord. Nest største klubb var Sandefjord med 34 startende. Det er veldig hyggelig å se at så mange fra klubben koser seg med orientering og diskusjon om veivalg etc. etterpå. Resultatlisten finner du her. Gleder meg allerede til treningen i morgen.
Hilsen Roger :-)
Det blir bl.a. korridorløping på treninga i morra

Postet av Hedrum Orienteringslag den 23. Apr 2014

2014-04-23: Husk treningen i morgen i Kvelde. Oppstart kl. 18 og det er merket fra rv 40 i krysset ved Kvelde. Trening for alle - også de som var med på nybegynnerkurset og eventuelt nye interesserte. Vi sees!Hedrum O-lag i Amfi Larvik på lørdag

Postet av Hedrum Orienteringslag den 23. Apr 2014

2014-04-23: På lørdag skal Hedrum O-lag stå på Amfi i forbindelse med "Gøy på lørdag!" Alvilde har laget ei o-løype hvor man må gå innom en del butikker for å finne postene. Dette er en flott mulighet for oss å få vist oss fram i sentrum.

Det hadde vært fint om noen kunne hjulpet til med å overtale glade mennesker til å bli glade hedrum O-lag løpere eller andre ting! Vi trenger både unge og eldre. Fint om dere tar på O-lags-jakkene om dere velger å ta tur innom. Kontakt Alvilde (46421943) for mer informasjon og for å si ifra at dere kommer.
Vestfold Vårcup, løp nr. 3

Postet av Hedrum Orienteringslag den 21. Apr 2014

Dette blir et skikkelig vårløp med sol og varme :-)
2014-04-21: I morgen er vårcup'en i Rekkevik, merket fra rundkjøringen ved Gloppe. Distansen er sprint og det meldes om fint vær. Møt opp så vi klarer målet vårt på 1400 starter i år! Resultatet fra tidligere løp finner du her:
Løp1 Løp2 Sammenlagt

Husk at disse løpene passer for alle - også for deg som bare har fått med deg én trening/nybegynnerdag. Så om du leser dette og har vært med på nybegynnerkurset er du hjertelig velkommen. Ring til Tone (977 00 538) om det er noe du lurer på. :-)

Mer informasjon om hva du bør ha med deg osv finner du her. Husk også å se på aktivitetslista for andre aktiviteter. Vi sees!

Minner også om borgertoget 17. mai. Se her for mer informasjon.

Sportslig o-hilsen
Roger  :-)
Vi deltar i Borgertoget i år

Postet av Hedrum Orienteringslag den 15. Apr 2014

Endelig skal vi delta i Borgertoget igjen!
2014-04-15: Styret har besluttet at Hedrum O-lag vil delta i Borgertoget i år. Dette blir spennende da kommunen ønsker et litt annerledes tog siden det er grunnlovsjubileum i år. De ønsker at lag og foreninger finner en historisk vri på sitt innslag i Borgertoget.

Vi har jo mange kreative personer i laget så dette bør ikke by på noen problemer. Det er i tillegg viktig at vi møter mange slik at vi viser hvor aktive vi er. Vi trenger noen som kan stille i løpstøy, men det blir også mulig å møte i bunad eller annen finstas.

For å kunne planlegge dette godt ønsker vi derfor tilbakemelding fra alle medlemmer om de ønsker å delta eller ikke. Om du ønsker å delta vil vi også vite om du kan tenke deg å stille i løpstøy. Gi beskjed om dette til Roger (915 22 964 / roger@lysnes.net) så raskt som mulig.

La oss vise at ORIENTERING er en høyst levende idrett i Larvikdistriktet!
Trening og 2. del av nybegynnerkurset

Postet av Hedrum Orienteringslag den 8. Apr 2014

2014-04-08: På torsdag er det trening og nybegynnerkurs ved Hedrum Barneskole på Bommestad kl. 18. Bare å møte opp. Ingen avgifter. Dette er del 2 av nybegynnerkurset og vi håper at alle som var med første kvelden møter opp. Vi tar også imot nybegynnere som ikke har hvert med på første kveld. Passer for alle aldere (er du i tvil så ring 908 25 833). Se også info om første kveld. Mye av det samme gjelder nå. Vi sees! :-)
Vårcup 8 april fra Frostvedt skole

Postet av Hedrum Orienteringslag den 7. Apr 2014


Velkommen til vårcup løp nr. 2 i Vestfold o-krets sin årlige vårcup. Denne gangen er det vi i Hedrum O-lag som arrangerer. Start mellom kl. 17.30  og 19.00.

Det blir 5 løyper. Og alle løypene vil gå både i gater og litt i terreng. Nybegynnerløypa og c-løypene vil stort sett holde seg i gater og park. De tre lengste løypene vil også komme en tur ut i terrenget.

Skotøy å anbafale er joggesko for de to korteste løypene. Og terrengsko for de tre lengste.

De tre lengste løypene vil komme innom en rød og hvit merktet snitsling som vil kunne passeres. Det er merking av et anleggsområde for en ny mast som bygges. Kartoppslag på samlingsplass vil vise dette i et PM.

Ellers så må alle ta hensyn med å se seg til høyre og venstre når dere krysser trafikert vei.

Parkering ved samlingsplass og i rimelig gangavstand.

 
Meget vellykket nybegynnerkurs

Postet av Hedrum Orienteringslag den 3. Apr 2014

2014-04-03: I dag arrangerte vi vårens nybegynnerkurs. Det var over 20 fremmøtte og det må vi si oss meget fornøyde med. I tillegg var de fremmøtte meget lærevillige og interesserte - så her kan det virke som om vi snart får flere medlemmer.

Om noen av dere som var med på kurset leser dette - så er det bare å melde seg inn om dere ønsker. Følg denne linken eller klikk på BLI MEDLEM i menyen på høyre side. I tillegg er det også fint mulig å bli med på o-løpet på tirsdag. Si i så fall ifra til Tone (oppmannen/påmelderen vår) på telefon 977 00 538. Men uansett om der blir medlem eller ikke er dere hjertelig velkomne på kurskvelden neste torsdag. :-)
Utrolig mange fremmøtte i dag!

Postet av Hedrum Orienteringslag den 1. Apr 2014

Gøy å se så mange HOL'ere på løp! :-)))
2014-04-01: Resultatene er nå tilgjengelig her. Det var virkelig moro å være en Hedrum-løper i dag og det var nesten litt vanskelig å finne løpere fra andre klubber. Vi må nok ha hvert over 50 løpere totalt fra Hedrum (i resultatlisten står det at vi var 48 deltakere, men vi var over 50 da noen ikke ble registrert som startende). Det var også noen som var ute på sitt første orienteringsløp - og det kan være starten på en livslang interesse. Vi gleder oss allerede til neste uke da vi arrangerer Vårcup'en selv ved Frostvedt Skole.

Marius Mydland på sitt første o-løp
NB: Husk at vi har trening og nybegynnerkurs på Hedrum Barneskole kl. 18 på torsdag. Fortell til familie, klassekamerater, venner og kjente om det fine miljøet vårt og hør om de ikke har lyst til å være med de også. Si at om de møter opp på torsdag - så skal de bli tatt godt imot.
Vestfold Vårcup starter i morgen

Postet av Hedrum Orienteringslag den 31. Mar 2014

Gleder meg til å finne o-poster igjen! :-)))
2014-03-31: I morgen (1. april) starter endelig Vestfold Vårcup (innbydelse her). Da kan vi igjen sette i gang "jakta" på årets mål, som denne gangen er 1400 starter. Dette bør vi klare om alle er med og bidrar. Vårcup'en er en mellomting mellom trening og o-løp. Alle som var med på treninga i vinter bør stille her - samt alle andre o-løpere som ikke var med på treninga. De som er usikre på orienteringen sin vil få hjelp/følge. Man trenger ikke melde seg på på forhånd.

Vi har forhåndspåmeldt over 60 stykker fra Hedrum. Så møt opp alle sammen så vi viser hvor mange vi er. Se startlista her.

På vårcup'en i fjor var vi så mange som deltok at det enkelte ganger virket som om det var klubbmesterskapet vårt som ble arrangert. Klarer vi dette i år også? Arena for det første løpet er Bugårdsparken i Sandefjord. Det er merket fra innfartsveien til Sandefjord.

Møt opp ferdig skiftet i trenings/løpstøy. Ellers bør du ta med deg følgende:

- Tørt skift om du skulle bli våt
- Noe annet å ha på om løpsskoene skulle bli sølete/våte
- Campingstol (evnt stolsekk), kan være kjekt å ha
- Ved dårlig vær: regntøy
- Kompass/EKT-brikke (de som har)
- En flaske med vann/saft
- Penger om du ønsker å kjøpe noe i kiosken

Man starter når man vil mellom kl 1730 og 1900. Du får selvfølgelig følge rundt løypa om du trenger det, men da må du møte opp tidlig så du kan starte rett etter kl 1730.

Ta kontakt med Tone (977 00 538) om du har spørsmål om løpet. Om du har problemer med transport til løpet så ta kontakt med Roger (915 22 964) i god tid før avreise. Og ikke glem å ta en titt på aktivitetslista vår for å finne spennende aktiviteter fram mot sommeren.

Vel møtt til årets Vårcup!

Sportslig o-hilsen
Roger  :-)
Nybegynnerkurs torsdag 3. april

Postet av Hedrum Orienteringslag den 30. Mar 2014

Dette var jo ikke så vanskelig :-)
2014-03-29: Torsdag 3. april arrangerer vi nybegynnerkurs i orientering ved Hedrum Barneskole på Bommestad kl. 18. Vi ønsker enkeltpersoner og familier i alle aldere velkomne. Kurset er gratis og det kreves ingen forkunnskaper. Vi begynner med informasjon og teori inne, men forflytter oss raskt ut så vi kan prøve på orientering allerede første kvelden. Ta derfor på deg klær for en vanlig tur i skogen.

Vi er nå ca 200 medlemmer i Hedrum o-lag, men ønsker å dele denne fine sporten med flere. De siste årene har både antall medlemmer og aktivitetsnivå økt betraktelig. Hedrum O-lag satser på bredde og mestring krydret med ekstra opplæring for de som ønsker det. Velkommen skal dere være.
Påmelding til O-Ringen

Postet av Hedrum Orienteringslag den 30. Mar 2014


2014-03-30: O-Ringen nærmer seg og melder du deg på senest 31. mars til Tone (977 00 538) får du redusert pris på startkontingenten. Om du ikke vet hva O-ringen er så kan jeg fortelle at dette er verdens største orienteringsløp for hele familien som går over 6 dager i uke 30. Noen kaller det "et sommereventyr". I 2012 var det hele 21.000 løpere som deltok. Se også denne teaseren.

I år blir det minst 33 fra Hedrum som skal benytte noe av ferien sin her. Se hvem som har meldt seg på fra oss ved å klikke på O-Ringen logoen i menyen til høyre. Bli med du også da vel? :-)
Hvordan melde seg inn i laget vårt

Postet av Hedrum Orienteringslag den 28. Mar 2014

Bli med oss da vel? :-)))
Vi ønsker deg velkommen til Hedrum O-lag. Her vil du oppleve at vi har det hyggelig sammen og holder oss sunne og friske med orienteringssporten. Det er heller ikke dyrt å være medlem hos oss. Årsavgiften er som følger:

Aktive 20 år og eldre: 160,-
Aktive 12-19 år: 110,-
5-11 år: 60,-
0-4 år: Gratis
Støttemedlem: 50,-
Familie: 310,-
Merk: Vi har ingen ekstra avgift for treninger.


Send informasjonen under til post@hedrumolag.no for å melde deg inn:

Navn
Adresse
Fødselsdato og år
Telefon hjemme
Mobiltelefon
Epost-adresse

Kan du ikke sende epost så benytt en av følgende metoder:

  a) Ring til en av følgende personer: navneliste
  b) Send et brev/postkort til følgende adresse: Hedrum O-lag's adresse

Ønsker du mer informasjon om klubben vår kan du ta en titt på denne siden eller ta kontakt med en i styret. Vi ønsker alle nye medlemmer og andre interesserte hjertelig velkomne. Vi arrangerer selvfølgelig personlig opplæring om det er ønskelig.

Med vennlig hilsen
Hedrum Orienteringslag
Ny aktivitetsliste for perioden april - juli

Postet av Hedrum Orienteringslag den 28. Mar 2014

2014-03-28: Ny aktivitetsliste med mange spennende aktiviteter er nå tilgjengelig. Følg linken på høyre siden på hjemmesiden vår (aktivitetslista) eller følg DENNE linken. Som dere vil se av aktivitetslista så begynner vi allerede på tirsdag med Vårcup'en.

På torsdag er det o-trening og nybegynnerkurs på Hedrum Barneskole kl. 18. Flott om dere tar med venner og andre som har lyst til å prøve seg på orientering. Det koster ingen ting å være med. For mer informasjon om nybegynnerkurset ta kontakt med Jørgen (90825833).

Målet vårt i år er jo å nå 1400 enkeltstarter og 210 medlemmer - så her er det bare å stå på. Gleder meg til å se dere alle i o-løypa igjen i år.
Hilsen Roger :-)
Camp Stokke 13.-15. juni

Postet av Hedrum Orienteringslag den 27. Mar 2014

2014-03-27: Stokke IL's o-gruppe gjentar suksessen fra i fjor og inviterer igjen til Camp Stokke. Dette er en flott samling for aldersgruppen 13-16 år og arrangeres samtidig som Midtsommerløpene. På grunn av stort påtrykk bør man melde seg på allerede nå. Så si ifra til Per Einar (97553187) så raskt som mulig om du ønsker å være med. Hele innbydelsen har du her. I fjor var det mange som deltok fra Hedrum - og de var veldig fornøyde alle sammen!Avisa kommer på treninga i morgen

Postet av Hedrum Orienteringslag den 24. Mar 2014

2014-03-24: I morgen er det siste treninga før løpene begynner. Og i tillegg kommer avisa. Det er derfor viktig at så mange som mulig møter opp så vi får vist hvor mange vi faktisk er. Bildet blir tatt rett utenfor Hedrum Ungdomsskole kl. 18 - så møt opp selv om du ikke skal ut og løpe.

Merk at det blir utetrening for alle i morgen. Da blir det nemlig vanlig orientering den første time. De yngste og de som ikke har prøvd dette før får selvfølgelig kyndig veiledning og hjelp.

PS: Vi var faktisk hele 43 stykker på klubbkvelden forrige tirsdag.

Vi sees! :-)
Salg av treningsdress, løpsdrakt og hettegenser

Postet av Hedrum Orienteringslag den 17. Mar 2014

Hedrum O-Lag ønsker at flest mulig av klubbens medlemmer benytter klubbens treningsdress og løpsdrakt på trening og vanlige o-løp. I mesterskap må klubbens treningsdress og løpsdrakt benyttes. Siden vi har disse kravene så selges draktene til sterkt reduserte priser. I tillegg til trenings- og løpsdrakter kan også hettegenser og hettejakke kjøpes. Alle overdeler har påtrykt teksten Hedrum O-Lag m/logo.

Kontaktinfo til forvalter for løperutstyr finner du her. Det er bare å ringe for å avtale prøving og eventuelt kjøp av tøy. Kontant betaling.

Prisene er som følger (barn=0-16 år, voksne=17 år og eldre):

Kortermet løpsoverdel
Barn:     200,-
Voksen: 250,-

Thights
Barn:     200,- (sort)
Voksen: 250,- (grønn/sort)

Løpsbukse
Barn:     100,-
Voksen: 150,-

Kortermet løpsoverdel (gammel)
Voksen: 150,-

Langermet løpsoverdel (gammel)
Barn:     100,-
Voksen: 150,-

Treningsdress (foret og uforet)
Barn:     620,-
Voksen: 750,-

Hettejakke (hvit)
S, M, L, XL: 200,-

Hettegenser (grå)
XS og mindre: 200,-
Snart klart for avgang til Danmark

Postet av Hedrum Orienteringslag den 13. Mar 2014

I morra reiser vi. Jippi!!!!!! :-D :-D :-D

2014-03-13: I morgen tidlig så reiser ca 40 stykker fra Hedrum OL til Danmark for å lufte o-skoa. Dette er nok ny rekord! Dette har vi gledet oss til lenge nå. Vi møtes kl. 07.00 ved ST-1-stasjonen (gamle Jet) på Øya for utdeling av billetter.

På vei ned har vi bestilt frokost til alle sammen - så vi trenger ikke stresse med å smøre matpakke eller finne plasser. Om dere er nysgjerrige på PM, startlister etc så ta en titt på løpets nettside. Merk at i Danmark så kaller man PM for "instruktioner". Vi skal selvfølgelig bo og kose oss på Danland Feriesenter i Hirtshals.

Til dere som ikke skal være med denne gangen: Hold av samme helg neste år - da skal vi nedover igjen. Dette blir alltid en vellykket tur for alle sammen.
Klubbkveld på tirsdag

Postet av Hedrum Orienteringslag den 13. Mar 2014

2014-03-13: På tirsdag (18/3) er det KLUBBKVELD og ikke trening. Dette er en uhøytidelig kveld hvor alle medlemmer og foreldre kommer sammen til hyggelig samvær - barn og voksne. På forrige klubbkveld var vi 39 frammøtte, så det blir sikkert mange denne gangen også.

Klubbkvelden er denne gangen i kantina på Hedrum Ungdomsskole og begynner kl. 18 (inngang på baksiden av kantina). Her får du bl.a. høre om det som har skjedd og det som kommer til å skje. Mulig det også blir en overraskelse samt en konkurranse eller to. Bevertning blir det selvfølgelig også. Velkommen skal du/dere være.
Ingen trening denne uken

Postet av Hedrum Orienteringslag den 17. Feb 2014

2014-02-17: Denne uken er det vinterferie og derfor ingen trening. Husk å trene selv slik at ikke formen blir helt borte. Vi sees neste uke igjen. :-)Plan over treningen

Postet av Hedrum Orienteringslag den 4. Feb 2014

Oversikt over treningene finnes nå i aktivitetslista.

Treningene er hovedsakelig på tirsdager i vintersesongen og torsdager i sommersesongen fra kl. 18. Alle treningene er gratis. Husk å møte opp noe før selve treningen starter slik at vi ikke blir forsinket.

Treningen passer for alle aldere og nivåer. Vi vil så godt vi kan gi tilpasset opplæring og personlig oppfølging.

For spørsmål kan Sportslig Leder kontaktes.

Ikke glem løpene i Vestfold Vårcup og Høstcup som kan sees på som en utvidet trening.
Bowling og pizza for de yngste

Postet av Hedrum Orienteringslag den 29. Jan 2014

Nam nam!
2014-01-29: Nå blir det straks bowing og pizza for de yngste også. Neste tirsdag (4. februar) inntar vi Mester'n på Skreppestad for en morsom kveld. Påmelding senest 2. februar til Jørgen (908 25 833). Se også invitasjonen.61 feststemte deltakere på årsfesten

Postet av Hedrum Orienteringslag den 27. Jan 2014

Dette var gøy!
2014-01-27: Lørdag 25. januar ble det arrangert årsfest i Hedrum o-lag. Tradisjonen tro ble den avholdt på Åshall. Klubben når stadig nye høyder, også på fest. Det var i år 61 feststemte deltakere som spiste bifflapskaus og koste seg til flott dansemusikk av DuoVito. Bandet var svært fornøyd med deltakernes danseglede. Det var folk på gulvet hele tiden. 

De 20 først påmeldte deltakerne fikk sin velfortjente premie; sjokolade og refleks. Komiteen hadde snekret sammen en quiz med artige spørsmål. Som for eksempel; hva var åpningstiden på Nordbyen torsdag i juleuka? og skostørrelsen på Kari Holt sine o-sko. Samt at deltakerne fikk bryne seg på kjente og mer ukjente postbeskrivelser. Bløtkaker blei selvfølgelig servert – og spist opp!

Kvelden gikk fort med hyggelige mennesker, bare to jakker og en mobiltelefon lå igjen! (Den sorte damejakken har ennå ikke funnet sin eier.) Vi gleder oss allerede til neste år!

Festkomiteen :-)
Vellykket årsmøte i går kveld

Postet av Hedrum Orienteringslag den 22. Jan 2014

2014-01-22: Årsmøtet i går kveld gikk som planlagt med noe over 40 fremmøtte. Referat kommer senere, men noe kan kort oppsummeres her. Det nye styret ble Roger Lysnes (leder), Anders Kristian Holt (sportslig leder), Liv Kristin Aasestad (sekretær), Øyvind Røed (kasserer), Tom Aasrum (kartleder), Elin Bordøy (1. vara), Jørgen Fjære (2. vara).

Årsmelding ble godkjent med små endringer. Regnskap og budsjett godkjent. Alle forslag godkjent med små endringer. Så må det også nevnes at Sindre Holt fikk bestemannspremie, Tone Sølie Lysnes fikk innsatspokal, Tor Bjørvik gave for 20 år som leder av markedskomiteen og Margith Reppesgård ble utnevnt til æresmedlem. Resten kommer i referatet.
Vintertur til Solstua

Postet av Hedrum Orienteringslag den 21. Jan 2014

Endelig klart for Solstua igjen!
2014-01-21: Nå er det snart klart for vinterturen til Solstua på Lifjell. Dette er en flott familietur hvor vi holder sammen hele helgen og setter det sosiale i fokus. Man kan velge om man vil kjøre slalom eller ta seg en tur i lagrennsløypene. Vi pleier også ha pølsebål og akekonkurranse på dagen. Ellers har vi det koselig utover kvelden med god mat og kanskje noen konkurranser. Se innbydelsen. Meld deg på så raskt du kan - førstemann til mølla (begrenset med plasser). Påmeldingen åpnet på årsmøtet og flere plasser er allerede opptatt. Her er noen bilder fra to tidligere turer: 2012 2003Når og hvor er årsmøtet?

Postet av Hedrum Orienteringslag den 20. Jan 2014

2014-01-20: Husk at årsmøtet starter kl. 18 i morgen, tirsdag 21. januar på Åshall. Om noen lurer på hvor Åshall er - så klikk her. Agendaen er som følger:

0. Åpning
1. Godkjenne de stemme-berettige
2. Godkjenne innkallingen, sakslisten og forretningsorden
3. Valg av ordstyrer og referent, samt to medlemmer til å underskrive protokollen
4. Årsmelding og rapporter
5. Regnskap i revidert stand
6. Innkomne forslag
7. Fastsetting av medlemskontingenten
8. Vedta idrettslagets budsjett
9. Organisasjonsplan
10. Valg
11. Gaver, premier og utmerkelser.

Det blir bevertning i pausen. Etter årsmøtet vil Tom vise det siste innen kartfronten og han har bl.a. med seg eksempler på vårt siste kart (Kvelde sprintkart) som er under utarbeidelse.
Årsrapport med saksliste og dokumenter til årsmøtet er nå ferdig

Postet av Hedrum Orienteringslag den 17. Jan 2014

2014-01-17: Årsrapporten med saksliste og dokumenter til årsmøtet er nå ferdig. Vi beklager at dette har tatt lengre tid enn planlagt. Men som det heter: "Den som venter på noe godt - kan ikke vente for lenge". Du finner årsrapporten her.

På grunn av forsinkelsen får vi ikke sendt ut en papirkopi til medlemmene før møtet. Om du ikke har mulighet til å skrive ut rapporten selv kan du ta kontakt med Roger (915 22 964) for å avtale henting av utskrift. I henhold til loven så holder det å gjøre årsrapport med saksliste og dokumenter tilgjengelig på nettet.

Velkommen til årsmøtet tirsdag 21. januar kl. 18. Denne dagen blir det ikke trening.

Hilsen styret
Bowling og Pizza (13-18 år)

Postet av Hedrum Orienteringslag den 16. Jan 2014

Nam nam!
2014-01-16: Nå er det snart bowling og pizza. Tirsdag den 28. januar er det ungdommer som fyller 13-18 år i år som skal ut og kose seg. Påmelding senest 21. januar til Alvilde (46421943). Se også invitasjonen.Årsmøtet tirsdag 21. januar

Postet av Hedrum Orienteringslag den 16. Jan 2014

2014-01-16: Ikke glem årsmøtet på tirsdag 21. januar kl. 18 på Åshall. Denne dagen blir det ikke trening. Årsrapport med sakspapirer blir lagt ut på nettet så snart de er ferdig.Invitasjon til Årsfest

Postet av Hedrum Orienteringslag den 8. Jan 2014

Snart fæst!
2014-01-08: På vegne av Hedrum O-lag inviterer festkomiteen alle medlemmer over 18 år og foresatte til medlemmer under 18 år til årsfest på Åshall lørdag 25. januar kl 19:00. For mer informasjon se innbydelse. Vi kan love en hyggelig overraskelse til de 20 første som melder seg på (Vi har allerede fått noen påmeldinger!).

Hilsen festkomiteen HOL
Kari og Anders Kristian
Elin og Espen
Treningen begynner i dag

Postet av Hedrum Orienteringslag den 6. Jan 2014

2014-01-07: I dag begynner treningen igjen som vanlig ved Hedrum Ungdomsskole kl. 18. Husk at det er fullt mulig å ta med seg venner og kjente som vil prøve seg på orientering. Hvordan er vannet i bassenget i år tro? Kanskje enda varmere....eller kaldere?
Vi sees! :-)Aktivitetslista er oppdatert

Postet av Hedrum Orienteringslag den 1. Jan 2014

2014.01.01: Aktivitetslista er oppdatert med MOT.TV samlinger.Orienteringstur til Danmark 14-16/3

Postet av Hedrum Orienteringslag den 1. Jan 2014

Herlig, snart Danmark igjen! :-D

2014-01-01: Oppdatert 16/1: Vi har nå fått enda en 4-sengs leilighet. Så det er fremdeles en mulighet for å kunne bli med. I år blir vi flere enn på lenge og 33 personer er påmeldt hitttil. Hyggelig at så mange vil være med - så da når vi vel målet vårt på antall starter i år også (det målet bestemmer vi på årsmøtet). :-)

Det blir selvfølgelig tur til Danmark i år også. Turen er åpen for alle som ønsker, både aktive o-løpere og heiagjeng. Dette er en tur som ikke er oppdaget av så mange enda, men de som har blitt med en gang blir ofte med igjen og igjen og igjen. NordJysk 2-dagers (innbydelsen) arrangeres 15. og 16. mars. Se også innbydelsen vår for mer informasjon. Meld deg på senest søndag 12. januar til Roger Lysnes (roger@lysnes.net / 915 22 964).

Vi reiser med Superspeed fredag 14. mars kl. 0800. Retur fra Hirtshals søndag 16. mars kl. 1730 (ankommer Larvik kl. 2115). Vi har bestilt overnatting på et feriesenter ved Hirtshals med bl.a. badeland.