Julemesse 24-25 november

Postet av Hedrum Orienteringslag den 11. Nov 2018

Helgen 24-25 november skal vi arrangere Julemesse på Hedrum Ungdomsskole. Julemessa vil være åpen fra 11-16 begge dager i kantinen på Hedrum Ungdomsskole.

Det vil være kafeteria med salg av blant annet risgrøt, kaffe og vafler. Utstillere kommer og selger diverse håndarbeid, smykker, hjemmebakte julekaker, støpte lys og masse annet fint.

Følg arrangementet på Facebook her
Klubbkveld

Postet av Hedrum Orienteringslag den 22. Okt 2018

I morgen, 23. oktober, er det klubbkveld. Klubbkvelden arrangeres klokken 18:00 i kantina på Hedrum Ungdomsskole. Agendaen denne klubbkvelden er:

 • O-ringen 2019, mange har alt meldt seg på
 • O-festivalen 2019, hva slags oppgaver kunne du tenke deg?
 • Info fra NIF – Hva er mobbing?
 • Høstgampen, vårt siste løp for i år
 • MOT-TV
 • «Ungdommen har ordet»
 • Litt generell klubbinfo og aktiviteter gjennom vinteren

Det vil bli en pause med kaffe og "litt å bite i"


Vel møtt!
NM natt, jaktstart og Marummila

Postet av Hedrum Orienteringslag den 14. Okt 2018

Denne helgen har det vært flere O-løp. Lørdag var det NM i nattorientering. Sindre var med i klasse H19-20 E, og løp inn til en 13. plass av 28. I dag var det jaktsart i Norges Cup'en, Sindre kom inn på en 12. plass av 21. Veldig bra jobbet! 

Resultater NM i nattorientering
Resultater jaktstart


I dag var det også Marummila på Store Bergan barneskole i Sandefjord. Fra Hedrum hadde vi hele 21 startende i dag! Dette er kjempebra. Marummila er et litt annerledes O-løp. Det er herre- og dameklasser som er 2,5 km, 5 km og 10 km lang, og N-åpen. Alle klassene har felles start. 

Resultater Marummila
Granbardugnad 2018

Postet av Hedrum Orienteringslag den 13. Okt 2018

Da var granbardugnaden over for i år. Totalt skal vi samle 470 bunter a 20 kvister. På tirsdag var det 6 medlemmer som klipte og samlet sammen 110 bunter. Fredag var det samlet 4 "voksne guttær" som koste seg på lavvotur, samtidig som de fikk klippet før det ble mørkt. Lørdag var vi 15 medlemmer samlet, som fikk klippet og samlet resten av buntene med granbar. I 12 tiden samlet vi oss rundt et bål for ei pause og en matbit. Pølser ble grillet og koppen fylt opp med varm drikke. Etter pausen hadde vi 33 bunter igjen som skulle klippes, bæres, telles og lagt i bunter. Gjengen var veldig effektive og med godt humør går det unna.

Takk til alle som møtte opp og bidro på dugnaden!


Bilder fra lørdagen ser du under:
Høstens treninger er i gang

Postet av Hedrum Orienteringslag den 8. Okt 2018

Denne uken starter treningen opp som vanlig foregår på tirsdag og torsdag. Husk refleksvest og hodelykt, samt klær etter vær.

Tirsdag:

Treningen er på Hedrum Ungdomsskole 18-20. Annenhver tirsdag er alle ute med O-teknisk. Andre tirsdager er de under 12 år inne med eget opplegg. Per dags dato har vi ingen godkjent badevakt, så foreløpig ingen bading mellom 19-20. Styrketrening foregår som vanlig 19-20.

Mer info rundt tirsdagstreninger her


Torsdag:

På torsdager vil treningen være forskjellige steder med fokus på intervall og langturer. Treningen starter 18:00.

Mer info rundt torsdagstreninger her
Granbardugnad

Postet av Hedrum Orienteringslag den 27. Sep 2018

Nå er høsten kommet snikende, og det betyr granbardugnad. Helgen 12-13 oktober er satt av til dugnad og vi skal være på samme sted som i fjor; Vestmarkaveien.

Fredag 12. oktober er det lavvotur med granbarklipping, og felles dugnad lørdag 13. oktober. Lørdag starter vi 9:30 og utover. For å komme frem ta av mot Vestmarka i rundkjøringa ved Nordbyen. Rett etter kryssing under gamle E18 blir det merket mot høyre. Bommen vil ikke være låst. 

Som vanlig vil det være bål til grilling. 

Ta med:

 • Klær etter vær
 • Grillmat
 • Drikke (kald og/eller varm)
 • Sitteunderlag
 • Godt skotøy og klær som tåler skogen (f. eks fjellsko/ turklær)
 • Arbeidshansker, granbar stikker!
 • Sag eller grensaks

Alle er hjertelige velkomne til en hyggelig dag i skogen!


Skulle du ha noen spørsmål, kontakt Martin på tlf: 957 20 367.
Lågendalsmarkedet 2018

Postet av Hedrum Orienteringslag den 21. Sep 2018

Lågendalsmarkedet 2018 er over for denne gang, og vi ønsker gjerne å takke alle som har vært med å bidra. Alle som møtte opp for å hjelpe til med rigging/rydding, og dere som var der i helgen har gjort en veldig bra innsats. Uten dere hadde det ikke blitt Lågendalsmarkedet.

Og vi håper dere besøkende fant noen skatter blant våre lopper, eller nøyt mat/kaffe/kake fra våre kiosker. 

Et utvalg bilder fra helgen. Vi var så heldige å få med været begge dagene, og mange besøkende. 
Klubbmesterskap sprint

Postet av Hedrum Orienteringslag den 17. Aug 2018

Torsdag 24 august klokka 18:00 er det tid for klubbmesterskap i sprint. Denne gang er det Sandefjord OK som arrangerer, og det vil være på Ranvik Ungdomsskole. For full innbydelse se her

Etter løpet vil det bli servert grillmat og drikke.
Høstcup 2018 #1 i Andebu

Postet av Hedrum Orienteringslag den 13. Aug 2018

Endelig o-løp igjen - etter en laaaaang sommer!

Hei alle sammen!

Nok en sommer er over og det er på tide å få aktivisert kroppen igjen. I morgen (14/8) starter Vestfold Høstcup opp i Andebu etter samme modell som tidligere. Også i år har vi et mål om å klare 1750 starter i løpet av sesongen. Så det er bare å møte opp og bidra til at vi når målet.

Meld deg på via Eventor eller ved å kontakte Tone (977 00 538).

Ta gjerne med deg noen nye som ønsker å prøve på orientering.

Det er frammøte på Kjæråsveien 2, ved Fv. 305 2 km sør for Andebu sentrum. Merka fra
sentrum. Parkering ved samlingsplass. Se også PM. Pr. nå (mandag kl. 22.40) er hele 47 påmeldte fra Hedrum. Den desidert største klubben. Kjempebra at så mange melder seg på nå!

Møt opp ferdig skiftet i trenings/løpstøy. Ellers bør du ta med deg følgende:

- Tørt skift om du skulle bli våt - Noe annet å ha på om løpsskoene skulle bli sølete/våte - Campingstol (evnt stolsekk) - Ved dårlig vær: regntøy - Kompass/EKT-brikke (de som har) - En flaske med vann/saft - Penger om du ønsker å kjøpe noe i kiosken

Man starter når man vil mellom kl 1700 og 1830. Du får selvfølgelig følge rundt løypa om du trenger det, men da bør du møte opp tidlig så du kan starte rett etter kl 1700.

Vi sees!

Sportslig o-hilsen Roger :-)
Klubbmesterskap flyttet til Holt

Postet av Hedrum Orienteringslag den 31. Mai 2018

Innbydelse finner du her. Klubbmesterskapet er flyttet til Holt. Påmelding er innen 3. juni til Tone 977 00 538 eller på eventor. 
Artig trening på torsdag (OBS: treningen er flyttet)

Postet av Hedrum Orienteringslag den 23. Mai 2018

Slik ser A-løypa ut

OBS: Treningen er flyttet fra Surte til Blåbæråsen. Ta av fra gamle E-18 v/Skinmo mot Mørk. Når du kommer til Holttun kjører du vestover. Treninga er her.

På torsdag blir det trening i kompasskurs og ellers god retningssans. Kartet er ikke det aller beste, og passer derfor godt til å trene på kompasskurs og det å orientere etter høyder og andre "faste" ting i terrenget som for eksempel bekker og skrenter.

Eksempelet over er A-løypa. Der er det mye retningsendring og "rett-på-strekk". Poenget er å orientere mest mulig rett mot posten, og følge med på høydedrag, bekker ol.l. som passeres. Ha god kontroll underveis og vite på forhånd når posten skal dukke opp over neste kolle.

Også C-løypa og N-løypa får utfordringer. De skal også få prøve seg på kompasskurs og til dels vanskelig orientering. Poenget med trening er jo nettopp å trene på noe man kanskje ikke er så god på fra før av.

Så møt opp og prøv nye utfordringer. På denne treningen lærer du sikkert noe nytt.

Hilsen Roger :-)
Klubbmesterskap mellomdistanse

Postet av Hedrum Orienteringslag den 13. Mai 2018

Innbydelsen til klubbmesterskapet finner du her. I år er klubbmesterskapet på Surte, torsdag 7. juni klokken 18:00. Påmelding innen 3. juni til Tone 977 00 538 eller på eventor.


Grillmat og drikke blir servert etter løpet, kan bli lang vei å bære, så ta med noe lett.
KM Sprintstafett

Postet av Hedrum Orienteringslag den 12. Mai 2018

I dag har det vært KM sprintstafett, og vi hadde flere lag fra Hedrum med. I år var det flere av lagene som løp inn til medalje. Gratulerer til alle sammen!


Viljan og Henrik – Gull H13-16

Sindre og Anders Kristian – Sølv H17

Kari og Pernille – Sølv D17

Elin og Katrine – Bronse D17

Full resultatliste kan du se ved å klikke deg inn her
Invitasjon til pinseløpene i Kongsberg

Postet av Hedrum Orienteringslag den 10. Mai 2018

Her er noen ivrige som var med i 2014

Nå er det kun 1 uke til Pinseløpene i Kongsberg som arrangeres 19. - 21. mai i år. I år blir det altså en normal Pinse med 3 løp i Kongsberg. I år får vi også full tilgang til lokalene på den nye skolen samt at avslåing av lys/vifter er mulig. En perfekt Pinse er i anmarsj altså.

Dette er et kjempeflott arrangement for hele familien så vel som enkeltpersoner. Vi fra Hedrum vil ha felles overnatting på Raumyr Skole som er et svært populært tiltak. Om du ikke har anledning til å overnatte kan du selvfølgelig kjøre fra Larvik hver dag og bli med på ett eller flere løp (det er jo ikke så langt til Kongsberg). Det blir mange påmeldte fra hele Østlandsområdet - og det er vanligvis mange fra Hedrum også. Jo flere vi blir - dess triveligere blir det! :-)

Her ser du de som er meldt på fra Hedrum (72 starter pr. 10/5 kl. 23:30): Lørdag Søndag Mandag

Siste frist for ordinær påmelding er fredag 11. mai. Meld deg på til Tone (97700538) eller direkte på Eventor. Tone svarer også på spørsmål du måtte ha. Husk at du MÅ gi Tone beskjed om du ønsker å overnatte - grunnet melding til skole/brannvesen.

Også i år skal vi bo på Raumyr Skole. Siden den gamle skolen er revet helt ned og bygget opp igjen, skal vi overnatte i helt nye lokaler. Dette er et nærmest perfekt sted (med sol så og si hele døgnet) hvor du kan velge å ta med deg campingvogn, bobil, telt eller overnatte i gymsal. Det blir selvfølgelig veivalgsdiskusjoner, grilling og annet sosialt på kveldene. Selve overnattingen på Raumyr Skole dekkes av klubben for alle. Mange vil reise oppover allerede fredag kveld.

Vi har kost oss i Kongsberg i pinsa i mange år nå. Du kan jo ta en titt på hva som hendte i 2014 og 2012. Klarer vi å få over 100 starter totalt i år mon tro? Det hadde vært veldig hyggelig. Uansett så blir dette en salig blanding av medlemmer i alle aldere, spreke og mosjonister. Meld deg på du også - så får du blitt med på moroa. Vi håper at spesielt de nye vil ta turen til Kongsberg.

For mer informasjon klikk på lenkene under:


Dette bør du ta med deg på løpene:

 • Campingstol
 • Penger til kiosk
 • Niste
 • Drikke
 • EKT-brikke
 • Kompass
 • Løpstøy Skift
 • Annet nødvendig

Dette bør du ta med deg i tillegg om du skal overnatte i gymsal:

 • Liggeunderlag
 • Sovepose
 • Mat
 • Drikke
 • Toalettsaker
 • Håndkle
 • Såpe
 • Kjølebag
 • Grill (om du har)
 • Grillmat
 • Campingbord og stol
 • Annet nødvendig

På løpene er det varm dusj. Vi har også tilgang på garderobe/dusj på skolen der vi skal overnatte.

Vi sees i Kongsberg. :-)
Borgertog 17. mai

Postet av Hedrum Orienteringslag den 10. Mai 2018

Neste uke er det 17. mai og vi skal være med i borgertoget. I år er vi nummer 28, og skal møte opp klokka 17:00. Kom gjerne i O-tøy! Ta med det dere ønsker av brikker, O-poster, kart, kompass, brikke, grønne kvister ++. Vi skal møte opp på torget mellom Jazz Frisør og lekeplassen på torget.  Borgertoget starter å gå 17:15, så husk å vær tilstede innen da.


Trenger du løpstøy?

Postet av Hedrum Orienteringslag den 22. Apr 2018

Skal du supplere garderoben din med løpstøy for vårsesongen?

De som tenker at de skal supere garderoben sin med løpstøy må si ifra til Astrid (mob. 924 11 804) nå, bestillingen til Trimtex sendes i slutten av april. Husk å oppgi størrelse.

Har du behov for å prøve størrelse så ta kontakt.

Det er leveringstid på noe av tøyet, og da spesielt det tøyet med spesialtrykk for Hedrum O-lag.

Så meld fra til Astrid hva du tenker å kjøpe! 

Lavvotur for alle O-lagsdamer over 18 år

Postet av Hedrum Orienteringslag den 22. Apr 2018

Fredag 4. mai er det tid for årets lavvotur for alle O-lagsdamer over 18 år. Innbydelse og PM finner du her. Det er fra fredag til lørdag med en overnatting i lavvoen på Fjære.


Påmelding er innen 1. mai til Torill på tlf: 917 35 893 eller e-post: torillhf@gmail.com
Hedrum O-lag inviterer til nybegynnerkurs

Postet av Hedrum Orienteringslag den 18. Apr 2018

Er du interessert i orientering? Eller bare nysgjerrig på hva vi driver med? Nå inviterer vi til nybegynnerkurs. Det arrangeres på Hedrum Barneskole torsdag 26. april fra 18:00-19:30. Kurset er gratis, og barn under 8 år må ha følge med voksen. For innbydelse klikk her med mer info. 

Sindre vant begge dager på Norwegian Spring

Postet av Hedrum Orienteringslag den 17. Apr 2018

En fornøyd kar etter godt gjennomført løp

I helgen ble to av de største løpene i Norge arrangert, nemlig Norwegian Spring som består av Vårspretten og Solrenningen. Disse løpene hadde til sammen ca 2500 startende løpere. Vanligvis arrangeres også Vårstafetten for de yngste på lørdag, men pga mye snø ble det endringer i programmet. Arrangøren måtte flytte til et helt nytt kart og arena, samt at Vårstafetten måtte utgå. Det ble allikevel et glimrende arrangement i årets første skikkelig gode vårvær.

Fra Hedrum var vi ikke så mange som stilte til start, 7 på lørdag og 9 på søndag. Selv om enkelte syntes det var veldig kupert, spesielt på lørdag, var det artig å få orientert skikkelig i snøfritt terreng.

Sindre stilte i klasse H 19-20E begge dager. Han har jo trent meget godt de siste årene og nå begynner det virkelig å gi resultater. Han var ikke snauere enn at han likeså godt vant begge dager! På lørdag vant han med 1m 17s og på søndag vant han med 19 sekunder. Dette er en utrolig bra prestasjon. Vi har virkelig fått en VINNER i Hedrum O-lag!

Det som er flott med Sindre er at han har et pragmatisk forhold til prestasjonene i løypa. Han er fornøyd når han kommer høyt opp på resultatlistene, samtidig er han klar over hvor han har tapt tid og hvor han kan bli enda bedre. Det blir spennende å se hvor langt han kan komme.

Vi hadde også andre gode resultater. På lørdag kom Viljan på en flott 4. plass og var kun ETT sekund fra 3. plassen (det var hele 39 med i klassen). Ser man på strekktidene så lå han på 18. plass etter første post. Utover i løpet gikk han imidlertid opp mange plasser og lå på 3. plass da han stemplet på siste post, 3 sekunder foran han som lå på 4. plass. Du vet jo hva som skjedde Viljan, så det er bare å begynne med spurt-trening. Kanskje du kan få noen tips av Henrik. 😉 Henrik hadde nemlig beste spurttid i klassen.

Vi som var med i år gleder oss allerede til neste år. Håper det blir flere med fra Hedrum da.

Sportslig hilsen Roger-)

O-troll leir i Sandefjord 26.-27. mai

Postet av Hedrum Orienteringslag den 13. Apr 2018

26.-27. mai inviterer Sandefjord O-klubb til en O-troll leir for alle i alderen 8-12 år fra Vestfold og Telemark. Det vil være en overnatting på Unneberg Skole. Innbydelsen finner du her

Det vil være trening, lek og morro og en overnatting. I tillegg vil alle deltakere få en egen t-skjorte designet for den leiren.

Om du ønsker å være med, kontakt Torill Fjære på tlf: 917 35 893. Påmelding skjer klubbvis innen 16. mai.
Husk påmelding til årets første løp samt Norwegian Spring

Postet av Hedrum Orienteringslag den 2. Apr 2018

Fra Norwegian Spring 2016

Hei og velkommen til våren alle HOL'ere :-)

Håper dere har trent godt i vinter, for førstkommende søndag starter sesongen med o-løp på Rakke (innbydelse). Meld deg på selv via Eventor, eller ta kontakt med Tone (977 00 538). I år må vi virkelig stå på skal vi klare målet vårt på hele 2000 starter! Om alle blir med på noen få flere løp i år, så vil det faktisk gå ganske så greit. Så nå er det bare å melde seg på. Ordinær påmeldingsfrist er i morgen (tirsdag). Mange fra klubben er allerede påmeldt. :-)

Helgen deretter (14-15 april) er det Norwegian Spring (innbydelse). Et kjempeartig løp hvor mange deltar, faktisk ett av de største løpene i Norge. Norwegian Spring er også "stjerneløp" i år. Det betyr at alle fra HOL får dekket 100% av startkontingenten. Blir du med her også blir det nok et bra bidrag til å klare målet vårt på 2000 starter. :-)
Avreiseinformasjon for Danmarkstur 2018

Postet av Hedrum Orienteringslag den 6. Mar 2018

Nå er det kun få dager til avreisen mot Danmark og herlige dager. Gå inn på avreiseinformasjonen for å finne ut mer om turen. Oppmøtetidspunkt fredag er som vanlig kl. 07 på parkeringa ved terminalbygget for utdeling av billetter. Ta var på disse - de skal nemlig brukes på vei hjem også.

Lørdag og søndag er det o-løp. Lørdag kveld er det fellesmiddag ute på restaurant. Alle fasiliteter i badelandet kan benyttes fritt gjennom hele helgen.

Tar du noen bilder på turen og vil ha de på hjemmesiden? Send til Tonje Lysnes på enten facebook eller mail tonje@lysnes.net. Husk at om det er av personer må disse godkjenne bildene.
Påminnelse årsmøte og årsrapport

Postet av Hedrum Orienteringslag den 6. Feb 2018

Årsmøte blir tirsdag den 13. februar på Åshall. Vi starter opp klokka 18:00. Invitasjonen finner dere her.  Vi håper og ønsker at så mange som mulig bidrar.


Årsrapporten er også ferdig nå. Denne finner dere her. Her finner dere hvordan fjoråret gikk for Hedrum O-lag.
Bowling og pizza

Postet av Hedrum Orienteringslag den 25. Jan 2018

Søndag 11. februar blir det bowling og pizza for medlemmer i Hedrum O-lag som er mellom 10-20 år. Vi skal være på Mester'n og det starter klokken 17:30. Påmelding er til Anders Kristian innen 7. februar. 

Klikk her for å se hele innbydelsen. 
Muliget for påmelding til årsfesten også i kveld (tirsdag)!

Postet av Hedrum Orienteringslag den 23. Jan 2018

Fortvil ikke, det er enda mulighet for å melde seg på til årets store begivenhet - nemlig årsfesten!

Se alle detaljene her og meld deg på i en fart. ;-)

Vi sees snart! :-D
Innbydelse til vintertur 2. - 4. mars

Postet av Hedrum Orienteringslag den 22. Jan 2018

Solstua

Herlige Solstua hvor det gode liv leves!

Nå er det snart klart for vinterturen til Solstua på Lifjell. Dette er en flott familietur hvor vi holder sammen hele helgen og setter det sosiale i fokus.

Man kan velge om man vil kjøre slalom eller ta seg en tur i lagrennsløypene. Vi pleier også ha pølsebål og akekonkurranse på dagen. Ellers har vi det koselig utover kvelden med god mat og kanskje noen konkurranser.

For de som er interessert blir det som vanlig en tur i badstua etter skituren på lørdag.

Se innbydelsen og meld deg på så raskt du kan - førstemann til mølla (begrenset med plasser).

Påmelding senest onsdag 21. februar til Kari (holtkari@online.no / 95012070) eller Tone (tone@lysnes.net / 97700538).

Årsmøte

Postet av Hedrum Orienteringslag den 15. Jan 2018

Årsmøte blir tirsdag den 13. februar på Åshall. Vi starter opp klokka 18:00. Invitasjonen finner dere her. Vi ønsker å håper at mange kommer denne kvelden, viktige saker blir gjennomgått, premier delt ut for året som har vært, og som vanlig servering.

Kåre Aasestad har gått bort

Postet av Hedrum Orienteringslag den 14. Jan 2018


Æresmedlem Kåre Aasestad sovnet stille inn etter tid med sykdom. Han levde med sykdommen siste året, men klarte likevel å glede seg over o-sporten. Spesielt moro tror vi han syntes det var med løpsarena hjemme på gården Aasestad sist vår.

Kåre har vært medlem av Hedrum O-Lag helt siden starten og han var leder av klubben i mange av de første årene i klubbens historie. Han har vært en aktiv orienteringsløper og en god organisator som både løpsleder, løypelegger og turarrangør av høstrusleturer i Hvarnes de siste åra.

Kåre og Toril fikk to barn som også ble med som aktive i orienteringslaget. Ingar og Bjørn har med sine familier også deltatt aktivt.

Våre tanker går nå til Kåres familie, vi lyser fred over Kåres minne.
Årsfest 2018

Postet av Hedrum Orienteringslag den 5. Jan 2018

Nå er det endelig tid for den årlige årsfesten. Innbydelsen finner du her. I år blir årsfesten lørdag 27.01.18, og starter klokken 19:00.


Påmelding innen 19. januar ved innbetaling til konto 2510.07.08933, Vipps til 114286 Hedrum O-lag, evt. på SMS til: Thor Magne 41321331, Sissel 93212813, eller Christer 99720124. Husk å merke innbetalingen med navn og årsfest. Vi kan også ta kontant betaling ved frammøte

Pris:

250 ,- for medlemmer / foreldre til medlemmer
350 ,- for ikke-medlemmer


Vi ønsker alle medlemmer og ikke-medlemmer over 18 år hjertlige velkomne. Dette er en begivenhet du ikke vil gå glipp av!