Minneord om Margith Reppesgård

Postet av Hedrum Orienteringslag den 7. Sep 2015


Margith Reppesgård til minne (30.04.1940 – 07.09.2015)

I morges fikk vi en meget trist melding om at Margith Reppesgård er gått bort. Det er vanskelig å fatte at noen med en slik stayer-evne i det hele tatt kan gå bort. Gjennom hele sin aktive tid i Hedrum O-lag har Margith bidratt på alle fronter.

Margith gjorde det først og fremst meget bra sportslig. Hun var målbevisst og gav seg aldri. På 80-tallet gjennomførte hun et o-løp med brukket arm, og tidligere i år gjennomførte hun et o-løp med et brukket ben ved kneet. I Veteran-NM har hun gjennom årene fått mange medaljer av alle valører og også gjort det meget bra i VMOC (Verdensmesterskap for veteraner). Lokalt har hun blitt kretsmester og klubbmester et utall av ganger.

Margith var også svært aktiv i styrearbeid og hadde vervet som kasserer 1981-1984 samt nesten uten opphold fra 1995 til 2012. I tillegg har hun vært revisor, styremedlem, kvinnekontakt og medlem i treningsutvalget.

På Lågendalsmarkedet var Margith alltid på plass og hjalp datter Nina Bjerke i butikken. Men akkurat i år gikk ikke det siden benet var brukket og hun gikk med skinne. Da rigget hun seg i stedet til med en krakk til å hvile benet på og hjalp til med det økonomiske. Før markedet var hun alltid engasjert i planleggingen og spesielt bemanningsplanen tok hun ansvar for sammen med Astrid Lie.

Margith var også engasjert resten av året med diverse aktiviteter. Hun var som regel premieansvarlig på løp, la ut løyper for skolearrangement, arrangerte høstrusleturer, kom alltid på dugnader, arrangerte fellesturer, var vertskap på møter/fester, osv osv.

For dette har hun fått innsatspokalen hele to ganger - 1978 og 2011. I tillegg ble hun meget fortjent tildelt æresmedlemsskap i 2014.

Hun vil bli dypt savnet av hele o-laget og ikke minst av sin familie. Vi lyser fred over Margith Reppesgård sitt minne.

Hedrum Orienteringslag
Roger Lysnes, Leder

1 Kommentar

Kommentarer

  • Tor Bjørvik

    Det blei et sjokk da Rakel ringte i kveld og fortalte det utrolige, at MARGITH er død. Jeg husker så godt første gang Margith og Magnar var med på tur i O-laget. Det var til Høydalsmos 2-dagers. Vi campa sammen i Eidsborg ovafor Dalen. Jeg foreslo at vi skulle ta en tur opp på toppen av det 1000 meter høye Eirefjøll om kvelden. Margith, som jeg da ikke kjente spesielt den gangen, var positiv med en gang, og den som vara først på toppen, var Margith! Da blei jeg imponert, og skjønte at dette var ei dame utenom det vanlige. Etter kort tid var Magnar og Margith kromtapper i O-laget, som har gjort en innsats som ikke kan måles. Margith var et ja-menneske, og samtidig så samvittighetsfull. En kunne alltid stole på Margith! Beskjeden på egne vegne, men alltid innstilt på å bidra til det beste for laget, Jeg vil her også gjerne takke for det dere, Margith og Magnar, gjorde for mor og far i deres siste år, og ikke minst for far etter at mor gikk bort. Dere var de beste vennene deres, til tross for aldersforskjellen. Kjære Magnar, Anne Gro og Nina med familier: Vi føler med dere i sorgen over vår alles kjære Margith. Det er vel en fattig trøst, men Margith etterlater seg et godt minne på alle fronter.

    07 september 2015

Logg inn for å skrive en kommentar.