Og så kom regnet...

Postet av Hedrum Orienteringslag den 16. Jun 2020

Vi var nærmere 30 stykker som møtte til sommeravslutning ved Holttun. De som kom tidlig fikk kost seg med grillmat og en god prat. Men...så begynte ryktet å svirre rundt bordene om at noen hadde følt et regndrypp på hånden. Og så var det en til som kjente noe...

Noen minutter senere falt himlen ned som noen sier. Vi måtte dermed søke ly innendørs. Da benyttet Roger anledningen til å informere litt. Her er en kjapp oppsummering:

  • Det arrangeres flere løp i sommer som sikkert frister. Det er bl.a. snart KM sprint og mellomdistanse. Og i juli arrangeres Fjelløpet. Hold deg oppdatert på Eventor.
  • Vi har nå ett turorienteringskart klar for salg. Dette må kjøpes og lastes ned på https://turorientering.no/hedrumol. Vi har allerede solgt 6 kart.
  • På styremøtet i går ble det besluttet at medlemmene ikke skal ha utgifter i forbindelse med de nye touch-free brikkene. Meld dere på som vanlig til løp, og dere blir ikke fakturert for brikkeleie. Etterhvert vil vi kjøpe slike brikker til alle slik at vi slipper å leie.
  • Vårt arrangement Sørlandsgaloppen neste år er flyttet til 2022. Vi kommer tilbake med mer informasjon senere. Vi skal arrangere sammen med Lardal OL og Larvik OK.
  • En meget forsinket 50-års jubileumsberetning er snart klar for visning. Roger leste noen korte utdrag fra rapporten som en slags "teaser" (lokkemiddel). Utdragene finner du neders i denne nyheten.

Kvelden ble avsluttet tidlig pga regnet, men tror alle fikk kost seg litt allikevel. Jeg ønsker alle en god sommer - og så sees vi igjen i august. Og ikke glem de løpene som arrangeres fra nå av og utover i sommerren.

Sommerlig hilsen fra Roger 🌞


Her er utdragene fra jubileumsrapporten som snart er tilgjengelig på nettet:

Den første starten

Før Hedrum orienteringslag ble stiftet, hadde Hvarnes Idrettslag, Farrisbygda Idrettslag, Kvelde Idrettslag og Hedrum Idrettslag hver sine orienteringsgrupper. I alle 4 lagene var aktiviteten i første halvdel av 60-årene svak. I 1965 var det faktisk totalt kun 4 o-løpere som deltok regelmessig på løp fra disse o-gruppene. Man begynte derfor å diskutere sammenslåing og ble raskt enige om å innkalle til et møte for å drøfte dette. Dersom det var interesse for dette skulle det dannes et nytt lag.

O-pusten og ungdomsutvalget

Så kom det et forslag om det ikke var en god ide å lage en klubb-avis. Det syntes alle i ungdomsutvalget var en god ide. De fikk god respons hos styret og dro i gang med å lage første utgave. De fikk reklame og innslag fra både leder og kjente navn som Drugis Drågsepper og Rot Kivrøjb.

Oppturer og andre glimt fram til 1990-tallet

Når vi var med på Sørlandsgaloppen på Sørlandet fra 1979 og utover på 80-tallet, hadde vi i flere år vår egen o-camp på Voje i Vegårshei. Her hadde vi avtale med en bonde om å få ligge på tunet til en nedlagt gård som han eide, like ved et idyllisk vann. Hver morgen var det ringing med ei kubjelle for felles bading.

O-ringen og Europa - et artig tilbakeblikk fra Per Dag Nordkvelde

Da var det Helge, Paul Rune, Morten, Per Ingar og jeg som dro. Vi hadde leid en folkevognbuss, og hadde med en bil til som vi plasserte i en låve i Danmark. Vi hadde en turnus på 2 timers kjøring. Første overnatting var i Sønderborg. Da vi skulle videre dagen etter, fant Per Ingar ut at avkjøringen til Tyskland gikk nordover. Ikke noe problem tenkte han, krysset motorveien, over midtrabatten, og tordnet sydover mot Tyskland.

Resultater klubbmesterskap

1966 Damsmyr, Prestegårdsskogen. Det første klubbmesterskapet.

Gutter u/18 år:       Arne Løve

Menn 18-35 år:       Annullert fordi alle var kjente i området.

Menn o/35 år:        Paul NordkveldeKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.