Sindre på Junior-NM

Postet av Hedrum Orienteringslag den 11. Sep 2016

Flotte omgivelse i årets vertskaps-by for NM, Bodø

I løpet av livet er det enkelte dager man må ta et ekstra skritt frem. Denne uken var det nok kanskje slik for Sindre Holt da han reiste helt til Bodø for å delta på sitt første junior NM. Her er mindre lek og mer alvor enn på Hovedløpet - og det arrangeres samtidig med senior NM. Allikevel er det ikke mer alvorlig enn at det er spennende og morsomt i tillegg til å være utfordrende. Sindre var med på langdistansen torsdag og mellomdistansen lørdag.

På langdistansen benyttes kart i målestokk 1:15000 som vanlig i NM. Dette er også standarden for VM. Vi løper jo ikke på denne målestokken til vanlig og Sindre sa etter løpet at dette var uvant og at han ikke helt klarte å omstille seg til denne målestokken. Han bommet en del, men hadde også noen bra strekk. Var ikke fornøyd med løpet. Ifølge strekktidene gikk det ikke så aller verst til og med 5. post. Men på 6. post ble det en større bom og mange minutter gikk tapt. Sindre havnet til slutt på en 30. plass av 63 startende.

På lørdagens mellomdistanse gikk det mye bedre. Flere av strekkene var virkelig gode og spesielt på de 4 første strekkene gjorde han et kjempe-løp. På 4. post lå han helt oppe på en 3.-plass! På 5. post gikk han dessverre på en større bom og havnet en del lengre ned på resultatlista. Etter dette ble konsentrasjonen kanskje litt borte og noen flere bommer kom. Han endte allikevel på en helt grei 24. plass av 70 startende. Det skal man ikke være misfornøyd med.

Alt i alt var ikke Sindre fornøyd med resultatene i sitt første junior NM. Det er imidlertid ingen grunn til å henge med hodet av mesterskapets resultater. Det er mange som har kommet til sitt første mesterskap og hatt "skuffende" resultater, men så glimret helt i toppen i senere mesterskap. Så bare stå på Sindre. Om du vil kan du nå langt. Og vi heier på deg uansett!