Og så kom regnet...

Postet av Hedrum Orienteringslag den 16. Jun 2020

Vi var nærmere 30 stykker som møtte til sommeravslutning ved Holttun. De som kom tidlig fikk kost seg med grillmat og en god prat. Men...så begynte ryktet å svirre rundt bordene om at noen hadde følt et regndrypp på hånden. Og så var det en til som kjente noe...

Noen minutter senere falt himlen ned som noen sier. Vi måtte dermed søke ly innendørs. Da benyttet Roger anledningen til å informere litt. Her er en kjapp oppsummering:

 • Det arrangeres flere løp i sommer som sikkert frister. Det er bl.a. snart KM sprint og mellomdistanse. Og i juli arrangeres Fjelløpet. Hold deg oppdatert på Eventor.
 • Vi har nå ett turorienteringskart klar for salg. Dette må kjøpes og lastes ned på https://turorientering.no/hedrumol. Vi har allerede solgt 6 kart.
 • På styremøtet i går ble det besluttet at medlemmene ikke skal ha utgifter i forbindelse med de nye touch-free brikkene. Meld dere på som vanlig til løp, og dere blir ikke fakturert for brikkeleie. Etterhvert vil vi kjøpe slike brikker til alle slik at vi slipper å leie.
 • Vårt arrangement Sørlandsgaloppen neste år er flyttet til 2022. Vi kommer tilbake med mer informasjon senere. Vi skal arrangere sammen med Lardal OL og Larvik OK.
 • En meget forsinket 50-års jubileumsberetning er snart klar for visning. Roger leste noen korte utdrag fra rapporten som en slags "teaser" (lokkemiddel). Utdragene finner du neders i denne nyheten.

Kvelden ble avsluttet tidlig pga regnet, men tror alle fikk kost seg litt allikevel. Jeg ønsker alle en god sommer - og så sees vi igjen i august. Og ikke glem de løpene som arrangeres fra nå av og utover i sommerren.

Sommerlig hilsen fra Roger 🌞


Her er utdragene fra jubileumsrapporten som snart er tilgjengelig på nettet:

Den første starten

Før Hedrum orienteringslag ble stiftet, hadde Hvarnes Idrettslag, Farrisbygda Idrettslag, Kvelde Idrettslag og Hedrum Idrettslag hver sine orienteringsgrupper. I alle 4 lagene var aktiviteten i første halvdel av 60-årene svak. I 1965 var det faktisk totalt kun 4 o-løpere som deltok regelmessig på løp fra disse o-gruppene. Man begynte derfor å diskutere sammenslåing og ble raskt enige om å innkalle til et møte for å drøfte dette. Dersom det var interesse for dette skulle det dannes et nytt lag.

O-pusten og ungdomsutvalget

Så kom det et forslag om det ikke var en god ide å lage en klubb-avis. Det syntes alle i ungdomsutvalget var en god ide. De fikk god respons hos styret og dro i gang med å lage første utgave. De fikk reklame og innslag fra både leder og kjente navn som Drugis Drågsepper og Rot Kivrøjb.

Oppturer og andre glimt fram til 1990-tallet

Når vi var med på Sørlandsgaloppen på Sørlandet fra 1979 og utover på 80-tallet, hadde vi i flere år vår egen o-camp på Voje i Vegårshei. Her hadde vi avtale med en bonde om å få ligge på tunet til en nedlagt gård som han eide, like ved et idyllisk vann. Hver morgen var det ringing med ei kubjelle for felles bading.

O-ringen og Europa - et artig tilbakeblikk fra Per Dag Nordkvelde

Da var det Helge, Paul Rune, Morten, Per Ingar og jeg som dro. Vi hadde leid en folkevognbuss, og hadde med en bil til som vi plasserte i en låve i Danmark. Vi hadde en turnus på 2 timers kjøring. Første overnatting var i Sønderborg. Da vi skulle videre dagen etter, fant Per Ingar ut at avkjøringen til Tyskland gikk nordover. Ikke noe problem tenkte han, krysset motorveien, over midtrabatten, og tordnet sydover mot Tyskland.

Resultater klubbmesterskap

1966 Damsmyr, Prestegårdsskogen. Det første klubbmesterskapet.

Gutter u/18 år:       Arne Løve

Menn 18-35 år:       Annullert fordi alle var kjente i området.

Menn o/35 år:        Paul Nordkvelde0 Kommentar

Velkommen til sommeravslutning på Holttun tirsdag 16. juni fra kl. 17.

Postet av Hedrum Orienteringslag den 13. Jun 2020


Vi prøver oss på en sommeravslutning på Holttun tirsdag 16 juni. Dette blir en helt uformell sammenkomst hvor det primære er å møtes for en koselig prat før sommeren. Er jo lenge siden vi har sett hverandre nå. Alle medlemmer er hjertelig velkomne. Dere kan komme fra kl. 17, men kom gjerne kl. 18.30 om dere ikke rekker før. 😊

Vi holder grill, antibac, såpe og vann. Dere tar med mat og drikke samt eventuelt egen grillklype og annet dere trenger. Det står noen benker og bord der, men fint om dere tar med eget bord og stoler i tilfelle det ikke er nok. Vi kan jo ikke trenge oss sammen på få bord i disse koronatider.

Vi håper mange møter så vi kan få tatt en skikkelig prat igjen. I dag var flere på o-løp, så kanskje disse vil ta med seg kartene. Pass imidlertid på 1-meters regelen når man for eksempel skal diskutere løypevalg etc. Håper dette blir en flott avslutning på en meget rar vårsesong.

Ønsker også å nevne at "Solkystløpet" arrangeres på onsdag av Larvik OK. Mer informasjon og påmelding finnes her.

Blir gøy å treffes igjen! 😃👍 


Smittevernregler

Som dere sikkert har fått med dere så er det nye regler for smittevern fra 15. juni. Da kan vi møtes inntil 200 personer på for eksempel et grendehus, som passer oss utmerket. Jeg vil imidlertid gjøre oppmerksom på følgende smittevernkrav vi må følge:

 • Minst 1 meter avstand (unntatt mellom de som er i samme husstand).
 • Ingen syke kan møte.
 • Mulighet for god håndhygiene.
 • Oversikt over hvem som er til stede.
 • Informasjon til dem som deltar.
 • Bistår med smitteoppsporing.
 • Følger relevante standarder om smittevern.

Det er Hedrum o-lag v/Roger Lysnes som er ansvarlig arrangør. Mer informasjon finnes her.


0 Kommentar

O-løp, tur-orientering og annet videre mot...og gjennom sommeren

Postet av Hedrum Orienteringslag den 8. Jun 2020

Hei alle HOL-ere 😃

Nå er det på tide å komme ut av korona-dvalen. Vi må selvfølgelig passe på å følge smittevernreglene fra myndigheter og Norges Orienteringsforbund, men selv med dem så kan vi utøve den sporten vi elsker så mye.


Oppdatert terminliste

Noen har sikkert fått med seg det Eelco informerte om på Facebook-gruppen vår for litt siden, nemlig oppdatert terminliste for sommeren i den nye stor-kretsen Vestfold og Telemark. Det første løpet ble arrangert av Larvik OK i Vestmarka 27. mai med 19 stykker fra Hedrum. Veldig bra!

De neste løpene er som følger:

På løpet neste helg (som er rammet inn med rødt) er det kun 2 stk. fra Hedrum påmeldt foreløpig. Men regner jo med at dette øker betraktelig fram mot påmeldingsfristen som er på onsdag. Ønsker du å melde deg på, eller å se litt nærmere på løpet, er det bare å klikke her. Alle andre løpe får du informasjon om på Eventor.


Egentrening og klubbtrening med o-poster

Ellers er Anders Kristian meget aktiv med å legge løyper og sette ut poster. Vi har poster liggende ute, som en del andre klubber, som du kan løpe gjennom når du ønsker. Det er altså et godt antall med poster liggende ute om du ønsker å ta deg en treningstur med poster. Du finner hele listen her.

Anders Kristian er også aktiv med å tilrettelegge for klubbtreninger. Deltakelsene på de siste treningene har hvert 2, 9 og 15. En meget bra økning altså. Se bare på bilde fra siste trening her. På torsdag blir det også trening, da fra Holttun som du finner her.


Turorientering

Helt til slutt (nesten) kan det nevnes at til helgen får vi endelig et turorienteringskart som dere og andre kan bryne seg på. Denne gangen blir kartet kun tilgjengelig for nedlasting fra nettet. Etter hvert kommer nok 3 kart til – og muligens blir også fysisk kart tilgjengelig på utsalgssteder. Vår turorienteringsopplegg finner du på turorientering.no. Oppretter du en bruker på turorientering.no kan du laste ned kart (kr. 50,- pr. kart), registrere poeng og konkurrere mot andre. Nesten som på Stolpejakten. Si ifra til alle du kjenner om dette!


Stolpejakt

Apropos Stolpejakt. Vi ønsker å sette i gang med dette, men skulle gjerne hatt en som kan tenke seg å være "primus motor" for Stolpejakten i klubben vår. Vi har allerede vært i kontakt med Stolpejakten flere ganger, så det formelle skal være i orden. Men det praktiske sliter vi litt med. Så om du synes Stolpejakten er gøy, og synes Hedrum også burde ha dette, ring til meg (Roger 91522964) med en gang. Da skal du få "frie tøyler" og få lov til å jobbe så raskt du ønsker med dette. Vi ønsker å starte opp umiddelbart. 😊Dette var ment som en kort melding fra meg, men ser at "skrivekløen" gjorde den litt lenger. Håper at dere orker å lese gjennom alt. Jeg ønsker også å nevne at det er en viss mulighet for at vi inviterer til en slags sommeravslutning, men det får tiden (raskt) vise.

Uansett får dere ha en flott sommer. Og kos dere med alt det gode været som sikkert kommer. Og så sees vi kanskje på noen løp i sommer – og i hvert fall på løp etter sommeren.


Sportslig hilsen fra "sjefen" Roger 😎


0 Kommentar

Det ble en veldig fin trening på Fjære i går

Postet av Hedrum Orienteringslag den 5. Jun 2020

Anders Kristian hadde laget bra løyper, og vi fikk alle brynet oss på et nytt terreng. Terrenget kunne by på litt av hvert, alt fra flotte drømmepartier til noe mer ruskete. Men det er jo slik det skal være for at det ikke skal bli kjedelig.

Etter treningen tok vi et fellesbilde av alle sammen, unntatt Martin som enda var ute i skogen. Siden vi brukte selvutløser la ingen merke til at Martin hadde plukket konvaller og fikk lurt seg med på bildet allikevel. Han er jo så høy at han fint kunne strekke seg over tretoppene.

Neste torsdag blir det trening ved Holttun. Der møtes vel vi alle igjen? Og kanskje det blir mer konvaller.

Sportslig hilsen Roger :-)


0 Kommentar

Bli med på treninga i kveld - på nytt kart og greier

Postet av Hedrum Orienteringslag den 4. Jun 2020

I dag blir det trening på et helt nytt kart. Det blir også vanlig løypetrykk og ikke håndttegnede løyper. Været blir også helt utmerket for en flott økt i skogen.

Stedet er ved lavvoen til Torill og Jørgen - så det blir et fantastisk sted å trene. Er du ikke kjent så finner du lavvoen her.

Ingen grunn til ikke å møte altså. Vi sees! :-)


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline