Granbardugnad og Lavvotur 2020

Postet av Hedrum Orienteringslag den 16. Sep 2020


Granbardugnad

Plutselig var høsten her igjen. Selv om det er litt skummelt med corona, så skal det gå helt fint med granbardugnad. Lørdag 26. september kl. 09.30 setter vi igang. Om du ikke kan komme så tidlig - så er det bare å komme senere. Jo flere vi blir etterhvert - jo bedre er det. :-)

Ta med deg en rosesaks til klippinga. Hekkesaks trenger du ikke, den blir for stor. Ellers må du ha på deg "skauklær". Ta også med bålmat (pølser etc), da det blir pølsebål etterhvert.

Her er slik det var i 2018: Lenke

Frammøtested er på Åsrumveien rett ved Mørk (nærmeste hus har adresse Åsrumveien 130). Det blir merka fra krysset Skinmoveien/Åsrumveien. Kommer du fra Laskenkrysset så ser du plassen rett før Mørk.

Stedet er ca her: https://kart.gulesider.no/m/tkGvy

Ta med:

 • Klær etter vær
 • Grillmat
 • Drikke (kald og/eller varm)
 • Sitteunderlag
 • Godt skotøy og klær som tåler skogen (f. eks fjellsko/ turklær)
 • Arbeidshansker, granbar stikker!
 • Sag eller grensaks

Alle er hjertelige velkomne til en hyggelig dag i skogen!


Lavvotur

Mannfolka prøver seg på "lavvotur" fra fredag denne gangen også. Men pga coronasituasjonen så blir det ikke lavvo denne gangen, men et større telt å overnatte i for å ivareta smittevernet. Mannfolka møter fredag kl. 15 (eller så tidlig du kan). Da rekker vi å klippe en del granbar før mørket stiger på - og vi kan begynne å "juge".

Fint om du sier ifra på forhånd til Martin (957 20 367) om du skal på lavvoturen. Dette for å vite hvor stor overnattingsplass vi må ha.


Har du ellers noen spørsmål, er det bare å kontakt Martin på tlf: 957 20 367.


2 Kommentarer

Kort info fra KM Lang og KM stafett i helgen

Postet av Hedrum Orienteringslag den 23. Aug 2020


Roger: "Jaggu godt jeg hadde et par resrær på laget!

I helgen ble det arrangert KM langdistanse og KM stafett. Det var ikke mange med fra Hedrum, men de som var der fikk god valuta for deltakelsen.

På lørdag var det tungt, men skikkelig godt o-terreng. Det ble ingen KM-medaljer til Hedrum denne dagen selv om innsatsen var høy. På søndag derimot, ble det bronsemedalje til Hedrum i klasse H 150. Roger, Espen og Anders Kristian var veldig fornøyde med dette. Vi hadde også et lag i klasse H 195 samt delt lag med Sandefjord i klasse D 13-16. Annika var godt fornøyd med sin innsats på laget i klasse D 13-16.

Resultatene finner du her: KM Lang / KM Stafett


0 Kommentar

Sommer'n er over - la o-løpa komme

Postet av Hedrum Orienteringslag den 16. Aug 2020

Selv skogen roper etter oss nå! 😊

Sensommer/høstsesongen er allerede i gang. Annika har løpt sterke løp i Hovedløpet på langdistanse og sprint. Henrik har fått brynt seg på NM Ultralang og Norgescup. I tillegg hadde vi 2 deltakere på publikumsløp sprint og 16 deltakere på Kjoseløpet. Så vi er absolutt i gang allerede.

På tirsdag starter Høstcupen opp med sprint i Tønsberg. Det blir helt sikkert en flott opplevelse i sommervarmen vi enda har. Det er 9 påmeldte fra klubben nå, men vi kan jo bli enda fler (jeg melder meg på straks). Rettelse 18. august: Jeg måtte melde meg av igjen da jeg er i karantene fram til torsdag/fredag. Den ordinære påmeldingsfristen har allerede gått ut, men man kan etteranmelde seg fram til tirsdag kl. 14. Merk at det IKKE er mulig å melde seg på etter det tidspunktet, ei heller direkte på arena. Dette grunnet Covid-19.

Meld deg på Høstcupen her. Se også innbydelse og PM.

Sommerferien for min del er nå "endelig" over - og jeg gleder meg til å møte dere alle på løp igjen. Helgen 22. - 23. august er det KM-helg (individuelt og stafett) - ikke glem det! 😉

Vi sees!

Hilsen R😃ger


0 Kommentar

Og så kom regnet...

Postet av Hedrum Orienteringslag den 16. Jun 2020

Vi var nærmere 30 stykker som møtte til sommeravslutning ved Holttun. De som kom tidlig fikk kost seg med grillmat og en god prat. Men...så begynte ryktet å svirre rundt bordene om at noen hadde følt et regndrypp på hånden. Og så var det en til som kjente noe...

Noen minutter senere falt himlen ned som noen sier. Vi måtte dermed søke ly innendørs. Da benyttet Roger anledningen til å informere litt. Her er en kjapp oppsummering:

 • Det arrangeres flere løp i sommer som sikkert frister. Det er bl.a. snart KM sprint og mellomdistanse. Og i juli arrangeres Fjelløpet. Hold deg oppdatert på Eventor.
 • Vi har nå ett turorienteringskart klar for salg. Dette må kjøpes og lastes ned på https://turorientering.no/hedrumol. Vi har allerede solgt 6 kart.
 • På styremøtet i går ble det besluttet at medlemmene ikke skal ha utgifter i forbindelse med de nye touch-free brikkene. Meld dere på som vanlig til løp, og dere blir ikke fakturert for brikkeleie. Etterhvert vil vi kjøpe slike brikker til alle slik at vi slipper å leie.
 • Vårt arrangement Sørlandsgaloppen neste år er flyttet til 2022. Vi kommer tilbake med mer informasjon senere. Vi skal arrangere sammen med Lardal OL og Larvik OK.
 • En meget forsinket 50-års jubileumsberetning er snart klar for visning. Roger leste noen korte utdrag fra rapporten som en slags "teaser" (lokkemiddel). Utdragene finner du neders i denne nyheten.

Kvelden ble avsluttet tidlig pga regnet, men tror alle fikk kost seg litt allikevel. Jeg ønsker alle en god sommer - og så sees vi igjen i august. Og ikke glem de løpene som arrangeres fra nå av og utover i sommerren.

Sommerlig hilsen fra Roger 🌞


Her er utdragene fra jubileumsrapporten som snart er tilgjengelig på nettet:

Den første starten

Før Hedrum orienteringslag ble stiftet, hadde Hvarnes Idrettslag, Farrisbygda Idrettslag, Kvelde Idrettslag og Hedrum Idrettslag hver sine orienteringsgrupper. I alle 4 lagene var aktiviteten i første halvdel av 60-årene svak. I 1965 var det faktisk totalt kun 4 o-løpere som deltok regelmessig på løp fra disse o-gruppene. Man begynte derfor å diskutere sammenslåing og ble raskt enige om å innkalle til et møte for å drøfte dette. Dersom det var interesse for dette skulle det dannes et nytt lag.

O-pusten og ungdomsutvalget

Så kom det et forslag om det ikke var en god ide å lage en klubb-avis. Det syntes alle i ungdomsutvalget var en god ide. De fikk god respons hos styret og dro i gang med å lage første utgave. De fikk reklame og innslag fra både leder og kjente navn som Drugis Drågsepper og Rot Kivrøjb.

Oppturer og andre glimt fram til 1990-tallet

Når vi var med på Sørlandsgaloppen på Sørlandet fra 1979 og utover på 80-tallet, hadde vi i flere år vår egen o-camp på Voje i Vegårshei. Her hadde vi avtale med en bonde om å få ligge på tunet til en nedlagt gård som han eide, like ved et idyllisk vann. Hver morgen var det ringing med ei kubjelle for felles bading.

O-ringen og Europa - et artig tilbakeblikk fra Per Dag Nordkvelde

Da var det Helge, Paul Rune, Morten, Per Ingar og jeg som dro. Vi hadde leid en folkevognbuss, og hadde med en bil til som vi plasserte i en låve i Danmark. Vi hadde en turnus på 2 timers kjøring. Første overnatting var i Sønderborg. Da vi skulle videre dagen etter, fant Per Ingar ut at avkjøringen til Tyskland gikk nordover. Ikke noe problem tenkte han, krysset motorveien, over midtrabatten, og tordnet sydover mot Tyskland.

Resultater klubbmesterskap

1966 Damsmyr, Prestegårdsskogen. Det første klubbmesterskapet.

Gutter u/18 år:       Arne Løve

Menn 18-35 år:       Annullert fordi alle var kjente i området.

Menn o/35 år:        Paul Nordkvelde0 Kommentar

Velkommen til sommeravslutning på Holttun tirsdag 16. juni fra kl. 17.

Postet av Hedrum Orienteringslag den 13. Jun 2020


Vi prøver oss på en sommeravslutning på Holttun tirsdag 16 juni. Dette blir en helt uformell sammenkomst hvor det primære er å møtes for en koselig prat før sommeren. Er jo lenge siden vi har sett hverandre nå. Alle medlemmer er hjertelig velkomne. Dere kan komme fra kl. 17, men kom gjerne kl. 18.30 om dere ikke rekker før. 😊

Vi holder grill, antibac, såpe og vann. Dere tar med mat og drikke samt eventuelt egen grillklype og annet dere trenger. Det står noen benker og bord der, men fint om dere tar med eget bord og stoler i tilfelle det ikke er nok. Vi kan jo ikke trenge oss sammen på få bord i disse koronatider.

Vi håper mange møter så vi kan få tatt en skikkelig prat igjen. I dag var flere på o-løp, så kanskje disse vil ta med seg kartene. Pass imidlertid på 1-meters regelen når man for eksempel skal diskutere løypevalg etc. Håper dette blir en flott avslutning på en meget rar vårsesong.

Ønsker også å nevne at "Solkystløpet" arrangeres på onsdag av Larvik OK. Mer informasjon og påmelding finnes her.

Blir gøy å treffes igjen! 😃👍 


Smittevernregler

Som dere sikkert har fått med dere så er det nye regler for smittevern fra 15. juni. Da kan vi møtes inntil 200 personer på for eksempel et grendehus, som passer oss utmerket. Jeg vil imidlertid gjøre oppmerksom på følgende smittevernkrav vi må følge:

 • Minst 1 meter avstand (unntatt mellom de som er i samme husstand).
 • Ingen syke kan møte.
 • Mulighet for god håndhygiene.
 • Oversikt over hvem som er til stede.
 • Informasjon til dem som deltar.
 • Bistår med smitteoppsporing.
 • Følger relevante standarder om smittevern.

Det er Hedrum o-lag v/Roger Lysnes som er ansvarlig arrangør. Mer informasjon finnes her.


0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline