Kort info fra styremøtet 2020.09.21

Postet av Hedrum Orienteringslag den 21. Sep 2020

Her følger en kort oppsummering av noen av sakene vi hadde oppe i styremøtet i kveld. Bare å ta kontakt med noen i styret om det er noe dere lurer på (eller send epost til post@hedrumolag.no). Eventuelt kan dere også legge inn en kommentar på denne saken (om du har logget deg inn).

 • Klubbmesterskapet 2020
  Vi gjør et forsøk på et enkelt arrangement av klubbmesterskapet for BÅDE sprint og mellomdistanse søndag 18/10 i Byskogen. Mer informasjon kommer snart.
 • Høstruslær LOT 2020
  Vi kommer til å arrangere 2 turer i år. Martin Nauf tar den ene og Anders Kristian tar den andre. Ta gjerne kontakt med en av dem om du har lyst til å hjelpe til (merke, ta imot betaling, parkeringsvakt, etc).
 • Granbardugnad og Lavvotur for guttær
  Dette blir arrangert til helgen. Se egen sak på hjemmesiden for mer informasjon.
 • Julemesse 2020
  Det blir dessverre ikke arrangert julemesse i år pga. COVID19.
 • Vinter-jukola
  Vi arrangerer Vinter-jukola 4. november 2020 og 3. februar 2021.
 • Årsfest og årsmøte
  Vi avventer situasjonen litt til og ser hvordan coronasituasjonen utvikler seg.
 • Tur til Solstua på Lifjell
  Hytta er bestilt, men vet enda ikke om dette kan bli noe av pga coronasituasjonen.
 • Nordjysk 2-dagers
  Dette arrangeres 12-14 mars 2021. Tur og opphold er bestilt, men vet enda ikke om dette kan bli noe av pga coronasituasjonen.
 • Turorientering
  Vi har hatt en forenklet turorienteringsopplegg i år. Selve løypene har holdt høy kvalitet, men vi har kun tilbudt kjøp på nettet i år. Det er 25 brukere som har registrert seg på nettet og det er lastet ned 64 kart.
 • Treninger høst/vinter
  Anders Kristian lager utkast til treningsplan. Ikke sikkert vi kan benytte gymsal og garderober/dusj på skolen på tirsdager.
 • Sørlandsgaloppen 2021
  Vi har utsatt vårt arrangement sammen med Lardal OL og Larvik OK til sommeren 2022.
 • 50-års jubileumsrapport
  Denne har ligget og "ruget" lenge, faktisk i flere år. I kveld fikk styremedlemmene overrakt en utskrift med en nesten ferdig versjon av rapporten. Det er kun siste korrektur som mangler.
 • Touch-frie brikker (Emitag)
  Alle utgifter i forbindelse med dette dekkes av klubben. Etterhvert vil vi kjøpe brikker til de aktive medlemmene i klubben.
 • Touch-fri arrangementsutstyr
  Roger sjekker med Emit om hvilke startpakker som finnes - og til hvilken pris.

Dette var altså kun en kort oppsummering av en del av sakene vi diskuterte i kveld. Det er som nevnt bare å ta kontakt med noen i styret (eller post@hedrumolag.no) om du har spørsmål vedr. disse. Neste styremøte blir 9. november. Har du noe du ønsker vi skal ta opp - så send det til post@hedrumolag.no.

I morgen er det Vårcup igjen, denne gangen i Sandefjord. Jeg gleder meg.

Sportslig hilsen Roger


0 Kommentar

Granbardugnad og Lavvotur 2020

Postet av Hedrum Orienteringslag den 16. Sep 2020


Granbardugnad

Plutselig var høsten her igjen. Selv om det er litt skummelt med corona, så skal det gå helt fint med granbardugnad. Lørdag 26. september kl. 09.30 setter vi igang. Om du ikke kan komme så tidlig - så er det bare å komme senere. Jo flere vi blir etterhvert - jo bedre er det. :-)

Ta med deg en rosesaks til klippinga. Hekkesaks trenger du ikke, den blir for stor. Ellers må du ha på deg "skauklær". Ta også med bålmat (pølser etc), da det blir pølsebål etterhvert.

Her er slik det var i 2018: Lenke

Frammøtested er på Åsrumveien rett ved Mørk (nærmeste hus har adresse Åsrumveien 130). Det blir merka fra krysset Skinmoveien/Åsrumveien. Kommer du fra Laskenkrysset så ser du plassen rett før Mørk.

Stedet er ca her: https://kart.gulesider.no/m/tkGvy

Ta med:

 • Klær etter vær
 • Grillmat
 • Drikke (kald og/eller varm)
 • Sitteunderlag
 • Godt skotøy og klær som tåler skogen (f. eks fjellsko/ turklær)
 • Arbeidshansker, granbar stikker!
 • Sag eller grensaks

Alle er hjertelige velkomne til en hyggelig dag i skogen!


Lavvotur

Mannfolka prøver seg på "lavvotur" fra fredag denne gangen også. Men pga coronasituasjonen så blir det ikke lavvo denne gangen, men et større telt å overnatte i for å ivareta smittevernet. Mannfolka møter fredag kl. 15 (eller så tidlig du kan). Da rekker vi å klippe en del granbar før mørket stiger på - og vi kan begynne å "juge".

Fint om du sier ifra på forhånd til Martin (957 20 367) om du skal på lavvoturen. Dette for å vite hvor stor overnattingsplass vi må ha.


Har du ellers noen spørsmål, er det bare å kontakt Martin på tlf: 957 20 367.


2 Kommentarer

Kort info fra KM Lang og KM stafett i helgen

Postet av Hedrum Orienteringslag den 23. Aug 2020


Roger: "Jaggu godt jeg hadde et par resrær på laget!

I helgen ble det arrangert KM langdistanse og KM stafett. Det var ikke mange med fra Hedrum, men de som var der fikk god valuta for deltakelsen.

På lørdag var det tungt, men skikkelig godt o-terreng. Det ble ingen KM-medaljer til Hedrum denne dagen selv om innsatsen var høy. På søndag derimot, ble det bronsemedalje til Hedrum i klasse H 150. Roger, Espen og Anders Kristian var veldig fornøyde med dette. Vi hadde også et lag i klasse H 195 samt delt lag med Sandefjord i klasse D 13-16. Annika var godt fornøyd med sin innsats på laget i klasse D 13-16.

Resultatene finner du her: KM Lang / KM Stafett


0 Kommentar

Sommer'n er over - la o-løpa komme

Postet av Hedrum Orienteringslag den 16. Aug 2020

Selv skogen roper etter oss nå! 😊

Sensommer/høstsesongen er allerede i gang. Annika har løpt sterke løp i Hovedløpet på langdistanse og sprint. Henrik har fått brynt seg på NM Ultralang og Norgescup. I tillegg hadde vi 2 deltakere på publikumsløp sprint og 16 deltakere på Kjoseløpet. Så vi er absolutt i gang allerede.

På tirsdag starter Høstcupen opp med sprint i Tønsberg. Det blir helt sikkert en flott opplevelse i sommervarmen vi enda har. Det er 9 påmeldte fra klubben nå, men vi kan jo bli enda fler (jeg melder meg på straks). Rettelse 18. august: Jeg måtte melde meg av igjen da jeg er i karantene fram til torsdag/fredag. Den ordinære påmeldingsfristen har allerede gått ut, men man kan etteranmelde seg fram til tirsdag kl. 14. Merk at det IKKE er mulig å melde seg på etter det tidspunktet, ei heller direkte på arena. Dette grunnet Covid-19.

Meld deg på Høstcupen her. Se også innbydelse og PM.

Sommerferien for min del er nå "endelig" over - og jeg gleder meg til å møte dere alle på løp igjen. Helgen 22. - 23. august er det KM-helg (individuelt og stafett) - ikke glem det! 😉

Vi sees!

Hilsen R😃ger


0 Kommentar

Og så kom regnet...

Postet av Hedrum Orienteringslag den 16. Jun 2020

Vi var nærmere 30 stykker som møtte til sommeravslutning ved Holttun. De som kom tidlig fikk kost seg med grillmat og en god prat. Men...så begynte ryktet å svirre rundt bordene om at noen hadde følt et regndrypp på hånden. Og så var det en til som kjente noe...

Noen minutter senere falt himlen ned som noen sier. Vi måtte dermed søke ly innendørs. Da benyttet Roger anledningen til å informere litt. Her er en kjapp oppsummering:

 • Det arrangeres flere løp i sommer som sikkert frister. Det er bl.a. snart KM sprint og mellomdistanse. Og i juli arrangeres Fjelløpet. Hold deg oppdatert på Eventor.
 • Vi har nå ett turorienteringskart klar for salg. Dette må kjøpes og lastes ned på https://turorientering.no/hedrumol. Vi har allerede solgt 6 kart.
 • På styremøtet i går ble det besluttet at medlemmene ikke skal ha utgifter i forbindelse med de nye touch-free brikkene. Meld dere på som vanlig til løp, og dere blir ikke fakturert for brikkeleie. Etterhvert vil vi kjøpe slike brikker til alle slik at vi slipper å leie.
 • Vårt arrangement Sørlandsgaloppen neste år er flyttet til 2022. Vi kommer tilbake med mer informasjon senere. Vi skal arrangere sammen med Lardal OL og Larvik OK.
 • En meget forsinket 50-års jubileumsberetning er snart klar for visning. Roger leste noen korte utdrag fra rapporten som en slags "teaser" (lokkemiddel). Utdragene finner du neders i denne nyheten.

Kvelden ble avsluttet tidlig pga regnet, men tror alle fikk kost seg litt allikevel. Jeg ønsker alle en god sommer - og så sees vi igjen i august. Og ikke glem de løpene som arrangeres fra nå av og utover i sommerren.

Sommerlig hilsen fra Roger 🌞


Her er utdragene fra jubileumsrapporten som snart er tilgjengelig på nettet:

Den første starten

Før Hedrum orienteringslag ble stiftet, hadde Hvarnes Idrettslag, Farrisbygda Idrettslag, Kvelde Idrettslag og Hedrum Idrettslag hver sine orienteringsgrupper. I alle 4 lagene var aktiviteten i første halvdel av 60-årene svak. I 1965 var det faktisk totalt kun 4 o-løpere som deltok regelmessig på løp fra disse o-gruppene. Man begynte derfor å diskutere sammenslåing og ble raskt enige om å innkalle til et møte for å drøfte dette. Dersom det var interesse for dette skulle det dannes et nytt lag.

O-pusten og ungdomsutvalget

Så kom det et forslag om det ikke var en god ide å lage en klubb-avis. Det syntes alle i ungdomsutvalget var en god ide. De fikk god respons hos styret og dro i gang med å lage første utgave. De fikk reklame og innslag fra både leder og kjente navn som Drugis Drågsepper og Rot Kivrøjb.

Oppturer og andre glimt fram til 1990-tallet

Når vi var med på Sørlandsgaloppen på Sørlandet fra 1979 og utover på 80-tallet, hadde vi i flere år vår egen o-camp på Voje i Vegårshei. Her hadde vi avtale med en bonde om å få ligge på tunet til en nedlagt gård som han eide, like ved et idyllisk vann. Hver morgen var det ringing med ei kubjelle for felles bading.

O-ringen og Europa - et artig tilbakeblikk fra Per Dag Nordkvelde

Da var det Helge, Paul Rune, Morten, Per Ingar og jeg som dro. Vi hadde leid en folkevognbuss, og hadde med en bil til som vi plasserte i en låve i Danmark. Vi hadde en turnus på 2 timers kjøring. Første overnatting var i Sønderborg. Da vi skulle videre dagen etter, fant Per Ingar ut at avkjøringen til Tyskland gikk nordover. Ikke noe problem tenkte han, krysset motorveien, over midtrabatten, og tordnet sydover mot Tyskland.

Resultater klubbmesterskap

1966 Damsmyr, Prestegårdsskogen. Det første klubbmesterskapet.

Gutter u/18 år:       Arne Løve

Menn 18-35 år:       Annullert fordi alle var kjente i området.

Menn o/35 år:        Paul Nordkvelde0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline